Γεια σας φίλοι μου.
Έχοντας την ευκολία ενός εξωτερικού σκληρού θέλησα να κάνω μια επαναδιάταξη των δεδομένων στον σκληρό του laptop.
Κι έχοντας την γκρίνια της γυναίκας μου για τον δύσκολο κωδικό στο 9.10 που είχα πριν έκανα μια εντελώς τρύπια από θέμα ασφάλειας εγκατάσταση 10.04.
Όνομα χρήστη user, κωδικός enter, εντελώς χαζό.
Κατά τύχη μετά από λίγο καιρό ανακάλυψα στους κωδικούς κάποιους με όνομα Couch user. Τα προσωπικά μου τα είχα μεταφέρει στον εξωτερικό σκληρό.
Πρώτα έσβησα αυτούς τους κωδικούς, τους θεώρησα ύποπτους γιατί δεν τους είχα δει σε άλλη μου εγκατάσταση και νομίζω ότι καλά έπραξα.
Προσπάθησα να εγκαταστήσω το pinta γιατί το είδα στο osarena, έδωσα στο τερματικό "sudo add-apt-repository ppa:moonlight-team/pinta" και "sudo apt-get update && sudo apt-get install pinta"
Κανονικά έπρεπε να μου ζητήσει κωδικό και να προχωρήσει στην εγκατάσταση ή να βγάλει μήνυμα λάθους, δεν κάνει τίποτα, πάει στην από κάτω γραμμή στο prompt. Τα ίδια σε κάθε εντολή με sudo. Δίνω su, μου ζητάει κωδικό, και μου λέει ότι είναι λάθος. Θεώρησα ότι δεν ήταν να κρατάω άλλο αυτή την εγκατάσταση και την έσβησα.
Εγκατέστησα από την αρχή 10.04-2. Σε κάθε μου εγκατάσταση βάζω πάντα τα codecs από τα how to του forum. Εκεί sudo έχει μπόλικα, όλα πήγαν μια χαρά.
Σήμερα προσπάθησα να εγκαταστήσω εκεί το pinta δίνοντας τις παραπάνω εντολές, δοκίμασα και sudo apt-get update και διαπίστωσα ξανά την ίδια συμπεριφορά.
Το σύστημα ήταν μολυσμένο; ευ όσων το έσβησα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί.
Τελικά υπάρχει κάποιο bug στο τερματικό;
Το σύστημα έχει μολυνθεί από κάτι που δεν το ξήλωσα διαγράφοντας την προηγούμενη εγκατάσταση;
Υπάρχει κάτι που το πέρασα εν αγνεία μου στον εξωτερικό σκληρό και το πείρα μπαλάκι πείσω.
Με ποια μεθοδολογία και ποια εργαλεία ψάχνω, πού και για τι;
Να εξασφαλίσω ότι όλα είναι καθαρά και τέρμα οι επιπολαιότητες.
Ο ανιχνευτής ιών που είναι διαθέσιμος στο κέντρο λογισμικού τι λέει, πρέπει να ελέγξω με κάποιο άλλο antivirus;

| Προγραμματισμός: