Συντονιστής: adem1

headless έγραψε:Το πρώτο.Καλύτερα να ξεκινάς με ένα σύστημα που έχει λιγότερα επιλεγμένα προγράμματα και να βάζεις ό,τι θέλεις,παρά να έχεις ένα σωρό που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ και να βγάζεις.
haris491 έγραψε:Κυρίως για γενικη χρήση.Διαδικτυο αναπαραγωγη πολυμεσων.Φυσικα ως μουσικος θα ηθελα να μου δουλεψουν προγραμματα οπως το finale το cubase και καποιες μουσικες βιβλιοθήκες...Να ρωτησω και κατι ακομα...Απο 320 gb σκληρό που εχει το laptop μου και με εγκατεστημενα πλεον το ubuntu 10.04 (ναι,ακουσα τη συμβουλη σας)μου αναγνωριζει ελευθερο χωρο 267,7 gb ενω ο φακελος αρχειων καταλαμβανει μολις 5,3 gb.Εχω κανει κατι λαθος στην εγκατάσταση;

haris491 έγραψε:Απο τις επιλογες εγκαταστασης επελεξα να γινει εγκατασταση σε ολοκληρο το δισκο...Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει καποιο αλλο λειτουργικο...Οσο για τα μουσικα η αληθεια ειναι οτι δεν νομιζω να υπρχει κατι αναλογο του Finale η του Sibelius και για να ειμαι ειλικρινης δεν γνωριζω καθολου αν υπαρχουν προγραμματα ωστε να διαχειριστω τις vst βιβλιοθηκες μου.Εδω να πω οτι δεν με ενδιαφερει τοσο η μουσικη παραγωγη.Διδασκω μουσικη σε ωδεια και κυριως με νοιαζουν οι σημειωσεις που ετοιμαζω για τους μαθητες μου.Μεσω wine θα μπορουσαν να εγκατασταθουν;Οσα αρθρα διαβασα τις 4 αυτες μερες με προσανατολιζουν προς προγραμματα εικονικου υπολογιστη ωστε να τρεχουν απο εκει.Μια αλλη περιπτωση ειναι το διπλο λειτουργικο.Windows στο ελαχιστο δυνατο τμημα του δισκου ωστε να τα εχω μονο για τη δουλεια μου.Ομως ειμαι μονο 4 μερες στο ubuntu και ηδη δεν εχω καμμια διαθεση να γυρισω στα Vista.Ουτε στα 7...Για xp ουτε λογος.Δεν υπαρχουν drivers για καποιες συσκευες του laptop μου.

Epirotes έγραψε:Λοιπόν με όρους αναζήτησης Finale Sibelius linux equivalent βρήκα αυτά από εδώ!![]()
Software for music notation
Finale, Sibelius, SmartScore -> * Rosegarden * Noteedit * LilyPond * MuX2d
Και το dual boot (διπλή εκκίνηση είναι μια λύση!) Κι εγώ δεν πολυπερνάω από 7 και ΧΡ, κυρίως λόγω μανίας με παιχνίδια τα έχω και τα κρατάω (τα ΧΡ περισσότερο για την Βιντεοκάμερα που έχω).![]()
Αν καταφέρεις να τρέξεις σε wine ή σε virtualbox (εικονική μηχανή) ακόμα καλύτερα! Καλή τύχη στην προσπάθειά σου!