Πέρασμα σε 9.10, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πώς πήγε η αναβάθμιση / εγκατάσταση του 9.10;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 28 Ιαν 2010, 16:05

Έκανα αναβάθμιση χωρίς κανένα πρόβλημα (στο 9.04 ήταν 24%, στο 8.10 7%)
53
24%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα (στο 9.04 ήταν 10%, στο 8.10 27%)
21
10%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα (στο 9.04 ήταν 8%, στο 8.10 20%)
10
5%
Έκανα νέα εγκατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα (στο 9.04 ήταν 38%, στο 8.10 23%)
86
39%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα (στο 9.04 ήταν 12%, στο 8.10 17%)
33
15%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα (στο 9.04 ήταν 8%, στο 8.10 7%)
18
8%

Σύνολο ψήφων : 221

Re: Πέρασμα σε 9.10, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

Δημοσίευσηαπό nikosal » 06 Νοέμ 2009, 16:52

panagiotis έγραψε:Επίσης είδα κάτι στο 9.10 που σχεδόν είχα ξεχάσει ότι υπήρχε στο 9.04. Not responding!! Το είδα στο mozilla

Ομολογώ ότι στην αναβάθμιση desktop όπου έχω δύο δίσκους είδα μερικά not responding που με εκνεύρισαν (στο netbook όχι αλλά σε αυτό είχα ήδη από το 9.04 ext4).
Για αυτό έκανα στον άλλο δίσκο του desktop νέα εγκατάσταση και μεταφορά των αρχείων μου και αυτή η νέα εγκατάσταση δουλεύει υπέροχα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι 100% βέβαιος ότι είναι ταχύτερη (ext4 βλέπετε...) και εντυπωσιασμένος από το χρόνο... κλεισίματος: Κάνει shut down εκεί ακόμα που... είμαι σκυμμένος για να πατήσω το κουμπί.

Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, εφόσον μπορείτε παίδες, νέα εγκατάσταση!
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panagiotis » 06 Νοέμ 2009, 17:03

nikosal έγραψε:
panagiotis έγραψε:Επίσης είδα κάτι στο 9.10 που σχεδόν είχα ξεχάσει ότι υπήρχε στο 9.04. Not responding!! Το είδα στο mozilla

Ομολογώ ότι στην αναβάθμιση desktop όπου έχω δύο δίσκους είδα μερικά not responding που με εκνεύρισαν (στο netbook όχι αλλά σε αυτό είχα ήδη από το 9.04 ext4).
Για αυτό έκανα στον άλλο δίσκο του desktop νέα εγκατάσταση και μεταφορά των αρχείων μου και αυτή η νέα εγκατάσταση δουλεύει υπέροχα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι 100% βέβαιος ότι είναι ταχύτερη (ext4 βλέπετε...) και εντυπωσιασμένος από το χρόνο... κλεισίματος: Κάνει shut down εκεί ακόμα που... είμαι σκυμμένος για να πατήσω το κουμπί.

Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, εφόσον μπορείτε παίδες, νέα εγκατάσταση!

Και εγώ είχα απο το 9.04 ext4.. Ίσως γιαυτό να μην κατάλαβω διαφορά στη ταχύτητα.
Πάντως και στις λεπτομέριες πιστεύω κερδίζει το 9.04, (scroll up & down απο το ποντίκι ή στο touchpad σε laptop, άλλαζε επιφάνεια εργασίας και ήταν το ΠΙΟ βολικό πράγμα).
Εικόνα Εικόνα
Toshiba Sattelite A100: Intel CoreDuo (1.83GHz) / Nvidia Ge Force 7600 / 1 GB DDR2 / 15.4" Mobile High Definiton.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό/Υψηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά/ Λειτουργικό:Ubuntu 11.10LTS "Oneiric Ocelot"
Άβαταρ μέλους
panagiotis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sindarta » 06 Νοέμ 2009, 17:04

Δυστυχώς η αναβάθμιση στα 9.10 μου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Έκανα αναβάθμιση από ubuntu 9.04 μέσω του update manager, και ενώ δεν παρουσιάστηκε κανένα σφάλμα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μετά το reboot τα λίνουξ αρνούνταν να δουλέψουν σωστά. Εμφανίζονταν αρχικά λευκά pixel στην οθόνη σε τυχαίες θέσεις, ενώ σε λίγη ώρα άρχιζε η οθόνη να αναβοσβήνει από κάτω προς τα πάνω (άσχημη περιγραφή, αλλά αυτή την αίσθηση έδινε), ενώ δεν ανταποκρινόταν ούτε το ποντίκι. Δοκίμασα να κάνω reinstall το compiz, να κλείσω όλα τα οπτικά εφέ αλλά φευ, το πρόβλημα επέμενε. Ακόμα και όταν bootara σε text mode επανεμφανίστηκαν τα ίδια προβλήματα ενώ δεν είχε ανοίξει καν το gnome. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω νέα εγκατάσταση, θεωρώντας πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του update. Και πάλι όμως τα προβλήματα αυτά επέμεναν, με αποτέλεσμα πλέον να εγκαταστήσω ξανά τα 9.04 με νεο installation.

Δεν νομίζω να έκανα εγώ κάποιο λάθος κατά την διάρκεια του installation (ουσιαστικά κράτησα τις default ρυθμίσεις). Αργότερα θα δοκιμάσω και το kubuntu μήπως και το πρόβλημα προκαλούνταν από το gnome, πάντως η εμπειρία της αναβάθμισης για εμένα ήταν πολύ αρνητική και θα το σκεφτώ πολύ αν θα κάνω update ξανά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Λίγο C++ ┃ Αγγλικά: Καλά, Γερμανικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ (K)Ubuntu 9.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ P8600 @ 2.40 GHz │ 3096 MB │ nVIDIA 9650M GT 1Gb │ 15,4"
sindarta
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 06 Νοέμ 2009, 22:17

Έλα, όλοι έχουμε περάσει κάτι τέτοιο. Πιθανά με το κομπίζ είναι το πρόβλημά σου, νομίζω (αλλά δεν είμαι ειδικός, περίμενε να σου πει κάποιος άλλος για σίγουρα) ότι ίσως χρειαζόταν απενεργοποίηση των κλειστών drivers κάρτας γραφικών πριν την αναβάθμιση και εκ νέου ενεργοποίηση κατόπιν, είχες τέτοιους;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 07 Νοέμ 2009, 13:15

Άργησα λίγο λόγω υποχρεώσεων αλλά την έκανα και εγώ την αναβάθμιση. Βασικά τεμπέλιασα και δεν έκανα καθαρή αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό (ελπίζω πριν το 10.04 που έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα την κάνω καθαρή βρέξει-χιονίσει). Αν δεν είχα απαντήσει @#$κίες σε δυο ερωτησούλες δεν θα μου έχανε και το αρχειάκι του εκτυπωτή (2 λεπτά δουλειά) και το ελληνικό ΟΟο αλλά πρόβλημα δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε. Τελικά μου αρέσει η νέα οθόνη εκκίνησης. Είδα κάποια μικρή διαφορά στο χρόνο εκκίνησης αλλά εντυπωσιάστηκα από το χρόνο σβησίματος! Μέχρι να σηκωθώ από την καρέκλα να πατήσω το off του εκτυπωτή είχε σβήσει!

Τώρα γράφω από το Acer Aspire One όπου δοκιμάζω το Netbook Remix από stickάκι. Πολύ θετικές οι εντυπώσεις! Μάλλον βλέπω το Linpus να παίρνει δρόμο. Τώρα δουλεύει και το λαμπάκι του ασύρματου out of the box και θα παρακολουθήσω και την κατανάλωση μπαταρίας πριν αλλάξω ρυθμίσεις.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spirosmeg » 07 Νοέμ 2009, 15:20

Πρώτα απο ολα καλώς σας βρήκα! :D
Ειμαι φανατικός χρήστης Ubuntu απο την 5.10 και εχω πειραματιστεί αρκετά με το Ubuntu.
Εκανα και εγώ καθαρή εγκατάσταση με προϋπάρχουσα κατάτμηση home ext4 απο την 9.04 :( η οποια δυστηχώς δεν εκατσε καλα και ειχα κάποια προβληματάκια ετσι θεώρησα καλύτερα να την ξανακάνω απο την αρχή ολη καθαρή!
Τώρα ολα ειναι οπως επρεπε αλλά μονο η καρτουλα TV "Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i" δεν λέει ουτε σε αυτή την διανομή να δουλέψει ο ηχος της... τέλος πάντων ειμαι αρκετά ευχαριστημένος με το πιο γρήγορο Ubuntu που εχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα! :D :D :D
Γνώσεις ⇛ Linux Mέτριo ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Χάλια ┃
1.Desktop: Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 64bit
M/B ⇛ GIGABYTE 990FXA-D3┃CPU ⇛ AMD FX 8120 Black edition┃RAM ⇛ DDR3/1866/8GB┃Κάρτα Γραφ. ⇛ ΑΤΙ GIGABYTE 5770┃Δίκτυο ⇛ eth0 Realtek RTL8111/8168B Gigabit Eth controller
2.Laptop: Fujitsu Xi 2428┃Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 32bit

Μην προσπαθείς να διορθώσεις μια μ@$!! κάνοντας ακόμα μία.
Άβαταρ μέλους
spirosmeg
punkTUX
punkTUX

Launchpad: mesilikas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 07 Νοέμ 2009, 17:27

Εκάνα αναβάθμιση και στο laptop του αδερφού μου ένα toshiba satellite. H αναβάθμιση πήγε μια χαρά είναι η τρίτη που γίνετε σε αυτό το laptop. Το πιο εντυπωσιακό είναι φοβερά βελτιωμένοι driver της intel. Πλέον το compiz τρέχει άψογα και μπορείς να δεις και video και να τρέξεις ένα 3d πρόγραμμα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό {SoK} » 07 Νοέμ 2009, 18:53

Αναβάθμιση από 9.04. Όλα άψογα, κανένα απολύτως πρόβλημα :D
┃ Γνώσεις ⇛ Linux: Mέτριo ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Mέτρια ┃
┃ Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 ┃
┃ Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz ┃ Μνήμη RAM: 2GB ┃
┃ Κάρτα Γραφικών: GeForce 8600 GT PCI-E 16x 512MB ┃ Kάρτα Ήχου: Creative Labs CA0106 Soundblaster ┃
┃ Οθόνη & Ανάλυση: TFT 19" ┃
Άβαταρ μέλους
{SoK}
babeTUX
babeTUX

IRC: {SoK}
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apostolis159 » 08 Νοέμ 2009, 19:03

Αναβάθμιση από την 9.04. Ένα προβλημα που μου δημιουργήθηκε (μάλλον, εγώ το δημιούργησα) ήταν όταν κατα τη διάρκεια της εγκαταστασης με ρωτησε τι να κάνει με το Grub και το menu.lst, πάτησα αυτό που είχε σαν προεπιλογη, δηλαδή να μην πειραχτέι το Grub, ενώ η σωστη επιλογή θα ήταν "Install Maintainer's Version" ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τους kernels. Χρειάστηκε να το λύσω χειροκίνητα τροποποιόντας το menu.lst. Και βέβαια χρειάστηκε να ξαναεκγαταστήσω τους Drivers της ΑΤΙ... Όλα τα υπόλοιπα πήγαν καλά! Το σύστημα πετάει και η 9.10 τα σπάει!! :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 x64 σε Acer Aspire 7750G
Προδιαγραφές ⇛ CPU: i3 2310m @ 2.3GHz ┃ RAM: 8GB ┃ GPU: Intel HD3000 / AMD HD7670 2Gb ┃ Crucial M4 128Gb
Άβαταρ μέλους
apostolis159
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 09 Νοέμ 2009, 13:58

Off topic:
bouhc έγραψε:Τώρα το μόνο που μένει είναι να μάθω το GRUB2 :D

Δίνεις στην κονσόλα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo gedit /etc/default/grub

βάζεις τις ρυθμίσεις που θές προσεχτικά πχ αλλάζεις το GRUB_HIDDEN_TIMEOUT από 0 δευτερόλεπτα σε 3 ή 5, ώστε να προλαβαίνεις να ανοίγεις τις επιλογές του bootloader κατά την εκκίνηση του συστήματος. Σώζεις τις αλλαγές & μετά δίνεις στην κονσόλα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo update-grub
;)
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα