Αναβάθμιση και για μένα και στον υπολογιστή και στο λειτουργικό
Στον υπολογιστή από P4 2.5 / VGA on board / Memory 768MB --> C2D 2.8 / VGA 9400GT 512MB /Memory 2GB.
Στο λειτουργικό από kubuntu HH 8.04 ---> kubuntu JJ 9.04 (64bit)
Η εγκατάσταση έγινε από την αρχή δηλ. format -> create Partitions (Root/home/swap) [ext3] and windows [ntfs]
Εγκατάσταση πρώτα των χαζοXP καθότι, ως γνωστόν, αν εγκατασταθεί πρώτα το linux μετά τα χαζοWin δεν το βλέπουν ...
Στην συνέχεια εγκατάσταση του JJ

και μετά εγκατέστησα σχεδόν ότι είχα στο 8.04.
Εντυπώσεις:
Θετικά:Γρήγορο, όμορφο, αρκετά πλήρες,
μου έκανε εντύπωση που είδε αμέσως όλους τους δίσκους (και το ntfs partition και τον ext3 disk που έχω για backup),
είδε την κάρτα γραφικών μου (9400GT), εμφάνισε σωστά τα γράμματα στο google earth (ενώ στο 8.04 με είχε πρήξει),
γενικά είχα μια αρκετά θετική αρχική εντύπωση
ΑΛΛΑ
Δυστυχώς υπάρχουν και τα:
Αρνητικα:Έκανε mount τους δίσkους αλλά ήθελε password για να τους δώ. Δεν βγήκε ακόμη ένα προγραμματάκι σε γραφικό περιβάλον να το κάνει αυτό, πάλι στο fstab θα τρέχω

Αλήθεια οι διαχείριση δίσκων που είναι στο System settings
Στο google earth όταν έκανα κλικ για να εμφανίζω κάποια εικόνα μου έβγαζε ένα κενό παράθυρο με ένα μικρό ερωτηματικό στην μέση.
Παιδεύτηκα αρκετά με το θέμα του ήχου (Realtek® ALC888) όπου μόνο 2 από τους 4 players έβγαζαν ήχο. Τελικά έβαλα στις ρυθμίσεις oss αντί του auto και παίξανε και αυτοί αλλά συνεχίζω να μην έχω ήχο στους browsers (firefox, conqueror) καθώς και στα παιχνίδια!!!!
Μερικές φορές δεν έκανε shutdown και έμενε σε μια μαύρη οθόνη με τον κέρσορα του ποντικιού μόνο ενεργό.
Δεν μπόρεσα να βρώ από που θα ορίσω την IP address του μηχανήματος ώστε να μπορώ να δώσω rules από τον rooter.
Δεν μπόρεσα να εγκαταστήσω πρόγραμμα που να αναγνωρίζει την φωτογραφική μηχανή όταν την συνδέω (USB)
Δεν λειτουργεί το ctrl-alt-Backspace δηλ. το reset X-Server(αυτό από που το ενεργοποιούμε;)
Όταν δοκίμασα να κάνω copy 2-3GB από 2 συνολικά αρχεία από τον δίσκο σε flash disk έκανε 2 ώρες και δεν τελείωσε, μάλιστα πειράζοντας τα παράθυρα αντιγραφής (εκείνη η μπάρα δεν φαίνεται καθόλου) κόλλησε και επανέλαβα την αντιγραφή. Ενώ η αντιγραφή από δίσκο σε δίσκο είναι ταχύτατη!
Δεν κατάφερα να βάλω το screenlet weather ???? Τι κωδικό θέλει αυτό τελικά και που τον βρίσκεις?
Επίσης όταν πάω με δεξί κλίκ σε ένα mp3 file και δίνω amarok->add to playlist με γράφει κανονικά.
Ελπίζω να μπορέσω να λύσω και αυτά τα προβλήματα σύντομα ώστε αν έχω ένα αρκετά λειτουργικό σύστημα, τουλάχιστον όπως ήταν το 8.04.
Όσοι μπορείτε να δώσετε καμμιά συμβουλή, για να μην googlάρω ασύστολα, καλοδεχούμενη.