Ξεκιναω λοιπον... Το βασικο προβλημα που ειχα αντιμετωπισει ειναι οτι δεν ειχα ψηφιακο ηχο. Εχω μια terratec aureon 5.1 και με το καλωδιο της οπτικης ινας δεν ακουγα τιποτα, βεβαια ο αναλογικος ηχος δουλευε κανονικα. Εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα καποια πραγματα για το τι πρεπει να κανω, τα εκανα(δεν ξερω αν τα εκανα σωστα ή οχι τα αγγλικα μου δεν ειναι κ τα καλυτερα) αλλα τιποτα. Δεν καταλαβαινα τι εκανα, ξερω μονο πως δεν ειχε αποτελεσμα. Και αυτο αποτελεσε το κυριοτερο προβλημα μου. Επισης(φανταζομαι επειδη <<πειραζα>> πραγματα στην γραμμη εντολων, ή οπως αλλιως λεγεται), μετα δεν εκανε αναβαθμισεις στο ηλεκτρονικο καταστημα (αυτα αποτελουν τους βασικους λογους που διεγραψα το λειτουργικο). Αν μπορει κανενας να με βοηθησει με το θεμα του ηχου θα το εκτιμουσα.
Δευτερον! Εχω ενα ipod touch 3g και βρηκα μονο καποιο προγραμμα για τον ηχο. Για μεταφορα εικονων, ταινιων και προγραμματων τιποτα. Υπαρχει κατι σαν το itunes για να κανω τη δουλεια μου? Εβαλα ενα προγραμμα, wine νομιζω το λεγανε, για να βαζω προγραμματα των windows αλλα δεν καταφερα να το εγκαταστησω(ισως φταιει που δεν ηξερα να λειτουργο το προγραμμα?).
Τριτον! Μολις ξεκινας με το ubuntu (τα 10.10 ειχα βαλει) σου εχει μια πολυ ωραια συντομευση για mail, msn κλπ στην μπαρα συντομευσεων. Ωστοσο το προγραμμα μου φανηκε μουφα, οποτε κατεβασα το emesene που ηταν πολυ καλο, αλλα αυτο με την μπαρα (αλλαζες κατασταση κλπ ευκολα) το εχασα! Μπορω να το εχω και με το emesene?
Τεταρτον! Βλεπω στο ιντερνετ απιστευτες επιφανειες εργασιας, πραγματικα τις ζηλευω, και θα ηθελα να εχω και εγω μια παρομοια. Μοιαζουν αρκετα με mac αλλα μου φαινονται πιο ενδιαφερουσες. Διαβασα σε καποια θεματα το πως, αλλα δεν καταφερα τοτε να κανω κατι. Η επιφανεια εργασιας μου ηταν σαν μια ασχημα επιφανεια εργασιας windows.
Πεμπτον! Τα αρχεια που ειχα στα windows γιατι δεν μπορουσα να τα βρω στον σκληρο δισκο οταν bootαρα με το ubuntu?
Εκτον! Θυμαμαι πως αντιμετωπιζα προβλημα με την γλωσσα, δεν μπορουσα να γραψω ελληνικα αν δεν με απαταει η μνημη μου. Και οταν ειχα βρει κατι εγραφε αναμεικτα, οποτε ηθελε το αγγλικο συμβολο, οποτε ηθελε το ελληνικο!
Αυτες ειναι οι -πρωτες και- σημαντικοτερες αποριες που ειχα. Συγγνωμη αν εβαλα το θεμα σε λαθος σελιδα, δεν ειμαι ομως χρηστης φορουμ, ως τωρα μονο διαβαζα. Επισης για τον λογο που προειπα, ισως πολλα, ισως ολα να εχουν απαντηθει εδω μεσα σε αλλες σελιδες, αλλα δυσκολευομαι πολυ να βρω ακρη, γι'αυτο προτιμησα να μακρυγορισω με το να τα γραψω. Ελπιζω να βρω λυσεις για να ξαναβαλω το ubuntu! Ευχαριστω για τον χρονο σας!