E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Δημοσίευσηαπό Learner » 16 Ιαν 2014, 17:16

Με ποια από όλες τις επιλογές ξεκινάνε σωστά τα Windows 8 , θυμάσαι ; Επίσης θυμάσαι αν έχεις τρέξει κάποια στιγμή ένα πρόγραμμα που λέγεται boot-repair ;

Οι γνώσεις μου στο EFI , Ubuntu, Windows 8 είναι καθαρά θεωρητικές. Δεν έχω τέτοιο pc για να ασχοληθώ πρακτικά να δω τι γίνεται. Φαίνεται όμως ότι έχουν δημιουργηθεί κάποια μενού (/etc/grub.d/25_custom) τα οποία δεν γνωρίζω πως δημιουργήθηκαν. Είτε μέσω κάποιου προγράμματος (π.χ boot-repair) , είτε μέσω κάποιων scripts στον ειδικό για EFI grub (grub-efi-amd64) που έχεις.

Αν σε ενοχλούν οι πολλές εισαγωγές στον GRUB μπορούμε να τις αφαιρέσουμε, αλλά θέλει προσοχή και να ανοίξεις νέο θέμα π.χ "αφαίρεση εισαγωγών από τον GRUB".

Η εισαγωγή που δημιουργήθηκε από εμάς (να το πω έτσι) πρέπει να είναι η προ-τελευταία η οποία φαίνεται σωστή. Windows Boot Manager (UEFI on /dev/sda2)
Ξεκινάνε από εκεί τα Windows ;
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό orfeas38 » 16 Ιαν 2014, 17:36

έγραψε:Windows Boot Manager (UEFI on /dev/sda2), από εδώ ξεκινούν τα windows. Έχω τρέξει το πρόγραμμα boot-repair. Δεν με ενοχλούν οι πολλές εισαγωγές. Προς το παρόν όλα δουλεύουν καλά (φτύνω να μην τα ματιάξω). Ευχαριστώ ειλικρινά. http://www.insomnia.gr/topic/514160-e-s ... e-1/page-2. Εδώ κάποιος με συμβουλεύει: "μην βαλεις αυτον τον περιεργο πυρηνα" στο μέλλον εννοεί, μπορώ δηλαδή να αποφύγω κάτι τέτοιο;
Lenovo Essentials G500H
Intel Core i3-3110M (2.40 GHz).
μνήμη 4GB DDR3
δίσκο 1TB
Intel HD Graphics
windows 10 64 bit
16.04 LTS 64-bit
Λίγες γνώσεις linux και αγγλικών
Ειμαι 78 χρονων
orfeas38
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 16 Ιαν 2014, 18:54

orfeas38 έγραψε:Εδώ κάποιος με συμβουλεύει: "μην βαλεις αυτον τον περιεργο πυρηνα" στο μέλλον εννοεί, μπορώ δηλαδή να αποφύγω κάτι τέτοιο;

Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Κάνε όλες τις αναβαθμίσεις κανονικά. Οι πυρήνες πρέπει να αναβαθμίζονται.
Αν σε περίπτωση αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα (που επαναλαμβάνω δεν νομίζω να έχεις) τότε, εδώ είμαστε πάλι να το λύσουμε :)

Μήπως θυμάσαι αν είχες ενεργοποιήσει κάποιο αποθετήριο ονόματι proposed updates ; Αν ναι, τότε μην το ενεργοποιήσεις ξανά. Διάβασε εδώ περί proposed updates.

Κάνε τις αναβαθμίσεις σου κανονικά χωρίς να ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις κάτι, χωρίς να αλλάξεις κάτι.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό orfeas38 » 16 Ιαν 2014, 21:35

έγραψε:Είχα ακούσει για τα proposed updates που δεν πρέπει να είναι επιλεγμένα, τώρα με βοήθησες να καταλάβω τι είναι αυτά. Στο Synaptic υπάρχει αλλά δεν είναι επιλεγμένο. Έτυχε να ασχολούμαι, από αγάπη για κάθε καινούριο, από την εποχή του DOS, στην πληροφορική. Τότε η τελευταία, εδώ στην Ελλάδα, ήταν στα χέρια άσχετων. Ευτυχώς σήμερα τα πράγματα αλλάζουν σιγά, σιγά. Εδώ στο δικό σας forum με έκανες να αγαπήσω και το linux. Ευχαριστώ.
Lenovo Essentials G500H
Intel Core i3-3110M (2.40 GHz).
μνήμη 4GB DDR3
δίσκο 1TB
Intel HD Graphics
windows 10 64 bit
16.04 LTS 64-bit
Λίγες γνώσεις linux και αγγλικών
Ειμαι 78 χρονων
orfeas38
babeTUX
babeTUX