sotos21 έγραψε:Να προτείνω δοκιμή
α)παλιότερου πυρήνα.
β)αν παίζει το live της 12.04.5(που φοράει τον ίδιο πυρήνα με την 14.04)
γ)αν δεν παίζει δοκιμή της 12.04.1
δ)πιο πρόσφατο πυρήνα
Επιπλέον των παρατηρήσεων του Learner :
β)Από live CD 14.04 και επιλογή nomodeset (δες πρώτο μήνυμα) έχω βρεθεί σε live περιβάλλον όπου η ανάλυση της οθόνης είναι σωστή αλλά ο υπολογιστής εξακολουθεί να είναι πολύ αργός (αναρτήσεις μου 5/11 23:23. 5/11 23:02, 24/11 19:20 κλπ). Πριν επικοινωνήσω μαζί σας επιχείρησα από liveCD της 12.04.5 να λειτουργήσω τη διανομή σε live περιβάλλον ή να κάνω νέα εγκατάσταση. Για να ανοίξει το liveCD έπρεπε να εκτελέσω τις ίδιες εντολές με αυτές του 12.04 όπως περιγράφω στις προηγούμενες γραμμές και αναλυτικότερα στο πρώτο μήνυμά μου. Δεν προχώρησα σε εγκατάσταση γιατί υπέθεσα ότι θα είχε τα ίδια αποτελέσματα όπως και η 14.04. Αν είναι αναγκαίο θα το πραγματοποιήσω. (Δεν κάνω παραπομπές, γιατί δυστυχώς όσες έκανα μέχρι σήμερα απέτυχαν-κάτι δεν καταλαβαίνω από τις οδηγίες ή κάτι δεν κάνω σωστά).
γ)Έχω αναφέρει στο πρώτο μήνυμά μου (και σε άλλα) ότι είχα εγκατεστημένη τη 12.10 που λειτουργούσε ικανοποιητικά. (Δεν έχουν ίδια τα κύρια χαρακτηριστικά με την 12.04.1;)
Learner έγραψε:Το BIOS το έχεις κοιτάξει καθόλου; μήπως θέλει/παίρνει κάποια αναβάθμιση;
Παλαιότερα είχα διερευνήσει το θέμα αλλά διαπίστωσα πως ήταν δύσκολη και αρκετά πολύπλοκη, στο Linux, η αναβάθμιση του bios. Φοβάμαι μήπως αντί για καλό κάνω κακό.
Learner έγραψε: Άλλη μια δοκιμή εγκατάστασης του nvidia-current
Νέα/καθαρή εγκατάσταση του Ubuntu 14.04.1 LTS.
Θα τα επιχειρήσω πιθανότατα αύριο.
Learner έγραψε:Πραγματικά δεν έχω άλλες προτάσεις. Κάτι θα μας έχει ξεφύγει, αλλά έχω την εντύπωση πως λίγο-πολύ τα έχουμε δοκιμάσει όλα.
Έκανες μια ειλικρινή, εξαιρετική και πολύπλευρη προσπάθεια. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
Επίσης και όσους άλλους προσπάθησαν να βοηθήσουν sotos21, pc_magas, qsd330.
Προτάσεις τους, ίσως όχι με σαφή αιτιολόγηση, θα είχαν αποτέλεσμα;
Τέλος υπάρχει και η θετική πλευρά, ότι δηλαδή απέκτησα και λίγες γνώσεις παραπάνω για το Linux.
Ευελπιστώ πως στο τέλος θα βρεθεί λύση.