Ότι ρώτησες έχει απαντηθεί πολλαπλώς, με αναζήτηση στο παρόν φόρουμ θα έβρισκες τις απαντήσεις!statik έγραψε:1) Τι κερδιζω με το ubuntu σε σχεση με Windows.Πειτε μου 3 λογους πειστικους για να ασχολιθω και 3 λογους για να ΜΗΝ ασχολιθω.
(+): Είναι πιο προηγμένο τεχνολογικά και πιο σταθερό.
(+): Στην ελληνική και διεθνή κοινότητα βρίσκεις λύσεις για οτιδήποτε τυχόν σε απασχολήσει (απορία ή πρόβλημα).
(+): Είναι νόμιμο, είναι δωρεάν, έχει χιλιάδες εφαρμογές (με εύκολη προσθαφαίερεση από αποθετηρια) σχεδόν για οτιδήποτε.
(-): Παιχνίδια, Autocad, Photoshop ... συχνά δεν έχουν εκδόσεις για linux αν και κάποια τα καταφέρνεις να παίξουν με
wine.
(-): Κάποια λίγα περιφρειακά ορισμένων εταιριών (π.χ. κάποια scanners, κάποιες κάρτες τηλεόρασης, κλπ) δεν υποστηρίζονται διότι ο κατασκευαστικός οίκος ούτε προσφέρει drivers για linux ούτε παρέχει τις προδιαγραφές για να τους φτιάξει η κοινότητα.
(-): Δεν το έχεις συνηθίσει και θα πρέπει να κάνεις υπομονή 2-3 εβδομάδες μέχρι να προσαρμοστείς και μετά να το κρίνεις.
statik έγραψε:2) Θελουν και αυτα προγραμματα για internet security (firewall,antivirus,antispy)
Υπάρχουν ελεύθερα διαθέσιμα αλλά ΔΕΝ χρειάζονται, οι περισσότεροι δεν έχουμε. Έχει συζητηθεί και παλαιότερα στο φόρουμ, αν κάνεις αναζήτηση θα διαβάσεις σχετικά.
statik έγραψε:3) drivers για καρτες γραφικων, εκτυπωτων,σκανερσ,κλπ τι γινεται?
Στο 99% των περιπτώσεων κανένα πρόβλημα, plug and play, στο 0,9% ρωτάς στο φόρουμ και θα σε βοηθήσουν να λύσεις το πρόβλημα, στο υπόλοιπο 0,1% δεν υποστηρίζεται ακόμα. Γενικά κανένα πρόβλημα.
statik έγραψε:
1)Ειναι στα ελληνικα? Εχω κατεβασει μια εκδoση "ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ", να προχωρησω με αυτήν ή καποια αλλη?
Να κατεβάσεις το ελληνικό από το επίσημο site
http://wiki.ubuntu-gr.org/DownloadUbuntu !
statik έγραψε:2) Τι τον θελει τον διαχωρισμό του δισκου σε κατι συστηματα περιεργα που δεν καταλαβαινω? Που ωφειλουν?
3) Εχω ΧΡ σε εναν δισκο(250 gb) με 2 παρτισιον c:,d:. Αν τα βαλω θα και ακουλουθησω της οδηγιες δεν νομιζω να μου σβηστουν αρχεια ή την εκκινηση σε ΧP οταν θελω. Που τα εγκαθηστω c or d .
Να διαβάσεις τον
κατάλληλο οδηγό (από το link της υπογραφής μου) και θα καταλάβεις. Μην κάνεις πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Είναι απλά αρκεί να κάνεις μια ανάγνωση και μετά ξαναρωτάς ότι απορία έχεις.
statik έγραψε:4.) Εχω παραγγειλει 2οPC με δισκο 500gb που θα χωριστει στα 2 . Οπως θα ειναι κενος τι βαζω πρωτα , Win (XP) ή ubuntu και σε ποιο παρτισιον.
Και για αυτό υπάρχει
οδηγός. Γενικά πάντως πρώτα φτιάχνεις partitions και μετά windows και μετά linux.
statik έγραψε:Mαλλον σας ζαλισα με της πολλες ερωτησεις και σιγουρα εχουν απαντηθει σε διαφορα θεματα. Απλα αν διαβαζεις λιγες απαντησεισ απο δω και εκει μπερδευεσε. Αν εχετε την υπομονη να μου απαντησετε ....Thanks
Μόνος σου λες ότι δεν έχεις την υπομονή να διαβάσεις. Αν δεν την έχεις εσύ, γιατί να την έχω εγώ την υπομονή να σου απαντήσω? Είναι προφανές ότι θα λαμβανεις απαντήσεις και βοήθεια άμεσα αλλά μόνο αν πρώτα εσυ το έχεις ψάξει λίγο, διαφορετικά κανένας δεν θα είναι διατεθιμένος να ταλαιπωρείται για πάρτη σου
Διάβασε προσεχτικά τον οδηγό προς νεοεισερχόμενους που θα βρεις στην υπογραφή μου, καθώς και το ελεύθερο άρθρο από το 1ο τεύχος του Ubuntistas