Καλησπερα παιδια και συγχαρητηρια για την βοηθεια και την τεχνικη υποστηριξη που παρεχετε στους χρηστες του Ubuntu Linux..
Μολις πριν απο λιγο εκανα εγκατασταση την διανομη Ubuntu 8.04 Desktop και ως αρχαριος χρηστης με το συγκεκριμενο λειτουργικο, θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις..
1)Μεχρι στιγμης εχω χρησιμοποιησει μονο WinXP Home Edition...Τα μισα προγραμματα που ειχα εγκατεστημενα στον υπολογιστη ηταν εφαρμογες antivirus,antispyware,antimalware κλπ καθως και firewall...Θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι απαραιτητο να εγκαταστησω antivirus και antispyware software στο Ubuntu και αν οι ιοιοι που προσβαλλουν τα Windows απειλουν και το Linux...Στο ενσωματωμενο firewall του Ubuntu,θα ηταν καλο να κανω καποια επιπλεον ρυθμιση για καλυτερη προστασια?..Αν πραγματι συνισταται να χρησιμοποιησω antivirus για το Linux,μπορειτε να μου προτεινετε καποιες συγκεκριμενες εφαρμογες καθως και ενα site για download προγραμματων του Linux?..
..(Σημειωνω οτι το Internet θα το χρησιμοποιησω για σερφαρισμα και download προγραμματων/εγγραφων/μουσικης και οχι για να στελνω e-mail μεσω της εγκατεστημενης(e-mail) εφαρμογη του Linux).....
2)Επισης,τι θα ηταν καλυτερο?..Να χρησιμοποιησω ξεχωριστο partition στο σκληρο για καθαρη εγκατασταση του Ubuntu(παραλληλη εγκατασταση με τα Windows),η να χρησιμοποιησω την επιλογη "Install inside Windows" που επιτρεπει την εγκατασταση/απεγκατασταση του μεσω των Windows?..Aν χρησιμοποισω την δευτερη επιλογη και κολλησω ιο στα Windows,ο συγκεκριμενος ιος θα επηρεασει και το Linux?..Αν κολλησω ιο στο Linux,ο ιος αυτος θα επηρεασει και την λειτουργια των Windows?..
Μεχρι στιγμης εχω δει και παθει πολλα απο ιους στα WinXP και αυτος ειναι ο λογος που δοκιμαζω το Ubuntu Linux..
Ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια..