Θέλω να κάνω εγκατάσταση του ubuntu σε έναν εξωτερικό δίσκο αλλά χρειάζομαι 5 partition.
Οπότε ένα απ' όλα τα 4 partition του συστήματος θα πρέπει να το έχω σε logical. Ποιο απ' όλα να κάνω; Το boot, το swap, το root ή το home;
Επίσης, επειδή δεν γίνεται πλήρης κρυπτογράφηση του συστήματος, σε μια πειραματική εγκατάσταση που έκανα κρυπτογράφησα μόνο το home και το swap. Καταρχάς, έχει νόημα κάτι τέτοιο; Ή είναι όλα τα ευαίσθητα δεδομένα στο root οπότε τσάμπα ο κόπος;
Επιπλέον, όταν κάνω boot μου ζητάει μόνο ένα password (το οποίο δεν ξέρω αν είναι για το swap ή το home) και στη συνέχεια φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Το θέμα είναι όμως ότι έχει φαινεται να έχει δύο home. Ένα κανονικό του συστήματος, και ένα στο partition το οποίο είναι κλειδωμένο και θέλει τον κωδικό για να ανοίξει.
Μήπως αυτό στο partition τελικά δεν το χρησιμοποιεί η εγκατάσταση οπότε πάλι τσάμπα η διαδικασία;
Παρεμπιπτόντως, ο οδηγός που χρησιμοποίησα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτός εδώ(αν βοηθάει καθόλου η αναφορά του):
http://www.howtoforge.com/encrypting-th ... ubuntu8.04
χωρίς όμως να λάβω υπόψη μου το σχόλιο για το bug του swap ελπίζοντας ότι στο 8.04.1 θα έχει διορθωθεί (δεν ήξερα που να το ελέγξω όμως) και ευτυχώς δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα.