ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ 15.04  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ 15.04

Δημοσίευσηαπό GEORGE1982 » 21 Σεπ 2015, 08:32

Καλημέρα στην ομάδα. Είμαι αρχάριος στην χρήση του Linux και εχθές μετά από πολύ κόπο κατάφερα να περάσω το 15.04.
Βέβαια το αρχείο που κατέβασα από τη σελίδα του λειτουργικού ονομάζεται ubuntu-15.04-desktop-amd64.iso
Θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις πάνω σε αυτό. Επειδή γράφει Desktop υπάρχει πρόβλημα που το έβαλα σε laptop?
Επίσης το amd που γράφει μου δημιουργεί πρόβλημα μιας και το laptop έχει επεξεργαστή Intel? Με τις προηγούμενες εκδόσεις δεν είχα πρόβλημα βέβαια.
Τέλος αν όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο τότε κάτι πάει στραβά γιατί μετά την εγκατάσταση κι ενώ πάει να εκκινήσει μου βγάζει μήνυμα
ότι το σύστημα δουλεύει σε Low grafics mode. Κάτι τέτοιο και μου λέει ότι πρέπει να το διορθώσω manualy. Και κάπου εκει σταματάει το boot.
Τι πρέπει να κάνω δηλαδη;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός και αν αυτά που ρωτάω είναι απλά είναι επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο σύστημα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 15.10 σε ACER ASPIRE 5738G
Προδιαγραφές ⇛ T6600│4GB Ram│ATI Mobility Radeon HD 4570│15.6 HD LCD
GEORGE1982
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ 15.04  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Learner » 21 Σεπ 2015, 08:47

GEORGE1982 έγραψε:Είμαι αρχάριος στην χρήση του Linux...
:problem:
GEORGE1982 έγραψε:Επειδή γράφει Desktop υπάρχει πρόβλημα που το έβαλα σε laptop?

Όχι κανένα πρόβλημα.
GEORGE1982 έγραψε:Επίσης το amd που γράφει μου δημιουργεί πρόβλημα μιας και το laptop έχει επεξεργαστή Intel?

Πάλι όχι, κανένα πρόβλημα. Δεν έχει σχέση με την AMD ως κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή, αλλά με την αρχιτεκτονική (64bit) μιας και ιστορικά η AMD πρωτό-κατασκεύασε 64bit επεξεργαστές. Μια ονομασία είναι μόνο δηλαδή.
GEORGE1982 έγραψε:ενώ πάει να εκκινήσει μου βγάζει μήνυμα
ότι το σύστημα δουλεύει σε Low grafics mode.

Η υπογραφή σου ισχύει; αν όχι κάνε το παρακάτω

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την GEORGE1982

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ 15.04

Δημοσίευσηαπό GEORGE1982 » 21 Σεπ 2015, 08:53

Φίλε μου όσο αφορά την υπογραφή ναι ισχύει. Απλά από το 11.04 που είχα στο Laptop δεν έκανα ξανά αναβαθμίσεις λόγω του ότι χάλασε η οθόνη και για 2 χρόνια
δεν το χρησιμοποιούσα.
Τώρα το ξαναέβαλα σε λειτουργία οπότε από 11.04 πήγα σε 15.04
Αυτή είναι η μόνη αλλαγή σε αυτά που βλέπεις.

EDIT-----

Νομίζω ότι μάλλον δεν αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών ή κάτι τέτοιο.
Κάποια βοήθεια;

Το πρόβλημα λύθηκε αφού έκανα πάλι εγκατάσταση από την αρχή και σύνδεσα το pc στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
Την πρώτη φορά έκανα εγκατάσταση χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε αλλά τώρα δουλεύει κανονικά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 15.10 σε ACER ASPIRE 5738G
Προδιαγραφές ⇛ T6600│4GB Ram│ATI Mobility Radeon HD 4570│15.6 HD LCD
GEORGE1982
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα