emmsarris έγραψε:Δυστυχώς το πρόβλημα με την υπερθέρμανση (όχι ότι δεν το γνώριζα) δε μου επιτρέπει να έχω άποψη στο laptop μου! Έτσι λοιπόν ψηφίζω "νέα εγκατάσταση με σοβαρά προβλήματα που δεν έχω λύσει ακόμα". Έτσι λοιπόν επιστρέφω στο ταπεινό maverick και αναμένω τη 12.04 (αν και από τώρα γλυκοκοιτάζω το pcbsd9).
Στο σταθερό, όταν μπορέσω, θα κάνω νέα εγκατάσταση σε kubuntu, οπότε σε αναμονή εντυπώσεων μέχρι τότε...
Μετά από 2 δοκιμή, αφού από στραβωμάρα δεν είχα διαβάσει σωστά ένα post του forum, έχω να διαπιστώσω τα εξής
1. Σχετικά με την υπερθέρμανση του laptop: λύνεται απλώς και μόνο με την εγκατάσταση των κλειστών οδηγών της AMD, κάτι που είχα διαπιστώσει και στο 11.04, αλλά τουλάχιστο δεν έχουν τα προβλήματα του 11.04
2. Το tearing των κλειστών, φαίνεται σημαντικά μειωμένο (όχι δε χρησιμοποιώ την επιλογή για απαλοιφή του tearing καθώς οι ταινίες παίζουν καρέ-καρέ) και με το ξετικάρισμα του συγχρονισμού στην κάθετη ανανέωση η κατάσταση γίνεται ομαλή, όχι τέλεια, αλλά ομαλή.
3. Είναι σαφώς πιο γρήγορο από το 10.10. Βασικά δε συγκρίνονται...
4. Έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το unity του 11.04, αλλά συνεχίζει να μη μου αρέσει και να μη με ικανοποιεί όπως το gnome 2.32 ή το KDE 4.7! Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω gnome-shell, αλλά δε μπορώ! Δεν εμφανίζονται τα γράμματα (φαίνονται σα σβησμένα), τα εικονίδια, το όλο περιβάλλον τρεμοπαίζει, αλλά πιστεύω ότι γι'αυτό ευθύνεται ο κλειστός της AMD (κάτι είχα διαβάσει για προβλήματα).
Συνεπώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα (κάποια από τα οποία ταλανίζουν όλη την κοινότητα του linux) αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Είναι βέβαια 1η μέρα χρήσης, αλλά λέω να παραμείνω μέχρι νεωτέρας...