Γειά χαρά παιδιά...
Έκανα καθαρή εγκατάσταση στο laptop μου, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στα θετικά: Είναι πολύ γρήγορο! Bootάρει σε κάτω από 40'', όλα φορτωμένα. Μέχρι τώρα, καμία έκδοση δεν είχε πέσει κάτω απ'τα 55! Ακόμη και στην ανταπόκριση στο άνοιγμα, το κλείσιμο και γενικά το χειρισμό των εφαρμογών είναι αισθητά πιό γρήγορο από το 10.10 ή το 10.04. Δουλεύουν άψογα χωρίς τη χρήση κλειστών οδηγών και η κάρτα γραφικών και η ασύρματη κάρτα δικτύου. Ο μεν ανοικτός οδηγός γραφικών είναι κατά πολύ ταχύτερος από τον αντίστοιχο κλειστό, τον οποίο δοκίμασα και με απογοήτευσε, ενώ λύθηκε και το tearing κατά την αναπαραγωγή βίντεο. Ο δε ανοικτός της κάρτας δικτύου μου δείχνει και ισχυρότερο σήμα από τον κλειστό... Για το libreoffice τα σχόλια είναι περιττά, αφού η ταχύτητά του σε σχέση με ο openoffice έχει σχολιαστεί σε όλα τα forum και site... O banshee αν και αρχικά δε μου άρεσε, κυρίως λόγω του mono που αναπτύσσεται, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από το rhythmbox, αν κι εγώ είμαι φαν του "Κλημεντινιού".
Στα αρνητικά: Το ανέτοιμο unity! Έχουν αναφερθεί παραπάνω διάφορα, αλλά εγώ θα σταθώ στην αδυναμία παραμετροποίησης και στο πόσο αντιπαραγωγικό είναι για μένα! Για να είμαι δίκαιος βέβαια, στην ίδια κατηγορία βέβαια είναι και το gnome shell, γιατί αν αυτό ήταν έτοιμο και μπορούσα να το φέρω στα μέτρα μου, τότε σίγουρα θα γλυκοκοίταζα προς fedora ή opensuse... Κάτι που παρατήρησα, αλλά δεν είμαι σίγουρος και θα εξηγήσω το γιατί, είναι κάποια κολλήματα του ποντικιού. Τι εννοώ; Ότι το ποντίκι δεν πατούσε κουμπιά, ή δεν εστίαζε σε παράθυρα διαλόγου, αλλά έχω την εντύπωση ότι έφταιγε κάποιο από τα ppa που είχα ενεργοποιήσει (ubuntu-x-swat ή xorg-edgers). Χρησιμοποίησα ppa-purge και δε μου το ξαναπαρουσίασε. Αν αντιληφθώ κάτι θα το αναφέρω σε post.
Δοκιμάζω και στο σταθερό και θα επανέλθω.
Και στην 11.10 με το καλό...