Συντονιστής: adem1

soap έγραψε:Το netbook έχει ήδη 4 διαφορετικά partition με αποτέλεσμα όταν μέσα από τα w7 "κόβω" ένα μέρος του σκληρού και πάω να το κάνω φορμάτ μέσω των λίνουξ να μη με αφήνει λέγοντας ότι έχω ήδη αρκετά. Θέλω να έχω dual-boot με τα w7 οπότε δε ξέρω ποια partition να διαγράψω (HP tools, HP recovery, System, και άλλο ένα γύρω στα 100mb) χωρίς να έχω πρόβλημα.
sudo fdisk -l
pros έγραψε:Τα HP Tools, HP recovery είναι σαβούρα που τώρα τελευταία, βάζουν στα καινούργια μηχανήματα.
pros έγραψε:Δίσκο με το λειτουργικό windows έχεις πάρει με το μηχάνημα;

s.dalas έγραψε:Σβήσε το hp tools και στη θέση του δημιούργησε ένα λογικό εκτεταμένο (extended) διαμέρισμα. Μέσα σε αυτό θα δημιουργήσεις ένα πρωτευων λογικό ext4 με σημείο προσάρτησης / , άλλο ενα πρωτευων λογικό με σημείο προσάρτησης /home , και ένα swap περίπου στο μέγεθος που είναι και η ram σου. Στη διαδικασία ρυθμισης των δισκων σου, εκεί που είναι τα 7, θα επιλέξεις και στους 2 δίσκους και στον boot (αυτός που είναι περίπου 100mb) χρήση ως ntfs αλλά ΟΧΙ format!!! το ίδιο θα κάνεις και στον άλλο ntfs που είναι μεγαλύτερος και έχει τα αρχεία των 7. Στον τελευταίο αν θες μπορείς να βάλεις σημείο προσάρτησης /windows για να μη χρειάζεται να το κάνεις mount και να βλέπεις τα windows μέσα απο το filesystem των ubuntu.