Σε λάπτοπ φίλου με Ubuntu 14.04 εγκατέστησα(πριν από 2 μέρες) σε κενό διαμέρισμα που είχε παλιά Windows XP το lubuntu 14.04 καθώς το μηχανάκι αγκομαχούσε. Οπότε τώρα έχουμε ένα dual boot σύστημα με Lubuntu & Ubuntu.
H εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σιγουρευτήκαμε ότι και τα 2 λειτουργούν απροβλημάτιστα. Σήμερα με παίρνει τηλέφωνο ότι δεν μπουτάρει το Ubuntu. Πράγματι, φορτώνει κανονικά, εμφανίζει την splash screen, φορτώνει μία φορά τις τελίτσες κάτω από το λογότυπο Ubuntu και κατόπιν οδηγεί σε μία μαύρη οθόνη με ακινητοποιημένο τον κέρσορα πάνω αριστερά. Το άφησα έτσι για κανένα 29λεπτο αλλά δεν... Σε οθόνη tty δεν με έβγαζε οπότε...hard shutdown. Δοκίμασα να μπω από τα advanced options (είχε 2 πυρήνες), αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα.
Σε recovery mode δοκίμασα όσες επιλογές μου φάνηκαν σχετικές με το πρόβλημα, εκτός της χρήσης τερματικού ως root όπου ετσι κι αλλιώς είμαι αναλφάβητος ως προς το τί πρέπει να κάνω.
Μία αναζήτηση που έκανα στο θέμα δεν μου έδωσε κάποιο αποτέλεσμα, οπότε ζητώ τα φώτα σας...