NTLDR is missing μετά την εγκατάσταση Ubuntu [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

NTLDR is missing μετά την εγκατάσταση Ubuntu [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 16 Οκτ 2008, 13:58

Καλησπέρα...

Λοιπόν, ήρθε χτες ένας φίλος μου με το laptop του, ο οποίος είχε πωρωθεί να βάλει ubuntu, του λεγα κι εγώ διάφορα και το ήθελε περισσότερο.. Τεσπα, ήρθε χτες και του τα εγκατέστησα, όλα μια χαρά... Αλλά, αφού έγινε η εγκατάσταση και η απαραίτητη επανεκκίνηση, ο grub περιείχε μόνο 3 επιλογές.. Ubuntu, Ubuntu recovery και mem test... Δεν έδωσα σημασία, λέω θα το προσθέσω αργότερα... Κατέβασα και το kgrubeditor για να το κάνω πιο κατανοητό γι αυτόν και τεσπα, το πρόσθεσα στο Grub...

Και όταν πήγα να μπω στα win, έβγαλε αυτό το ηλίθιο πράμα... Από ότι έψαξα στο google (κάπου βρήκα και μια απάντηση του The_Mentor :D ) θέλει αποκατάσταση του boot loader των Windows... Αν γίνει αυτό όμως, μετά θα πρέπει να ξαναβάλω το grub, αλλά θα υπάρξει το ίδιο πρόβλημα πάλι;;;; Κάτι ίσως άσχετο, ίσως και όχι, έχει 4 partition ο σκληρός του δίσκος, όμως το (hd0,0) έχει ubuntu και το (hd0,1) έχει τα windows! Παίζει να φταίει και αυτό;;;

Αυτά εν ολίγοις,.. Δεν έχω δοκιμάσει την διαδικασία να κάνω recovery από cd των win και μετά επανεγκατάσταση του grub από livecd, γιατί έπρεπε να φύγει το παιδί και δεν προλάβαμε... Ψιλόβαριόμουνα και την διαδικασία βασικά :P :roll:

Τι άλλες επιλογές έχω, εκτός από την παραπάνω διαδικασία;;; :roll:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: NTLDR is missing μετά την εγκατάσταση Ubuntu

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Οκτ 2008, 14:34

Κατέβασε το SuperGrub Disk και από εκεί θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει με mbr και μετά και με grub reinstall .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Οκτ 2008, 15:05

sentient6 έγραψε:Καλησπέρα...

Λοιπόν, ήρθε χτες ένας φίλος μου με το laptop του, ο οποίος είχε πωρωθεί να βάλει ubuntu, του λεγα κι εγώ διάφορα και το ήθελε περισσότερο.. Τεσπα, ήρθε χτες και του τα εγκατέστησα, όλα μια χαρά... Αλλά, αφού έγινε η εγκατάσταση και η απαραίτητη επανεκκίνηση, ο grub περιείχε μόνο 3 επιλογές.. Ubuntu, Ubuntu recovery και mem test... Δεν έδωσα σημασία, λέω θα το προσθέσω αργότερα... Κατέβασα και το kgrubeditor για να το κάνω πιο κατανοητό γι αυτόν και τεσπα, το πρόσθεσα στο Grub...

Και όταν πήγα να μπω στα win, έβγαλε αυτό το ηλίθιο πράμα... Από ότι έψαξα στο google (κάπου βρήκα και μια απάντηση του The_Mentor :D ) θέλει αποκατάσταση του boot loader των Windows... Αν γίνει αυτό όμως, μετά θα πρέπει να ξαναβάλω το grub, αλλά θα υπάρξει το ίδιο πρόβλημα πάλι;;;; Κάτι ίσως άσχετο, ίσως και όχι, έχει 4 partition ο σκληρός του δίσκος, όμως το (hd0,0) έχει ubuntu και το (hd0,1) έχει τα windows! Παίζει να φταίει και αυτό;;;

