Πέρασμα σε 9.04, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πώς πήγε η αναβάθμιση / εγκατάσταση του 9.04;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 08 Αύγ 2009, 23:15

Έκανα αναβάθμιση χωρίς κανένα πρόβλημα
45
24%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα
18
10%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα
14
8%
Έκανα νέα εγκατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα
71
38%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα
22
12%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα
15
8%

Σύνολο ψήφων : 185

Re: Πέρασμα σε 9.04, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

Δημοσίευσηαπό geraki2 » 16 Μάιος 2009, 22:02

nikosal έγραψε:
geraki2 έγραψε:Στην δημοσκοπηση λειπει η επιλογη
<<Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που δεν έλυσα ακομη >>

χεχε, όπως και πολλές άλλες επιλογές. Εξάλλου τα μικρά προβλήματα, θα τα λύσεις τελικά --πού θα σου πάνε;

Αναφέρομαι σε μικροπροβλήματα οπως το να μην αλλάζει η ένδειξη της γλώσσας στον πίνακα εφαρμογών ενω αλλάζει στο πληκτρολόγιο , οταν ανοίγεις κάποια εφαρμογή και τσεκάρεις κατι για μόνιμα να σου το ξαναζηταει οταν την ξανανοίξεις , καποια προγράμματα δεν εχουν μεταφραστεί ακόμη οπως το K3b . Τέτοια ψιλοπράγματα που δεν επηρεάζουν την σωστή λειτουργία της 9.04
Off topic:
Μακάρι να μπορούσα να συνεισφέρω και εγω με κάποιο τροπο στο ελεύθερο λογισμικό. Δυστυχώς ομως ούτε μεταφραστικές ικανότητες εχω ούτε προγραμματισμό γνωρίζω . Ενας απλός περιηγητής του ίντερνετ ειμαι . Το μονο που μπορω να κάνω ειναι να τσεκάρω την επιλογή " στατιστικά " στις πηγές λογισμικού
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Ελάχιστα/Προγραμματισμός: Όχι/Αγγλικά: Λίγα
Ubuntu 9.04 32bit ext4, win XP SP3
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz , RAM 1.5g ,VGA Intel Corporation 82945G/GZ ,Audio C-Media Electronics CM8738
geraki2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Μάιος 2009, 01:53

geraki2 έγραψε:
nikosal έγραψε:
geraki2 έγραψε:Στην δημοσκοπηση λειπει η επιλογη
<<Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που δεν έλυσα ακομη >>

χεχε, όπως και πολλές άλλες επιλογές. Εξάλλου τα μικρά προβλήματα, θα τα λύσεις τελικά --πού θα σου πάνε;

Αναφέρομαι σε μικροπροβλήματα οπως το να μην αλλάζει η ένδειξη της γλώσσας στον πίνακα εφαρμογών ενω αλλάζει στο πληκτρολόγιο , οταν ανοίγεις κάποια εφαρμογή και τσεκάρεις κατι για μόνιμα να σου το ξαναζηταει οταν την ξανανοίξεις , καποια προγράμματα δεν εχουν μεταφραστεί ακόμη οπως το K3b . Τέτοια ψιλοπράγματα που δεν επηρεάζουν την σωστή λειτουργία της 9.04
Off topic:
Μακάρι να μπορούσα να συνεισφέρω και εγω με κάποιο τροπο στο ελεύθερο λογισμικό. Δυστυχώς ομως ούτε μεταφραστικές ικανότητες εχω ούτε προγραμματισμό γνωρίζω . Ενας απλός περιηγητής του ίντερνετ ειμαι . Το μονο που μπορω να κάνω ειναι να τσεκάρω την επιλογή " στατιστικά " στις πηγές λογισμικού

Για το k3b κάνεις λάθος , για πάνε στο Σύστημα/Διαχείριση συστήματος /Γλωσσική υποστήριξη και λογικά θα σου βγάλει να κατεβάσεις πακέτα για το kde language pack ελληνικά , είναι εδώ και 4 χρόνια μεταφρασμένο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geraki2 » 17 Μάιος 2009, 11:52

Ναι έχεις δίκιο , μόλις κατέβασα και τα υπόλοιπα πακέτα γλωσσικής υποστήριξης μεταφράστηκε εξ ολοκλήρου , ενω πριν ήταν μισομεταφρασμένο . :oops:

Και να φανταστείς οτι το απεγκαθιστούσα και έκανα εκ νέου εγκατάσταση πολλές φορές επειδή στην 8.10 ηταν πλήρως μεταφρασμένο και υπέθετα οτι κάποιο λάθος θα έκανα . Πως να φανταστώ οτι κατά την εγκατάσταση της 9.04 δεν μου εγκατέστησε ολα τα Ελληνικά πακέτα :)

Εεεε... γι αυτό είσαστε εσείς οι παλαιότεροι .... για να βοηθάτε τους "μη σχετικούς" :ugeek: :ugeek:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Ελάχιστα/Προγραμματισμός: Όχι/Αγγλικά: Λίγα
Ubuntu 9.04 32bit ext4, win XP SP3
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz , RAM 1.5g ,VGA Intel Corporation 82945G/GZ ,Audio C-Media Electronics CM8738
geraki2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 18 Μάιος 2009, 08:58

Όλα καλά με το JJ-9.Ο4(στο ubuntistas το είδα και μου άρεσε αυτή η κωδική ονομασία). Ως νέος όμως πειραματιζόμουν με το compiz και crash-αρε δυο φορές ο Η/Υ μου. Δεν άντεξε μάλλον η κάρτα γραφικών μου όταν πάτησα(twice) την επιλογή blur windows. Κατά τ' άλλα είναι υπέροχο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 19 Μάιος 2009, 18:37

πέρασα κι εγώ σε 9.04 αυτές τις μέρες και ext4 (root and home)... το μόνο πρόβλημα που παρατήρισα ήταν στο skype οπου ο ένας πυρήνας φτάνει το 100% και ο άλος το 20-35%, ο ήχος εξακολουθεί να παίζει ταυτόχρονα με τα ακουστικά. και κάτι άλλο... δεν προλαβαίνω να πάω στη κουζίνα και αυτο είναι ήδη στο login screen... (10 βήματα είναι η κουζήνα απο το σαλόνι) :mrgreen:

πολύ γρήγορο λέμε ^^
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 28 Μάιος 2009, 19:43

Με ένα στατιστικά σημαντικό πλήθος ψήφων (120 τη στιγμή που γράφω αυτό το μήνυμα), τα ποσοστά είναι

61 - 24 - 15% (καθόλου προβλήματα - μικρά προβλήματα που λύθηκαν - σοβαρά προβλήματα). Πώς το βλέπετε; Βέβαια, εκτιμώ ότι οι περισσότεροι από αυτούς που δεν απάντησαν μάλλον δεν θα είχαν προβλήματα ή θα είχαν μικρά προβλήματα. Υπόθεση κάνω.

Καλύτερα από την προηγούμενη έκδοση, αλλά όχι καλά, κατά τη γνώμη μου. Ελπίζω ότι θα έρθει η έκδοση που θα μας δώσει ένα 90 - 7 - 3% ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nord_Chaos » 01 Ιουν 2009, 23:06

πληρης εγκατασταση του ubuntu χωρις κανενα προβλημα και απο εμενα..βεβαια με βοηθησε πολυ και ο οδηγος που εχετε αναρτησει στο φορουμ..στην αρχη ειχα μονο τα xp στον υπολογιστη τα οποια τωρα εχουν περασει σε δευτερη μοιρα...ubuntu rocks!!..
Λειτουργικό:(dual boot) Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope 32bit / WinXP Pro SP3, Laptop:HP Compaq Presario A900, Επεξεργαστής:2x Intel Pentium Dual CPU T2390 1.86GHz, Motherboard: Hewlett-Packard 30ED, Μνήμη RAM:3GB, Κάρτα γραφικών:Mobile Intel 965 Express Chipset Family, Webcam:CNF7041 with integrated microphone...
Nord_Chaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klong » 02 Ιουν 2009, 16:01

Αναβάθμιση και για μένα και στον υπολογιστή και στο λειτουργικό :D
Στον υπολογιστή από P4 2.5 / VGA on board / Memory 768MB --> C2D 2.8 / VGA 9400GT 512MB /Memory 2GB.
Στο λειτουργικό από kubuntu HH 8.04 ---> kubuntu JJ 9.04 (64bit)
Η εγκατάσταση έγινε από την αρχή δηλ. format -> create Partitions (Root/home/swap) [ext3] and windows [ntfs] :?
Εγκατάσταση πρώτα των χαζοXP καθότι, ως γνωστόν, αν εγκατασταθεί πρώτα το linux μετά τα χαζοWin δεν το βλέπουν ...
Στην συνέχεια εγκατάσταση του JJ ;) και μετά εγκατέστησα σχεδόν ότι είχα στο 8.04.

Εντυπώσεις:
Θετικά:
Γρήγορο, όμορφο, αρκετά πλήρες,
μου έκανε εντύπωση που είδε αμέσως όλους τους δίσκους (και το ntfs partition και τον ext3 disk που έχω για backup),
είδε την κάρτα γραφικών μου (9400GT), εμφάνισε σωστά τα γράμματα στο google earth (ενώ στο 8.04 με είχε πρήξει),
γενικά είχα μια αρκετά θετική αρχική εντύπωση
ΑΛΛΑ
Δυστυχώς υπάρχουν και τα:
Αρνητικα:
Έκανε mount τους δίσkους αλλά ήθελε password για να τους δώ. Δεν βγήκε ακόμη ένα προγραμματάκι σε γραφικό περιβάλον να το κάνει αυτό, πάλι στο fstab θα τρέχω :evil: Αλήθεια οι διαχείριση δίσκων που είναι στο System settings :?:
Στο google earth όταν έκανα κλικ για να εμφανίζω κάποια εικόνα μου έβγαζε ένα κενό παράθυρο με ένα μικρό ερωτηματικό στην μέση.
Παιδεύτηκα αρκετά με το θέμα του ήχου (Realtek® ALC888) όπου μόνο 2 από τους 4 players έβγαζαν ήχο. Τελικά έβαλα στις ρυθμίσεις oss αντί του auto και παίξανε και αυτοί αλλά συνεχίζω να μην έχω ήχο στους browsers (firefox, conqueror) καθώς και στα παιχνίδια!!!!
Μερικές φορές δεν έκανε shutdown και έμενε σε μια μαύρη οθόνη με τον κέρσορα του ποντικιού μόνο ενεργό.
Δεν μπόρεσα να βρώ από που θα ορίσω την IP address του μηχανήματος ώστε να μπορώ να δώσω rules από τον rooter.
Δεν μπόρεσα να εγκαταστήσω πρόγραμμα που να αναγνωρίζει την φωτογραφική μηχανή όταν την συνδέω (USB)
Δεν λειτουργεί το ctrl-alt-Backspace δηλ. το reset X-Server(αυτό από που το ενεργοποιούμε;)
Όταν δοκίμασα να κάνω copy 2-3GB από 2 συνολικά αρχεία από τον δίσκο σε flash disk έκανε 2 ώρες και δεν τελείωσε, μάλιστα πειράζοντας τα παράθυρα αντιγραφής (εκείνη η μπάρα δεν φαίνεται καθόλου) κόλλησε και επανέλαβα την αντιγραφή. Ενώ η αντιγραφή από δίσκο σε δίσκο είναι ταχύτατη!
Δεν κατάφερα να βάλω το screenlet weather ???? Τι κωδικό θέλει αυτό τελικά και που τον βρίσκεις?
Επίσης όταν πάω με δεξί κλίκ σε ένα mp3 file και δίνω amarok->add to playlist με γράφει κανονικά.

Ελπίζω να μπορέσω να λύσω και αυτά τα προβλήματα σύντομα ώστε αν έχω ένα αρκετά λειτουργικό σύστημα, τουλάχιστον όπως ήταν το 8.04.
Όσοι μπορείτε να δώσετε καμμιά συμβουλή, για να μην googlάρω ασύστολα, καλοδεχούμενη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ G3420 │ RAM 4GB │ null │ null │ null │ Realtek ALC888 7.1-channel audio │ TFT LG 22"
Άβαταρ μέλους
klong
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Burlitsa » 03 Ιουν 2009, 12:08

Με το που έβαλα τα 9.04 ο υπολογιστης μου κολλάει άκυρες στιγμές και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι rr. Σκέφτομαι να βάλω παλι τα 8.10 η 8.04...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Php, HTML, Css, Java, C, C++ ┃ Αγγλικά
Λειτουργικό σε Η/Υ Ubuntu 13.04 σε Amd 64
Burlitsa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tester » 03 Ιουν 2009, 23:17

η αναβάθμιση ήταν πολύ εύκολη και χωρίς προβλήματα
tester
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα