Kubuntu Προβλήματα!

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Kubuntu Προβλήματα!

Δημοσίευσηαπό thodwris » 27 Ιούλ 2009, 19:11

paschalis.m έγραψε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install envyng-core

και επειτα
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo envyng -t

και επιλεγεις να εγκαταστησεις τους ati drivers

να το θυμασαι οτι οποια διανομη και να βαλεις πρεπει να βαλεις τους κλειστους drivers (fglrx) για να μην χτυπαει κοκκινο το ανεμιστηρακι.
α οσο για 3d δυστυχως δεν........βλεπεις οι fglrx δεν κανουν δουλεια. ειναι για τα πανηγυρια.
αρα χρειαζεσαι τους fglrx οχι για εχεις 3d αλλα για τον ανεμιστηρα.

Ευχαριστω πολυ φιλε μου !!! Τωρα πλεον λειτουργει πολυ πιο χαλαρα το laptop χωρις να κανει θορυβο ουτε ανεβαινει η cpu. :bow:

vagrale13 έγραψε:Να ρωτησω και εγω τωρα κατι.....γιατι και εμενα πρεπει τα ανεμηστηρακια να δουλευουν στο full :think:
Υπαρχει καποιος τροπος να περασω τους drivers χωρις να αντιμετωπισω και εγω ξανα αυτο το προβλημα??
Αναφερομε για τη μαυρη οθονη!! :idea:

Η απαντηση ειναι απο πανω. :thumbup:
thodwris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jesE » 28 Ιούλ 2009, 16:06

Γεια χαρά και από εμένα, αντιμετωπίζω και εγώ ένα πρόβλημα. (μετά από πολύ "διάβασμα" και πολλά install-uninstall)

Το πρόβλημα μου είναι ένα μνμ "input not supported" που βγάζει το monitor (μέγιστη ανάλυση 1024χ768), μαζί με μαύρη οθόνη, μετά από εγκατάσταση Kubuntu 9.04 64bit.

Θεωρώντας πως το λειτουργικό στέλνει υψηλότερες αναλύσεις απο την υποστηριζόμενη του monitor που έχω, δοκίμασα διάφορα..
1) Έκανα install σε ένα 22" monitor που υποστηρίζει υψηλές αναλύσεις και όλα πήγαν καλά. Έριξα την ανάλυση στο 1024χ768, restart με την 15" .."input not supported"
2) Έκανα install τους drivers της κάρτας γραφικών μου (ΑΤΙ 3850) και από το σύστημα και με Envy NG.
Στην 22"αρα όλα καλά, όταν κάνω restart με την 15"αρα (αφου έχω χαμηλώσει την ανάλυση σε 1024χ768) .."input not supported"..
3)Τις έβαλα και τις 2 μαζι, δουλεύουν και οι 2(!), όταν κανω restart..τα ίδια. Προσπαθώ να κανω main την μικρή οθόνη με το Catalyst Control Center αλλα δεν το τρέχει..
4)Έχω δοκιμάσει από recovery mode να κάνω reconfigure τον xserver αλλα δεν έχει επιλογή να χαμηλώσω την ανάλυση απο εκει..

Έχω κάνει 3 φορές install... Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Συγνώμη για το μακροσκελές post μου.

-----------------edit---------------------------

Κατάφερα και έκανα εγκατάσταση σε ασφαλή γραφική λειτουργία.
Ποιούς οδηγους πρέπει να κατεβάσω ώστε να δουλέψει η κάρτα γραφικών μου?
..Έχω δοκιμάσει να κατεβάσω με Envy NG και από τπ μενού Εφαρμογές - Hardware drivers.
Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 11.10 x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD 4200+ │ 2048Mb │ Gainward GTS 250 1GB │ MSI k8n
Άβαταρ μέλους
jesE
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευσηαπό DrGreem » 29 Νοέμ 2009, 13:41

εγκατέστησα σήμερα τα kubuntu 9.10 και ο αμαροκ 2 δεν λειτουργεί.. Προσπαθώ βάση του οδηγού του φόρουμ να εγκαταστησω τον 1.4 αλλά βγάινει αυτό το error "gedit: command not found"
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Αρχάριος/Προγραμματισμός: Λίγο/Αγγλικά: Καλά
<3 Linux
Άβαταρ μέλους
DrGreem
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 29 Νοέμ 2009, 15:31

ο κειμενογράφος του KDE ειναι ο Kate. Δηλαδή αντι για gedit γραφεις kate
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα