Στον εργασιακο μου χωρο υπηρχε ενας σταθερος 7-8 ετων με xp που κυριολεκτικα σερνοτανε κ ολοι θελαν να τον πεταξουν.Για να μην πετακτει του βαζω lubuntu 11.10 64bit ,libreoffice, xsensors,clamtk κ.α και αναστηθηκε εγινε πιο γρηγορος και απο υλικο των 1000 ευρω κ δεν εχει κανενα προβλημα.Τον βαζω κ σε δικτυο με server win 2003 οποιο το ειδε αμεσως κ χωρις να κανω τιποτα με dhcp.
Tωρα εδω ξεκιναει το προβλημα :αρχεια doc -xls ενω τα βλεπει στον server δεν τα ανοιγει.Οταν κλικαρεις πανω τους ανοιγει λευκη κολλα απο το gnumeric -abiword.Αν επιλεξεις με δεξι κλικ ανοιγμα με libreoffice δεν ανοιγει τιποτα.Αν επιλεξεις με δεξι κλικ ανοιγμα με gnumeric-abiword συνηθως ανοιγει λευκη κολλα ή μερικες φορες ανοιγει το αρχειο κανονικα αλλα το ζητουμενο ειναι να ανοιγει παντα.Συγνωμη που δεν εχω τα στοιχεια του hardware τι ενδειξεις εμφανιζει αλλα τωρα δεν ειμαι στη δουλεια.
Τελικα μηπως πρεπει να δηλωσω τον υπολογιστη στο δικτυο γιατι καποιους φακελους αν κ τους ανοιγει αναφερει οτι δεν τους εχει προσαρτησει.Ο σερβερ εχει openoffice 3 κ μηπως πρεπει να βαλω το ιδιο κ στο lubuntu;Μηπως τα xubuntu ή καποια αλλη διανομη είναι προτιμοτερα για αυτη την δουλεια;Καλο ειναι να τακτοποιηθει γιατι το βλεπει αρκετος κοσμος κ θα το χρησιμοποιησω για προσυλητισμο στο ubuntu.Hδη εχει κερδισει τις εντυπωσεις που ανεστησε ενα σκοτωμενο pc .Πολλοι θα βαζαν ubuntu αλλα το θεωρουν δυσκολο κ το φοβουνται κ ειναι ευκαιρια να τους το δειξω