Έχω το εξής πρόβλημα με τη δημιουργία κατατμήσεων: Υπάρχουν ήδη 4 κατατμήσεις απο τις οποίες η μία είναι unallocated και 1 ΜΒ και δε μπορώ να την επεξεργαστώ(συγκεκριμένα μου βγάζει το εξής μήνυμα λάθους όταν το προσπαθώ να δημιουργήσω κατι εκει: a partition cannot have a length of -1 sectors).

Φυσικά κανονικά δε θα με ενοχλούσε αλλα δε μπορώ να δημιουργήσω πάνω απο 5 partitions και το extended συστημα δεν ειναι οτι καλυτερο για το ubuntu απο οτι ειδα.
Έχω δει τις οδηγίες απο το tutorial του Gparted και υποθέτω το εξής:
θα πρέπει να δημιουργήσω κανονικά μια unallocated κατάτμηση και πριν προχωρήσω να δημιουργήσω τις 2 νέες σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να μετακινήσω στην αρχή τα υπάρχοντα partitions ετσι ωστε να ενωθουν τα δυο unallocated κομματια.(;)
Επειδή δεν είμαι σίγουρος και δεν ξερω αν θα λειτουργησει το παραπανω μπορεί καποιος να με βοηθησει; Επίσης το πιο σημαντικό: αν τελικα χρειαστεί μετακινηση δε θα χασω αρχεια απο τα partitions που θα μετακινηθουν ετσι;
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64bit σε Toshiba A200-1IZ
Προδιαγραφές ⇛ T7250 │ 2GB │ ATI Mobility Radeon™ HD 2600 │ 4965 │ Toshiba Buetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"