Πέρασμα σε 9.04, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πώς πήγε η αναβάθμιση / εγκατάσταση του 9.04;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 08 Αύγ 2009, 23:15

Έκανα αναβάθμιση χωρίς κανένα πρόβλημα
45
24%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα
18
10%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα
14
8%
Έκανα νέα εγκατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα
71
38%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα
22
12%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα
15
8%

Σύνολο ψήφων : 185

Re: Πέρασμα σε 9.04, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

Δημοσίευσηαπό ftso » 04 Ιουν 2009, 14:54

Off topic:
klong έγραψε:Δεν λειτουργεί το ctrl-alt-Backspace δηλ. το reset X-Server(αυτό από που το ενεργοποιούμε;)

Στις ρυθμίσεις τις οθόνης έχει επιλογή...
Αλλιώς πειράζεις το xorg.conf. Δες το τελευταίο τεύχος του ubuntistas.
Υπάρχει όμως και το Alt+PtrScn/SysRq+k που κάνει την ίδια δουλειά ;)

klong έγραψε:Δεν μπόρεσα να βρώ από που θα ορίσω την IP address του μηχανήματος ώστε να μπορώ να δώσω rules από τον rooter.

Network plasmoid

klong έγραψε:Δεν κατάφερα να βάλω το screenlet weather ???? Τι κωδικό θέλει αυτό τελικά και που τον βρίσκεις?

Plasmoid εννοείς...Υπάρχουν πάνω απο 5 διαφορετικά αυτήν την στιγμή και λειτουργούν διαφορετικά το καθένα. Εσύ σε ποιο αναφέρεσαι?

klong έγραψε:Έκανε mount τους δίσkους αλλά ήθελε password για να τους δώ.

Είσαι σίγουρος ότι τους έκανε mount και όχι απλά τους εμφάνιζε?
Αν στην εγκατάσταση δήλωνες τα partitions θα τα πρόσθετε αυτόματα στο fstab.
Δες τον οδηγό του φόρουμ που δείχνει την διαδικασία για αρχαρίους και σε 5 λεπτά θα είσαι οκ!
(Αν πρόκειται για το partition της εγκατάστασης των windows καλύτερα να το αφήσεις να γίνετε όπως τώρα για να μην γίνει/κάνεις καμία ζημιά απο απροσεξία)

klong έγραψε:Παιδεύτηκα αρκετά με το θέμα του ήχου (Realtek® ALC888) όπου μόνο 2 από τους 4 players έβγαζαν ήχο. Τελικά έβαλα στις ρυθμίσεις oss αντί του auto και παίξανε και αυτοί αλλά συνεχίζω να μην έχω ήχο στους browsers (firefox, conqueror) καθώς και στα παιχνίδια!!!!

Βάλε παντού alsa και μετά κάνε αναζήτηση στο φόρουμ για asoundconf και ακολούθησε την διαδικασία που θα βρεις.
Επίσης δες τον οδηγό της υπογραφής μου για codec , καθώς και αυτόν που δείχνει πως να βάλει το 64bit flash.

Για ότι πρόβλημα με τα παραπάνω, άνοιξε νεο θέμα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό valantis8 » 05 Ιουν 2009, 01:04

κι εγω αναβάθμιση έκανα και πετάει το μηχάνημα, μόνο την κάρτα δικτύου έχω πρόβλημα δεν την βλέπει.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-65-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.13.0-63-generic
3 Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz ‖ RAM 7974 MiB ‖ ASUS INC. P6T
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Pitcairn XT [Radeon HD 7870 GHz Edition] [1002:6818] {radeon}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 02)
valantis8
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klong » 05 Ιουν 2009, 10:18

@ftso
Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Για το θέμα με τους δίσκους θα το καταφέρω το έχω κάνει και στο παρελθόν πειράζοντας το αρχείο fstab.
Για το θέμα με το ctrl-alt-backSpace έχω διαβάσει τι παίζει και θα το κάνω και αυτό.
Για την IP Address θα βρώ άκρη από τους οδηγούς του forum.
Για τις εικόνες του google earth δεν βρήκα κάτι ακόμη

αλλά δεν πρόλαβα ν ασχοληθώ με τα παραπάνω διότι το χοντρό πρόβλημα είναι με τον ήχο
όπου βρήκα μια άκρη με την βοήθεια του:
Ρύθμιση του ήχου (άρθρωμα snd-hda-intel) http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=20&start=170
και είχα ήχο από όλους τους Players αλλά δεν είχα ήχο μέσα στους browsers!!!
Aκολούθησα λοιπόν τους οδηγούς του φόρουμ:
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=32
αλλά τότε έχασα τον ήχο από παντού (ακόμη και από το amarok) :o
Πιθανόν, επειδή έχω 64bit έκδοση, να μπήκαν και 23bit εκδόσεις και να μπερδεύτηκε το πράγμα.
Δεν δούλεψε ακόμη και όταν επανέφερα το παλιό alsa-base.conf :(
Τώρα λεώ να δοκιμάσω και τα άλλα μοντέλα από το
http://www.kernel.org/doc/Documentation/sound/alsa/HD-Audio-Models.txt
Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να αφήσω το alsa-base.conf το παλιό ή το νέο που δημιουργήθηκε με την προσθήκη όμως της γραμής:
options snd-hda-intel model=targa-2ch-dig
και να αλλάζω τα μοντέλα.
Παρακολούθώ και το:
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=38&t=5290&sid=8cb34d00d85eab153e32dd8551f5940e
όπου η κοπέλα έχει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου και δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω νέο topic με το ίδιο θέμα :?:
Βέβαια διαφέρουν οι συσκευές μας μιας και εγώ έχω την Realtek® ALC888 και kubuntu 9.04 64bit.
Το δικό μου ALSA Information file είναι το:
http://www.alsa-project.org/db/?f=4f447397d0858b1bf4a27519e3a188765f0205dd
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ G3420 │ RAM 4GB │ null │ null │ null │ Realtek ALC888 7.1-channel audio │ TFT LG 22"
Άβαταρ μέλους
klong
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 05 Ιουν 2009, 19:21

έγραψε:όπου η κοπέλα έχει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου και δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω νέο topic με το ίδιο θέμα

Για κάθε πρόβλημα, αν δεν αποδώσει η αναζήτηση ανοίγουμε νέο τόπικ χωρίς δισταγμό. Παρακαλώ όχι συγκεκριμένα προβλήματα και απαντήσεις εδώ, συζητάμε κάτι άλλο.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klong » 05 Ιουν 2009, 21:27

nikosal έγραψε:
έγραψε:όπου η κοπέλα έχει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου και δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω νέο topic με το ίδιο θέμα

Για κάθε πρόβλημα, αν δεν αποδώσει η αναζήτηση ανοίγουμε νέο τόπικ χωρίς δισταγμό. Παρακαλώ όχι συγκεκριμένα προβλήματα και απαντήσεις εδώ, συζητάμε κάτι άλλο.

Εχεις δίκιο nikosal θα πάω στις αντίστοιχες κατηγορίες και θα ανοίξω αντίστοιχα θέματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ G3420 │ RAM 4GB │ null │ null │ null │ Realtek ALC888 7.1-channel audio │ TFT LG 22"
Άβαταρ μέλους
klong
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tek640 » 15 Ιουν 2009, 20:23

Λοιπον εγω δοκιμασα και την αναβαθμιση και νεα εγκατασταση και αντιμετωπισα πολυ σοβαρο πρβλμ απο την 1η επανεκκινηση.
Συγκεκριμενα και στις 2 περιπτωσεις το συστημα μπουταρε κανονικα αλλα οταν εφτανε στην login screen εβλεπα μαυρη οθονη και χρωματα διασπαρτα στο πανω μερος τις οθονης.
Ξαναγυρισα λοιπον στην 8.10 και ησυχασα.
Παρατηρησα ομως οτι το προβλημα μαλλον δεν οφειλεται αποκλιστηκα στο UBUNTU διοτι δοκιμασα διαφορες αλλες διανομες με πυρηνα 2.6.28.χ και σε ολες ειχα το ιδιο ακριβως πρβλμ. ειτε με gnome ειτε με kde.
Ισως να ειναι θεμα καρτας γραφικων ΑΤΙ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 (CPU 3.20GHz) │ RAM 1GB │ ATI RADEON AH3650 AGP │ AC97 Audio Controller │ TFT LG 19"
tek640
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό per » 17 Ιουν 2009, 01:27

Άρχισα να ασχολούμε με το ubuntu εδώ και μερικούς μήνες.Τα προβλήματα πολλά λόγω του ότι οι γνώσεις μου είναι λιγοστές.Πολλά τα format και για τα windows. Τελικά τώρα καταφέρνω να κάνω μια σωστή εγκατάσταση (που είναι πανεύκολη) του ubuntu χωρίς να δημιουργώ κανένα πρόβλημα στα windows (το αναφέρω αυτό και για άλλους αρχάριους σαν και μένα).Αφού εγκατέστησα το 9.04 ακολουθώντας οδηγίες απ' το forum είχα ήχο σε ραδιόφωνο εκτός από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Επίσης το amarok μάλλον δεν δούλευε καλά.Βάλε - βγάλε λοιπόν εφαρμογές (και με το τερματικό)κάπου τα μπέρδεψα και δώστου πάλι επανεγκατάσταση. Παρ'όλα αυτά όμως θα συνεχίσω με αμείωτη ένταση την προσπάθεια να γνωρίσω το ubuntu γιατί είναι εντυπωσιακό.Θα πρέπει να τονίσω βέβαια την μεγάλη βοήθεια που πέρνω απ'το site σας.Σήμερα εγκατέστησα το linux Mint με το οποίο και δουλεύω τώρα και είναι φοβερό τουλάχιστον για μένα τον αρχάριο και χωρίς γνώσεις Αγγλικών.Απ' ότι πρόσεξα στηρίζεται στο ubuntu 9.04 και έχει και αυτό ext 4. Αν μπορούσε να μου πει κάποιος για το πως ρυθμίζεται ένα τείχος ασφαλείας (στα Ελληνικά) θα με βοηθούσε πάρα πολύ.
[spoiler]1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 24.04.2 LTS 64bit
3 Intel(R) Core(TM) i3-9100F CPU @ 3.60GHz ‖ RAM 8GB
4 ASUS GeForce® GT 710[/spoiler]
Άβαταρ μέλους
per
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 17 Ιουν 2009, 16:56

Off topic φυσικά, αλλά με δυο λόγια: Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά ρύθμιση για firewall, είναι όλα στο σύστημά σου ήδη οκ. Ρίξε μια ματιά και εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=451 αν κρίνεις ότι χρειάζεται (που δεν) να αλλάξεις κάτι.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 17 Ιουν 2009, 17:02

Πέρασμα σε 9.04, πώς ήταν;

Όταν βρω χρόνο θα παραθέσω ένα howto για το πως μπορείς να μάθεις πως θα είναι η αναβάθμιση προτού την κάνεις.
Ο τρόπος που το περιγράφω είναι λίγο ψέμα...η ουσία θα είναι όμως πως θα μπορείς να προλάβεις την μπανάνα. :D
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Reinach » 17 Ιουν 2009, 21:19

Έκανα και εγώ αναβάθμιση πριν 4 ημέρες και μέχρι αυτή τη στιγμή όλα λειτουργούν πολύ καλά. Επιπλέον ο υπολογιστής δείχνει να τρέχει γρηγορότερα από ότι πριν.

Πριν την αναβάθμιση, ακολούθησα τις οδηγίες κάποιων έμπειρων χρηστών αυτού του φόρουμ, και απενεργοποίησα (από τους Οδηγούς Υλικού) τους ιδιωτικούς drivers της ΑΤΙ κάρτας γραφικών που έχω. Μετά την αναβάθμιση, από τους Οδηγούς Υλικού πάλι, τους επανενεργοποίησα και ως αυτή τη στιγμή όλα φαίνονται όπως πριν, μια χαρά δλδ.

Βέβαια δεν έχω δουλέψει όλες τις εφαρμογές για να δω αν κάτι πάει στραβά στην 9.04, αλλά με τις βασικές εργασίες που έκανα και κάνω στον υπολογιστή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προς το παρόν.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
4 Intel Iris Plus Graphics G1 (Ice Lake) [8086:8a56] {i915}
5 wlp0s20f3: Intel Ice Lake-LP PCH CNVi WiFi [8086:34f0] (rev 30)
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα