έγραψε:...Δεν είχα σκαλίσει ποτέ την επιλογή DE (βασικά ενημερώσεις κάνω σε αυτό το λειτουργικό, σπάνια χρήση) και διαπιστώνω πως πέρα από το Ubuntu (default). έχω επίσης Cinnamon, Cinnamon (software rendering) και....2 επιλογές Kodi.
Με προσθήκη DEs δεν έχω ασχοληθεί ποτέ στο Ubuntu (γνωρίζοντας πως στο Unitu δεν αρέσει και πολύ) και δεν έχω ιδέα γιατί κατέβασε τα 2 Cinnamon ή γιατί μου πρόσθεσε στην επιλογή άλλο ένα Kodi.....
Το θέμα με το πώς "τράβηξε" το Cinnamon DE λύθηκε. Μισή ντροπή δική μου (άντε και παραπάνω)
Ψάχνοντας λίγο, είπα δεν το χρησιμοποιώ πολύ), άνοιξα αυτές τις "Πληροφορίες Συστήματος" οι οποίες ήταν κομμάτι των ρυθμίσεων συστήματος του Cinnamon.
Από περιέργεια, άνοιξα και το παλιό Κέντρο Λογισμικού. Εκεί το πρόγραμμα έχει πλήρη περιγραφή και ξεκάθαρη αναφορά σε Cinnamon.
Συμπέρασμα και συμβουλή: Προσοχή στο τί εγκαθιστούμε όσο το νέο Κέντρο Λογισμικού είναι υπό ανάπτυξη!!!
Το πρόβλημά μου τώρα είναι οι δύο επιλογές Kodi που έχω στον DE selector. Δοκίμασα με τερματικό (αρχικά), με νέο Κέντρο Λογισμικού, με το παλιό, με App Grid...τίποτα.