Πρόβλημα στο Boot των Vista με Linux

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πρόβλημα στο Boot των Vista με Linux

Δημοσίευσηαπό phanis » 17 Σεπ 2008, 23:02

Κοιταξτε να δειτε πως εχει η κατασταση.Εχω τρεις σκληρους:ο πρωτος εχει τα vista,ο δευτερος δεν τρεχει λογισμικο και ο τριτος ειχε το ubuntu 8.04.Σημερα ομως(γ*** την τυχη μου)μεσω vista διαμορφωσα τον τριτο δισκο και μετα εκανα restart,ελα ομως που μετα τα κολο-παραθυρα δεν εμπαιναν.Οταν εκανε boot ελεγε: GRUB 1.5 loading...GRUB FAILED TO LOAD...PLEASE WAIT...ERROR 17.Μετα απο δυο τρια reboot παλι τα ιδια.Αυτη τη στιγμη σας γραφω απο το ubuntu τα οποια εχω ξαναεγκαταστησει στο τριτο σκληρο.Οταν ειχα το linux μου εβγαζε και ενα bootloader(για να επιλεξω αναμεσα σε vista η ubuntu)τωρα ομως τιποτα.Περιμενω απεγνωσμενα την απαντηση και βοηθεια σας.

Υ.Γ.:οσο το δυνατον να λυθει το προβλημα χωρις format

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
phanis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ BOOT ΤΩΝ VISTA ΜΕ LINUX

Δημοσίευσηαπό logari81 » 17 Σεπ 2008, 23:36

οχι format δεν χρειαζεται να κανεις, σε αυτό το λινκ

viewtopic.php?f=4&t=679

περιγράφεται η λύση για να προσθεσεις τα windows στο μενου του GRUB

αφου επεγκατεστησες-εσβησες το Ubuntu μεσα απο τα Windows θα έπρεπε να ειχες κανει εκκινηση με το CD εγκαταστασης των Windows και να εκανες Fix/Repair MBR ή κατι τετοιο. Αυτό θα σου εσβηνε τελείως τον GRUB και το συστημα σου θα ήταν μονο με windows όπως ηταν πριν βαλεις Ubuntu.

Πές μας όμως τί ήθελες ακριβώς να κάνεις. Να απεγκαταστήσεις τελειως το Ubuntu ή ήθελες απλως να το επανεγκαταστήσεις. Το format γιατι το έκανες δηλαδη; Αν μας πεις τι ακριβως θελεις να κανεις θα σου προσφερουμε και την καλύτερη λύση.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα