Λιπών να μπω αμέσως στο ψητό, έχω έναν σταθερό με Ubuntu 11.10 32-bit. Αλλά για κάποιο λόγο παθαίνω πολύ lag με το παραμικρό. Και δεν το λέω εστί, έχω επίσης ένα laptop που είναι με πιο αδύναμο επεξεργαστή (και μητρική) και με τα ίδια ακριβώς πράγματα (προγράμματα) βλέπω αισθητή διαφορά στης απόδοσης. Ειδικά τελευταίως ο σταθερός που παθαίνει και τραγικά πράγματα όπως παθαίνει freeze στο πουθενά (ενώ πχ γράφω κάτι στο libre) και αναγκάζομε να κάνω restart το pc μου. Ή πάντα όποτε είμαι στον λογαριασμό μου, κάνω αλλαγή χρήστη και ξανά μπαίνω αμέσως στον λογαριασμό μου μαυρίζει η οθόνη (πιο συγκεκριμένα με το που κάνω κλικ στον λογαριασμό μου μαυρίζει η οθόνη και η οθόνη βγάζει μήνυμα "no signal"... και εννοείτε πάλη restart). Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο σταθερός που σε γενικές γραμμές είναι πιο δυνατός από τον φορητό να τρέχει τόσο χειρότερα. Και όταν λέμε lag εννοούμε επιπέδου vista, όχι τίποτα βλακείες.
--Μήπως αν έβαζα ubuntu 11.10 64-bit να φτιάξει; (από τη ξέρω το 32 και 64 bit έχουν να κάνουμε με τον δίαυλο διευθύνσεων).
--Μήπως να βάλω ubuntu 10.04? Λήγω που τα έπαιξα μου άρεσαν πολύ και αυτά (έχει μερικά + και μερικά - σε σχέση με το 11.10 γιαυτό δεν θα είχα θέμα να γυρίσω εκεί πίσω) επίσης φαντάστηκα ότι αφού είναι LTS version ότι μπορεί να μην κάνει πρόβλημα. Το σκέφτομαι να το κάνω αλλά θέλω πρώτα την γνώμη τον ειδικών σαν εσάς του φόρουμ.
Σε γενικές γραμμές θέλω να βάλω κάτι στον σταθερό μου που να μην χρειάζεται να κάνω restart κάθε λίγο και λιγάκι και επίσης να μην lagαρη τόσο πολύ.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, ελπίζω να μην υπάρχει παρόμοιο θέμα (από τη έψαξα δεν βρήκα)... και ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε, έχω μεγάλη ανάγκη να το φτιάξω.