parisfr έγραψε:Πρέπει να πειράξω αυτό το αρχείο isolinux.cfg
Βρίσκεται στο /isolinux/cfg του iso. Που μπορώ να το βρώ στο λειτουργικό μέσα;
Αν φτιάξω το iso που θέλω χωρίς να έχω πειράξει το isolinux.cfg, και μετά κάνω extract το iso, το πειράξω και μετά το ξανακάνω iso, θα λειτουργήσει;
Είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει. Όσο δεν αφαιρεθούν πακέτα/αρχεία που είναι σημαντικά, τότε πρέπει να είσαι εντάξει.
Μπορείς να δοκιμάσεις με τη μικρή αλλαγή που αναφέρεις παραπάνω, και το τελικό να το εκκινήσεις μέσα από VirtualBox. Ως διαδικασία είναι σχετικά απλή. Ρώτησε αν θέλεις βοήθεια εδώ. Αν δουλέψει, τότε μπορείς φυσικά να κάνεις περισσότερες αλλαγές.
Το άλλο ζήτημα έχει να κάνει με πακέτα .deb που έχουν ήδη υπογραφεί (digitally signed) από την Canonical. Εδώ θέλει λίγη έρευνα, για παράδειγμα αν υπάρχει τρόπος να υπογράψεις πακέτα με δικό σου κλειδί, και να προσθέσεις το κλειδί αυτό στα επιτρεπτά κλειδιά.
Έχω την εντύπωση ότι το όνομα 'Ubuntu' υπάρχει σε κάποιο κεντρικό σημείο στο ISO, και το χρησιμοποιούν από εκεί στη διανομή. Αν είναι έτσι, είναι αρκετά εύκολο, διαφορετικά πρέπει να τροποποιήσεις τα αρχεία της ελληνικής μετάφρασης (για να έχεις ελληνικά + το όνομα της δικής σου διανομής).
Είναι πολύ πιθανό να βρεις καλύτερα κείμενα για το 'remastering' της διανομής στο wiki.ubuntu.com.