Κατανόηση κονσόλας και πακέτων

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Κατανόηση κονσόλας και πακέτων

Δημοσίευσηαπό babis34 » 31 Οκτ 2008, 21:43

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ και πάλι (δυστυχως δεν εγκατέστησα τα ελληνικά-γράφω απο windows pc)

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΟΝΣΟΛΑ (Console) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ (packages) στο σύστημα? Μπορει καποιος να μου εξηγήσει τις βασικές παραμέτρους- αρχιτεκτονική του συστήματος? Που στηρίζεται το Unix?

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας

Μπαμπής
babis34
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΩΝ

Δημοσίευσηαπό ilpara » 31 Οκτ 2008, 21:55

babis34 έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ και πάλι (δυστυχως δεν εγκατέστησα τα ελληνικά-γράφω απο windows pc)

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΟΝΣΟΛΑ (Console) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ (packages) στο σύστημα? Μπορει καποιος να μου εξηγήσει τις βασικές παραμέτρους- αρχιτεκτονική του συστήματος? Που στηρίζεται το Unix?

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας

Μπαμπής

Καλησπέρα και καλή αρχή.
Αν έχω καταλάβει κατάφερες να εγκαταστήσεις ubuntu.
Για όποιο πρόβλημα έχεις ρώτα σε ξεχωριστό νήμα στην σωστή ενότητα --διάβασε το οδηγό στο link της υπογραφής μου,θα σου καει τη ζωή ευκολότερη
Έχεις πρόβλημα να βάλεις τα ελληνικά? Είναι πολύ απλό και σε αγγλικό σύστημα, πες μας.
Από κονσόλα μπορείς να κάνεις τα πάντα και ποιο αποδοτικά, αλλά πρέπει να γίνεις "γκουρού", το γραφικό περιβάλλον απλώς μεσολαβεί για να κάνει τη ζωή ευκολότερη σε εμάς τους απλούς χρήστες. Υπάρχει αυτός ο οδηγός viewtopic.php?f=9&t=367
Τα πακέτα είναι με απλά λόγια ... προγράμματα, αντί να εγκαθιστάς εκτελέσιμα exe όπως στα windows εδώ πας στο system->administration->synaptic και εγκαθιστάς πακέτα.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΩΝ

Δημοσίευσηαπό logari81 » 31 Οκτ 2008, 23:08

Για τα ελληνικα πας: System--Preferences--Keyboard--Layouts και κανεις προσθεση το ελληνικο. Μετα πας System--Preferences--Keyboard--Layouts--Other Options--Layout Switching--Alt+Shift....
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα