Περί ιδιοκτησίας αρχειών.. αδειών πρόσβασης.. etc etc

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Περί ιδιοκτησίας αρχειών.. αδειών πρόσβασης.. etc etc

Δημοσίευσηαπό e_gk » 02 Οκτ 2008, 17:07

Να πώ την αλήθεια δεν έκανα και τη πιό διεξοδική αναζήτηση στο forum για παρόμοιο πρόβλημα, οπότε αν υπάρχει άλλο thread.. sorry και στείλ' τε με εκεί.

Εδώ και κάποιους μήνες εχω ubuntu στο laptop μου και γενικά δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Σήμερα πάω να συνδέσω τον εξωτερικό μου σκληρο, τον οποίο έχω ξανασυνδέσει άπειρες φορές, αλλά επειδή δεν τον αναγνώρισε (περίμενα αρκετή ώρα) έκανα restart [κανονικότατο restart απο το εικονίδιο..]
Το θέμα μας είναι οτι όταν ξανάνοιξε το laptop έγραψε στην αρχη τα κλασσικά loading. wait.. κ τέτοια αλλά τελικά παρέμενε μαύρη οθόνη και δε κατάφερε να φορτώσει ubuntu ποτέ.
Anyway αφού δεν ήθελε να φορτώσει λειτουργικό ποτέ, μετά δοκίμασα με live cd έτσι ώστε να περισώσουμε κανένα αρχείο.
Και ενώ αντέγραψα σχεδόν τα περισσότερα υπήρχαν μόνο κάποιες φωτογραφίες και κάποια avi, τα οποία δε με άφηνε να αντιγράψω επειδή "δεν είχα άδεια για κάτι τέτοιο"

Μπορούμε κάπως μέσω terminal ή κάπως αλλιώς να αλλάξουμε τις άδειες και να καταφέρω να τα αντιγράψω???
do not worry about future - it will come soon enough
Άβαταρ μέλους
e_gk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Περί ιδιοκτησίας αρχειών.. αδειών πρόσβασης.. etc etc

Δημοσίευσηαπό gourgi » 02 Οκτ 2008, 17:48

γράψε στο τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nautilus

για να σου ανοίξει ο nautilus με δικαιώματα superuser/root/admin και πάρε από εκεί τα αρχεία που θές
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 02 Οκτ 2008, 17:50

γιατί δεν κανει boot ομως; πιθανότατα να λύνεται το προβλημα ευκολα. Γιατι να κανεις επανεγκατασταση;

Δοκιμασες να κανεις boot εχωντας αποσυνδεμένο τον εξωτερικό σκληρο;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό e_gk » 02 Οκτ 2008, 18:39

logari81 έγραψε:γιατί δεν κανει boot ομως; πιθανότατα να λύνεται το προβλημα ευκολα. Γιατι να κανεις επανεγκατασταση;

Δοκιμασες να κανεις boot εχωντας αποσυνδεμένο τον εξωτερικό σκληρο;

hmm είμαι σίγουρη οτι ο σκληρός δεν έχει καμία σχέση - απλά το ανέφερα για να καταλήξω στο γιατί έκανα restart :P
αλλά δοκίμασα και χωρίς το σκληρό - απλά όπως τα λές για κάποιο λόγο δε θέλει να bootarei.
Άλλωστε μετά όταν έβαλα το live cd τον αναγνώρισε κανονικά.

Θα δοκιμάσω κ με nautilus αργότερα (γιατί τώρα βαρέθηκα το live cd κ είμαι στο άλλο pc) και θα σας πω αν λύθηκε το prob.

thanksss για τις γρήγορες απαντήσεις!
Άβαταρ μέλους
e_gk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό e_gk » 02 Οκτ 2008, 23:53

Ναι λοιπόν ο κύριος nautilus τακτοποίησε τα πάντα, οπότε σώθηκαν όλα τα αρχεια :D

thanks*
Άβαταρ μέλους
e_gk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα