Αναβάθμιση ubuntu 10.10 σε 11.04

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Αναβάθμιση ubuntu 10.10 σε 11.04

Δημοσίευσηαπό MassEffect » 01 Μάιος 2011, 00:29

simosx έγραψε:
MassEffect έγραψε:Απο CD κάνω , και το έγραψα 2 φορές , σε περίπτωση που δεν γράφτηκε σωστά . Αλλά τίποτα τα ίδια ... και τώρα του κάνω update από τις ενημερώσεις αλλά αργεί πολύ.

Στην υπογραφή έχεις δύο υπολογιστές (φορητό και επιτραπέζιο). Ποιος από τους δύο παρουσιάζει πρόβλημα;
Είναι καλό να δοκιμάσεις με LiveUSB, που είναι πιο γρήγορο. Για να κάνεις εκκίνηση από το LiveUSB, τυπικά πατάς F12 στο άνοιγμα του υπολογιστή, ώστε να επιτρέψει να επιλέξεις την πηγή της εκκίνησης (USB).

Η πιθανή μικρή ταχύτητα στην ενημέρωση έχει μάλλον να κάνει με το φόρτο των διακομιστών που παρέχουν το Ubuntu.

Στο laptop κάνω , θα δοκιμάσω με usb μπας και φορτώσει γρηγορότερα .
Γνώσεις ⇛ Linux: τα Βασικά ┃ Προγραμματισμός: Λίγο ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά Ισπανικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.10 & 11.04 & Windows XP pro (32bit)
Desktop PC ⇛ Επεξεργαστής intel pentium 4 - 2,4GHz (socket 478) ┃ RAM 2 GB ┃Κάρτα Γραφικών ATI Radeon HD 3650 ( Asus AH3650 SILENT-HTDI-512MB ) ┃ Realtek Audio ┃Οθόνη LCD 17" Philips .
Laptop HP 530 ⇛ Επεξεργαστής intel Centrino - 1,5GHz ┃ RAM 1 GB ┃ Κάρτα Γραφικών intel mobile ┃ internal audio ┃ Οθόνη LCD 15,5" .
Άβαταρ μέλους
MassEffect
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 01 Μάιος 2011, 02:12

Απευθυνόμενος σε αυτούς που έχουν δοκιμάσει την τελική 11.04 με καθαρή εγκατάσταση
Αξίζει αναβάθμιση (με καθαρή εγκατάσταση εννοείται) από 10.10 σε 11.04 ή να περιμένω την 11.10?
Εκτός από το unity υπάρχει κάποια βασική αλλαγή?
Διάβασα οτι η 11.04 εχει kernel 2.6.38 ποιο καινούριο πύρινα από αυτόν που έχω αυτή την στιγμή στην 10.10.
Mπορώ να αλλάξω μόνο τον πυρήνα από το synaptic?
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 32bit σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 01 Μάιος 2011, 02:21

Anastasios23 έγραψε:Απευθυνόμενος σε αυτούς που έχουν δοκιμάσει την τελική 11.04 με καθαρή εγκατάσταση
Αξίζει αναβάθμιση (με καθαρή εγκατάσταση εννοείται) από 10.10 σε 11.04 ή να περιμένω την 11.10?
Εκτός από το unity υπάρχει κάποια βασική αλλαγή?
Διάβασα οτι η 11.04 εχει kernel 2.6.38 ποιο καινούριο πύρινα από αυτόν που έχω αυτή την στιγμή στην 10.10.
Mπορώ να αλλάξω μόνο τον πυρήνα από το synaptic?

Εξαρτάται από το ποιόν ρωτάς.Κάποιοι το βρήκαν καλό και κάποιοι όχι.Πάντως άν θες μπορείς να κάνεις παράλληλη εγκατάσταση κρατώντας και την 10.10 μέχρι να αποφασίσεις ή να βάλεις την 11.04 σε κάποιον εξωτερικό δίσκο ή σε usb stick.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ydoulis » 01 Μάιος 2011, 10:18

