από sotos21 » 29 Μάιος 2012, 14:45
Τώρα τελείωσε η πλήρη φόρτιση και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο 18,3Wh, άρα λειτουργούν όλα τα στοιχεία, που σημαίνει ότι έχει ζωή η μπαταρία μου σύμφωνα με αυτά που έγραψες Σίμο. Τώρα τι ζωή είναι αυτή με μόλις μια ώρα αυτοδυναμία(μοιάζει με τη ζωή κάποιου σε κώμα),αλλά να το θέσω διαφορετικά, μέσα σε ένα χρόνο έχασε 60% από την ζωή της χωρίς να έχει κάποια βλάβη, τι θα γίνει αν παρουσιάσει βλάβη, ή περάσουν ακόμα 6 μήνες(1 ώρα χ 30% = 42 λεπτά).
Όσο αφορά αυτό που έγραψε ο madvinegar
Βασικά αν δεν χρησιμοποιεις πολυ το λαπτοπ με την μπαταρια, καλο ειναι να μην την εχεις κουμπωμενη επανω οσο τον εχεις στο ρευμα.
Ετσι κρατας την μπαταρια σου καινουρια, και την κουμπωνεις επανω μονο οταν χρειαζεται.
Η συγκεκριμένη χρήση που κάνω στο laptop απαιτεί να το μετακινήσω 5 φορές περίπου στην διάρκεια της ημέρας, εκεί που θα το πάω έχει κατά 99% πρόσβαση σε ρεύμα, άρα θα χρειαστεί (αν έχω φυλάξει την φορτισμένη κατά 40% και σε δροσερό μέρος μπαταρία) τουλάχιστον 6 φορές επανεκκίνηση. Αν είχα συμβατικό δίσκο δεν το συζητούσα, αλλά έχω ssd, οπότε αν κάνω ότι ξεχνάω την ΔΕΗ, τότε σε ρωτάω Σίμο, να το κάνω;
Αν έχει κανείς κάποια ιδέα για το πως να βλέπω ένδειξη χρόνου και όχι ποσοστού ας την γράψει.(ούτε στα windows βλέπω χρόνο)
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]