έχω έναν home server στον οποίο τρέχω διάφορα VM's. Ένα εξ'αυτών (ας το πούμε VM1) είναι με λειτουργικό Ubuntu server 14.04.1, στο οποίο, μεταξύ άλλων, έχω εγκαταστήσει το samba προκειμένου να μοιράζονται τα αρχεία ενός δίσκου σε όλο το τοπικό δίκτυο (ακόμα και με guest access). Σε ένα άλλο VM (ας το πούμε VM2) έχω εγκαταστήσει το Ubuntu 14.04.1. Το VM2 προορίζεται για torrent downloader, οπότε του έχω εγκαταστήσει το transmission daemon. Ως τοποθεσία αποθήκευσης των κατεβασμένων αρχείων, έχω επιλέξει έναν φάκελο του shared δίσκου του VM1 (//192.168.1.5/public/torrents), τον οποίο και έχω ρυθμίσει να γίνεται αυτόματα mount στο VM2 (/media/transmission).
Το πρόβλημα που έχω, είναι πως για κάποιο λόγο χάνονται οι ρυθμίσεις για τους others (στο screenshot που παραθέτω), με αποτέλεσμα το transmission να χάνει και τα δικαιώματα read/write. Να ενημερώσω πως το /public/torrents του VM1, έχει 777 permissions. Αν όμως πάω στο VM2, και προσπαθήσω να αλλάξω τα permissions του /media/transmission, τότε μου πετάει error (λόγω ελλιπών δικαιωμάτων). Το παράδοξο είναι, πως όταν πρωτοέστησα το VM2, επέλεξα στα settings (που βλέπετε στην επισυναπτόμενη εικόνα), οι others να έχουν read/write και create and delete files δικαιώματα. Το torrent που έβαλα, κατέβηκε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Με το που έκανα όμως restart το VM2, όχι μόνο τα δικαιώματα των others γύρισαν στο default, αλλά πλέον δεν μπορώ καν να τα αλλάξω!
Μπορώ με κάποιο τρόπο να αλλάξω τα δικαιώματα εγγραφής στο /media/transmission, για να έχει δικαιώματα εγγραφής το transmission;