Φίλε (και "πατριώτη"-Λάρισα γαρ!!!) μου το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει την (αυτόματη) επιλογή, διότι η 13.10 ΔΕΝ μου αναγνωρίζει τα windows. Γράφει:
"αυτός ο υπολογιστής δεν έχει λειτουργικό σύστημα"Γι' αυτό το έκανα manual εξ αρχής (δηλ. τα παρτίσιον για "/" και για "swap" στα windows) για να πατήσω την επιλογή "κάτι άλλο" στην εγκατάσταση... και όντως τα έδειχνε μετά (τα Particions που έφτιαξα ΟΧΙ τα windows). Τα επέλεξα και όλα καλά... η εγκατάσταση πέτυχε. Έγινε κανονικά δηλ. όντως παράλληλα με τα windows. Απλά, μόνο στην
1η επανεκκίνηση μου έβγαλε την επιλογή να διαλέξω ποιο λειτουργικό θέλω... Στις επόμενες έμπαινε κανονικά στα windows.
Ξέρω πως πιθανό πρόβλημα είχε ο grub. Οπότε έκαψα (σαν εικόνα) το boot-repair σε dvd για να το φτιάξω, αλλά δεν έκανε boot από το dvd... Παρ' όλο που ήταν 1st priority...
Οπότε και λέω θα πατήσω την επιλογή
"Διαγραφή του ubuntu 13.10 και επανεγκατάσταση του ubuntu 13.10", για να κάνω πριν την επανεκκίνηση το boot-repair, αλλά στην δεύτερη εγκατάσταση μπήκαν το ubuntu "πάνω" στα windows... Η πλάκα ήταν ότι δούλεψε ΚΑΙ το boot-repair... οπότε και το έτρεξα... και δούλεψε !!!
και εκεί που λέω πως "ευτυχώς, επιτέλους έχω dual-boot" κάνω επανεκκίνηση και πουθενά τα windows !!!
edit: εννοείται secure boot, hibernation κ.λ.π απενεργοποιημένα