Όσοι έχουν netbook και laptop καλό είναι να μην κάνουν ακόμα την αλλαγή. Έχει πρόβλημα με την μπαταρία. Εγώ δοκίμασα να βάλω την 11.04 με αναβάθμιση 2 φορές και μου έβγαζε μαύρη οθόνη που αναβόσβηνε με την ένδειξη login:. Μετά έκανα καθαρή εγκατάσταση αλλά το νέο kernel είναι αδηφάγο σε μπαταρία. Διάβασα ότι υπάρχει πρόβλημα. Γι' αυτό επανέφερα την 10.10 και περιμένω να φτιαχτεί το πρόβλημα. Επιπλέον, έχω το acer 751h, οπότε δεν λειτουργούσε η ανάλυση στα 1366 ούτε και τα πλήκτρα όλα (κλασσικά), όπως στη 10.10. Ψιλοαπογοητεύτηκα, γιατί περίμενα, ότι τέτοιου είδους θέματα όπως poulsbo drivers και σκριπτάκια για πληκτρολόγια όλων των φορητών που έχουν λυθεί στις προηγούμενες εκδόσεις θα είχαν ενσωματωθεί. Εδώ αντί να πάμε μπροστά πήγαμε πάλι πίσω. Περιμένετε επομένως κανά δυο μήνες και ψάχνετε στο φόρουμ να δείτε ότι λύθηκαν τα προβλήματα.
Γνώσεις linux: ούτε την κονσόλα καλά καλά, αλλά το προτιμώ από τα παράθυρα.
Υπολογιστές: 10 τεμάχια, τί να περιγράφω τώρα, λίγο απ' όλα.
Αγγλικά: πολύ καλά.
Λειτουργικά: Διάφορα, ας όψεται η γυναίκα μου που ξέρει μόνο τα παραθύρια, αγαπημένο όμως η ubuntu.
Απόφθεγμα ζωής: Ζήσε τη ζωή σου με σύνεση μεν, αλλά σαν να μην ξέρεις αν το αύριο θα έρθει. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μια τυχαία ιατρική εξέταση θα σου κάνει τη ζωή άνω - κάτω !!!
ydoulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MassEffect » 01 Μάιος 2011, 12:25

ydoulis έγραψε:Όσοι έχουν netbook και laptop καλό είναι να μην κάνουν ακόμα την αλλαγή. Έχει πρόβλημα με την μπαταρία. Εγώ δοκίμασα να βάλω την 11.04 με αναβάθμιση 2 φορές και μου έβγαζε μαύρη οθόνη που αναβόσβηνε με την ένδειξη login:. Μετά έκανα καθαρή εγκατάσταση αλλά το νέο kernel είναι αδηφάγο σε μπαταρία. Διάβασα ότι υπάρχει πρόβλημα. Γι' αυτό επανέφερα την 10.10 και περιμένω να φτιαχτεί το πρόβλημα. Επιπλέον, έχω το acer 751h, οπότε δεν λειτουργούσε η ανάλυση στα 1366 ούτε και τα πλήκτρα όλα (κλασσικά), όπως στη 10.10. Ψιλοαπογοητεύτηκα, γιατί περίμενα, ότι τέτοιου είδους θέματα όπως poulsbo drivers και σκριπτάκια για πληκτρολόγια όλων των φορητών που έχουν λυθεί στις προηγούμενες εκδόσεις θα είχαν ενσωματωθεί. Εδώ αντί να πάμε μπροστά πήγαμε πάλι πίσω. Περιμένετε επομένως κανά δυο μήνες και ψάχνετε στο φόρουμ να δείτε ότι λύθηκαν τα προβλήματα.

Κατάφερα και έβαλα τα 11.04 με USBlive στο laptop . Και προς στο παρών όλα λειτουργούν ομαλά και όπως πρέπει . Με την μπαταρία όντως βλέπω να έχω πρόβλημα .....
Γνώσεις ⇛ Linux: τα Βασικά ┃ Προγραμματισμός: Λίγο ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά Ισπανικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.10 & 11.04 & Windows XP pro (32bit)
Desktop PC ⇛ Επεξεργαστής intel pentium 4 - 2,4GHz (socket 478) ┃ RAM 2 GB ┃Κάρτα Γραφικών ATI Radeon HD 3650 ( Asus AH3650 SILENT-HTDI-512MB ) ┃ Realtek Audio ┃Οθόνη LCD 17" Philips .
Laptop HP 530 ⇛ Επεξεργαστής intel Centrino - 1,5GHz ┃ RAM 1 GB ┃ Κάρτα Γραφικών intel mobile ┃ internal audio ┃ Οθόνη LCD 15,5" .
Άβαταρ μέλους
MassEffect
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα