Να πω και εγώ την άποψή μου.
Έκανα αναβάθμιση του 14.04 από 13.10 όταν ήταν σε beta και πέρασα φυσιολογικά στην stable. Το σύστημα δουλεύει ακρβώς όπως και πριν με την 13.10 με κάποιες διορθώσεις που γίνανε και κάποια που παραμείναν ίδια. Συγκεκριμένα
1) Δουλεύουν οι κλειστοί οδηγοί NVIDIA (740M)
2) Εναλλαγή γλώσσας με οποιονδήποτε συνδυασμό πλήκτρων. Στο 13.10 δεν μπορούσα να βάλω το Alt+shift π.χ
3) Η ίδια γρήγορη απόκριση.
Στα "αρνητικά" προβλήματα που δεν έχω λύσει ακόμα
1) Η οθόνη με τους κλειστούς NVIDIA κάνει Freeze, που που όμως διορθώνεται πηγαίνοντας σε non graphic mode (ctrl + F1,2, κτλ) και επιστροφή σε graphics mode (ctrl + F7). Είναι λίγο σπαστικό
2) Από το 13.10 κουβάλησα ένα μήνυμα σφάλματος που με βγάζει κάθε φορά στην εκκίνηση, "Το ubuntu αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα" χωρίς όμως λεπτομέρειες.
3) Σε όλους υπάρχει το bug που δεν μπορείς να αλλάξεις γλώσσα με συνδυασμό πλήκτρων στην νέα οθόνη κλειδώματος;
4) Όταν στην οθόνη κλειδώματος βάλεις λάθος κωδικό το μήνυμα σφάλματος δεν εμφανίζεται ολόκληρο στα Ελληνικά, φαίνεται σαν να μην χωράει.
5) Δεν δουλεύει το εξωτερικό μικρόφωνο. Το λαπτοπ έχει μονό βύσμα για μικρόφωνο και ακουστικά(σαν handsfree). Όταν συνδέσω ακουστικά τότε το μικρόφωνο δουλεύει τέλεια (από τα ακουστικά). όταν δεν έχω συνδεδεμένο κάτι τότε αυτό που λέει το Ubuntu ως εσωτερικό μικρόφωνο, δεν δουλεύει. Το πρόβλημα υπήρχε και στο 13.10
Γενικά καλή αίσθηση αφού κανένα από αυτά τα προβλήματα, δεν απαγορεύουν την χρήση του.
Υ.Γ. Μήπως θα ήταν καλό να κάνατε ένα βίντεο οδηγό για εγκατάσταση σε UEFI συστήματα, γιατί να πω την αλήθεια μου πρώτο λάπτοπ είναι αυτό που πήρα και μπερδεύτηκα λίγο. Τελικά το άφησα στο αυτόματο, αλλά θα ήθελα να μπορώ να το παραμετροποιώ στην εγκατάσταση όπως θέλω. Αν υπάρχει ξεχάστε ότι το έγραψα.

1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-34-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.13.0-34-generic
3 Intel Core i7-4500U CPU @ 1.80GHz ‖ RAM 7869 MiB ‖ ASUS X550LB
4 Intel Haswell-ULT Integrated Graphics [8086:0a16] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 12) ⋮ wlan0: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)