xaloulis90 έγραψε:1) εχω τα βιστα σε ενα λαπτοπ και θελω να βαλω τα ουμπουτου για καλυτερη λειτουργια και μπλα μλπα εγω ποια εκδοση πρεπει να κατεβασω απο την 10,10 την desktop η την netbook...(αυτες βρηκα)??
2)θα λειτουργησουν οπως το φανταζομαι τελεια στο λαπτοπ η παιζει ρολο κατι αλλο π.χ. μαρκα και λοιπα...?
3)θα εχω καποιο προβλημα με τους drivers....?
Καλώς όρισες φίλε μου. Πάμε στις απορίες σου μια-μια.
1. Για το Laptop που έχεις θα βάλεις την desktop έκδοση. Η netbook όπως λέει και το όνομα της προορίζεται για τα πολύ μικρά Laptop με 7´-10´ οθόνη.
2. Η μάρκα δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το ubuntu δουλεύει παντού τέλεια.
3. Λογικά κανένα. Στο Linux όλοι οι drivers είναι ενσωματωμένοι στον πυρήνα. (Βέβαια θα βοηθούσε να ξέραμε λίγα πράγματα για το σύστημα σου).
xaloulis90 έγραψε:πως γινεται να την τρεξω live την 10,10??
και για να κανω φορματ λογικα επανεκινηση ετσι ......???
Είναι πολύ απλό κατεβάζεις το iso αρχείο στο pc σου και το γράφεις σε ένα άδειο cd ως "image" αρχείο ή δημιουργείς ένα live usb. Από το site του ubuntu
εδω κάνοντας κλικ στο πλαίσιο "show me how" του "Burn your CD or create a USB drive" θα λάβεις αναλυτικές οδηγίες. Τώρα για το format κλικ στο πλαίσιο "show me how" του "Try it!" και "Install it!" αντίστοιχα.
xaloulis90 έγραψε:θα ειναι η τελικη εκδοση 11,4 η ακομα δεν θα εχει τελειωπειηθει..?? επισης θα εχει μεγαλη διαφορα αν οχι τι διαφορετικο καλυτερο θα εχει ....??
Η Final release του Ubuntu 11.04 θα βγει στις 28 Απριλίου 2011. Πάντα μια καινούργια έκδοση έχει διαφορές από την προηγούμενη. Οι διαφορές; Εδώ:
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=14&t=15454