Αυτά εν ολίγοις,.. Δεν έχω δοκιμάσει την διαδικασία να κάνω recovery από cd των win και μετά επανεγκατάσταση του grub από livecd, γιατί έπρεπε να φύγει το παιδί και δεν προλάβαμε... Ψιλόβαριόμουνα και την διαδικασία βασικά :P :roll:

Τι άλλες επιλογές έχω, εκτός από την παραπάνω διαδικασία;;; :roll:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αν όπως τα λες "(hd0,0) έχει ubuntu και το (hd0,1) έχει τα windows", αν έβαλες πρώτα windows και μετά ubuntu, πιθανόν αυτό δημιούργησε το πρόβλημα.
Το windows άσχετα σε ποια θέση του δίσκου βρίσκονται...αν έχουν την δυνατότητα να γράψουν στο πρώτο partition θα το κάνουν.
Αν δηλαδή το πρώτο κομμάτι του δίσκου ήταν ελυεύθερο ή ntfs πριν τα windows πήγαν και γράψαν και εκεί.
Αν ήταν ext3 πριν το install του windows τότε δεν θα κάναν τίποτα....

Με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 16 Οκτ 2008, 16:54

Χμ...

Όταν μου έφερε το laptop, είχε φτιάξει το παιδί 4 partition!!

label: linux (C) ~ ntfs
winxp (D) ~ ntfs
και E,F για data τεσπα...

Αρά αυτό που λες έχει γίνει μάλλον ftso.. !!! Έφτιαξε partition για inux σε ntfs, και τα win εγκατέστηασν το mbr εκει πέρα... Ότι ναναι, σαπιοwin...

Θα δοκιμάσω και την λύση του linuxman.. όταν με το καλό ξαναέρθει σπίτι μου.. Μέχρι τότε, τίποτα πιο "βατό" να κάνει δεν υπάρχει ε;; :roll:
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 17 Οκτ 2008, 12:17

Όπως τα λες παραπάνω...πάω και στοίχημα οτι δεν έχει μόνο primary , αλλά και logical partitions.
Δυστυχώς δεν βλέπω άλλη λύση απο το format και όλα απο την αρχή...οτιδήποτε άλλο είναι τζάμπα παίδεμα...
Τα windows εγκατέστησαν τουλάχιστον τα αρχεία εκκίνησης εκεί επειδή για να δουλέψουν σωστά πρέπει να μπουν στο C παρτισιον και ο φίλος τα έβαλε στο D.
Δεν στους οδηγούς, dualboot απο το μηδέν για περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 17 Οκτ 2008, 13:01

Ωχ... γ*****.... Πρέπει δηλαδή να αλλάξω τα partition του και να βάλω στο C τα widnows... ΩΧ, σκέφτομαι την διαδικασία και βαριέμαι τη ζωή μου ==

thx anyway :) :) :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 17 Οκτ 2008, 13:18

Πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα του οδηγού με την σειρά...
Προσοχή! Αν κόψεις partitions μέσω του cd εγκατάστασης των windows θα έχεις πάλι λάθος αποτέλεσμα.
Για να εκτελεστεί ο οδηγός σε ένα νεο pc είναι υπόθεση 40-50 λεπτών!
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 18 Οκτ 2008, 16:02

Ναι το ξέρω, είμαι εξοικειωμένος με αυτά... Τελικά τσάμπα έχασα τον χρόνο μου γιατί λέει θέλει να δοκιμάσει vista τώρα και τα έκανε όλα format... Τεσπα.... Δεν είχε υπομονή μάλλον.... Θα βάλω [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ] μιας και στο thread έχουνε δοθεί* οι λύσεις για το πρόβλημα.. Αν κάποιος το πάθει, εδώ είμαστε :D

Σας ευχαριστώ και πάλι!

*δοθεί ή δωθεί είναι;;; :? :? :?
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα