από sindarta » 06 Νοέμ 2009, 17:04
Δυστυχώς η αναβάθμιση στα 9.10 μου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Έκανα αναβάθμιση από ubuntu 9.04 μέσω του update manager, και ενώ δεν παρουσιάστηκε κανένα σφάλμα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μετά το reboot τα λίνουξ αρνούνταν να δουλέψουν σωστά. Εμφανίζονταν αρχικά λευκά pixel στην οθόνη σε τυχαίες θέσεις, ενώ σε λίγη ώρα άρχιζε η οθόνη να αναβοσβήνει από κάτω προς τα πάνω (άσχημη περιγραφή, αλλά αυτή την αίσθηση έδινε), ενώ δεν ανταποκρινόταν ούτε το ποντίκι. Δοκίμασα να κάνω reinstall το compiz, να κλείσω όλα τα οπτικά εφέ αλλά φευ, το πρόβλημα επέμενε. Ακόμα και όταν bootara σε text mode επανεμφανίστηκαν τα ίδια προβλήματα ενώ δεν είχε ανοίξει καν το gnome. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω νέα εγκατάσταση, θεωρώντας πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του update. Και πάλι όμως τα προβλήματα αυτά επέμεναν, με αποτέλεσμα πλέον να εγκαταστήσω ξανά τα 9.04 με νεο installation.
Δεν νομίζω να έκανα εγώ κάποιο λάθος κατά την διάρκεια του installation (ουσιαστικά κράτησα τις default ρυθμίσεις). Αργότερα θα δοκιμάσω και το kubuntu μήπως και το πρόβλημα προκαλούνταν από το gnome, πάντως η εμπειρία της αναβάθμισης για εμένα ήταν πολύ αρνητική και θα το σκεφτώ πολύ αν θα κάνω update ξανά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Λίγο C++ ┃ Αγγλικά: Καλά, Γερμανικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ (K)Ubuntu 9.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ P8600 @ 2.40 GHz │ 3096 MB │ nVIDIA 9650M GT 1Gb │ 15,4"