abramis έγραψε:και κάτι ακόμη, όταν είχα αλλάξει το θέμα στο gnome shell από το default που χε από unity, στο default του gnome shell, το θέμα εφαρμόστηκε μόνο στα προγράμματα του gnome και όχι πχ στο μενού του φιρεφοχ ή του libreoffice που εκεί έβαζε ένα γκρι στυλ "κλασσικό μενού windows". αυτό φτιάχνει με την απεγκατάσταση του unity;
Αν είχες αλλάξει θέμα στον Shell αλλάζει μόνο ο Shell δηλαδή αυτή η "γυάλινη" επιφάνεια εργασίας στην οποία διαχειρίζεσαι τα ανοικτά σου παράθυρα και βρίσκεται το dash με όλα τα προγράμματα (ανά κατηγορία). Τώρα από τα advance settings (προχωρημένες ρυθμίσεις)
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install gnome-tweak-tool
μπορείς στη καρτέλα theme να αλλάξεις τα θέματα του GTK και των παραθύρων (
metacity) ώστε να αλλάξουν αυτά που θέλεις.
abramis έγραψε:τώρα θέλω να βάλω στο desktop την 12.04 (10.04 τράβηξε πολύ, τελειώνει και η υποστήριξη) και σκεφτόμουν kubuntu λόγω της προηγούμενης εμπειρίας. απ'την άλλη μ' αρέσε το Gnome shell και KDE δεν έχω ξαναδοκιμάσει (αλλά φαίνεται πιο εντυπωσιακό απ' το λιτό xfce). να προτιμήσω το "έτοιμο" kubuntu 12.04 ή το ubuntu 12,04 με gnome shell όπως προτείνεις την εγκατάσταση του; με το σκεπτικό ότι θα την κρατήσω την διανομή (είμαι των LTS).
Μέχρι ένα σημείο η απάντηση είναι αντικειμενική. Δηλαδή το KDE παλιότερα δεν ήταν τόσο σταθερό και αξιόπιστο από όσο θυμάμαι. Τώρα τελευταία έχει τελειοποιηθεί και βελτιωθεί αρκετά , προσωπικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για Mint με KDE και OpenSuse με KDE, όσον αναφορά τη σταθερότητα. Απο κει και πέρα είναι θέμα υποκειμενικό. Τo kde είναι πανέμορφο, τρομακτικά παραμετροποιήσημο με Χιλιάδες widget (Το Plasma Desktop του το κάνεις πραγματικό ΟΤΙ θέλεις), πιο πολύ παραμετροποιήσιμο ακόμα και από το Gnome Desktop. Εμένα προσωπικά όμως δεν μου αρέσει πολύ αισθητικά γιατί μου θυμίζει Windows & Μac. Αντιθέτως το Unity μου φαίνεται αρκετά απλό , οπότε κατέληξα στο Gnome το οποίο είναι όμορφα μινιμαλιστικό (σε σχέση με το Kde) αλλά και δεν θυμίζει Windows, Mac ή Android όπως το Kde , είναι κάτι διαφορετικό έχει ένα δικό του στυλ και παραμετροποιείτε. Αν αποφασίσεις να βάλεις Ubuntu με gnome εδώ είμαστε , θα σε βοηθήσω όσο γνωρίζω. Και εγώ των LTS εκδόσεων είμαι, είχα μερικά Reports το πρώτο 15 νθήμερο αλλά μετά με τα updates έστρωσε η κατάσταση. Αν αποφασίσεις να βάλεις ubuntu 12.04 με gnome τρέξε τις εντολές, και κατά την άποψη μου μην αφαιρέσεις το unity ας το να υπάρχει γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται σε μια μελλοντική αναβάθμιση σε LTS έκδοση, απλά θα κάνεις Login πάντα με Gnome Desktop. Αν βάλεις τελικά Ubuntu 12.04 με Gnome Shell θα τα δούμε βήμα βήμα.
1 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-166-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Windows 10
2 Intel Core2 Duo CPU T6600 2.20GHz ‖ RAM 3946 MiB ‖ Acer JV50 - Acer Aspire 7736
3 nVidia GT218M [GeForce G210M] [10de:0a74] {nouveau}
4 enp2s0: Broadcom Inc. and subsidiaries NetLink BCM5784M Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1698] (rev 10) ⋮ wlp3s0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows ?Χαράξεις Site