Πρόβλημα κατά την εγκατάσταση Ubuntu 8.04

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πρόβλημα κατά την εγκατάσταση Ubuntu 8.04

Δημοσίευσηαπό cab321 » 05 Ιούλ 2008, 17:17

εχω ενα laptop με intel core 2 duo επεξεργαστη και δεν μπορω να εγκαταστησω το ubuntu 8.04.Βασικα καμια εκδοση linux.μολις ξεκιναει να κανω εγκατασταση κολλαει στην μαυρη οθονη με την παυλα να αναβοσβηνει.τι μπορω να κανω?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 8.04.1
Η/Υ&Μοντέλο: TURBO-X / Processor : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz / Memory : 2074MB/Graphics:GeForce 8600M GT/PCI/SSE2
cab321
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ UBUNTU 8.04

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 05 Ιούλ 2008, 17:43

Πρώτα από όλα να ξέρεις ότι οι επεξεργαστές Intel Core 2 Duo έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν χωρίς κανένα πρόβλημα Linux. Μαύρη οθόνη που κολλάει μπορεί να είναι πολλά.
Πρώτα από όλα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις στο BIOS σου την σωστή σειρά boot. (1o το CD/dvd, 2o κάποιο άλλο floppy ή external drive, και τελευταίο το HDD).
Επίσης δεν αναφέρεις αν αυτό γίνεται μετά που γίνει εκίννηση από το live-cd ή σου επιτρέπει να μπεις στο live περιβάλλον και από εκεί όταν επιλέγεις εγκατάσταση το θέμα "χωλαίνει"...
Δοκίμασε ίσως κάποια standard live διανομή (πχ. Knoppix ) για να βεβαιωθείς ότι όντως δεν τρέχεις τίποτα. Προφανώς αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα live-cd τότε το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε κάποια διανομή αλλά σε κάτι άλλο. (Αν και αυτό νομίζω ότι είναι προφανές αφού λες ότι δοκίμασες και άλλες διανομές)
Αυτό το μαύρη οθόνη με παύλα που αναβοσβήνει μου μυρίζει θέμα με τον GRUB ή την LILO. Aναφέρεσαι σε dual boot μηχάνημα ή σε μηχάνημα που αποσκοπείς σε καθαρή εγκατάσταση linux?
Μπορείς να αναφέρεις τί δίσκο έχεις? πχ. Παλιά όταν είχαν πρωτοβγεί οι SATA κάτι τέτοια προβλήματα παίζανε όταν το pc δεν έβλεπε δίσκο γιατί δεν είχε drivers. (Αν και λογικά θα σου έβγαζε κάποιο μυνηματάκι disk not found,not detected, not there, gone, lost, killed,abducted etc.
Γενικά δώσε περισσότερες λεπτομέριες για το μηχάνημα σου (μοντελάκι ίσως?), και δώσε μια λίγο πιο λεπτομερή περιγραφή πότε αυτη μαύρη οθόνη εμφανίζεται. Καλή τύχη. (Προφανώς μην απελπίζεσαι, το θεωρώ σχεδόν απίθανο να είσαι ο άνθρωπος που αγόρασε τον 1ο Intel Core 2 Duo φορητό που δεν επιτρέπει την εγκατάσταση linux)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cab321 » 05 Ιούλ 2008, 20:35

εχω δοκιμασει και knoppix αλλα τιποτα.βασικα οταν κανω boot απο το cd και ξεκινα η δαδικασια για να μπω σε live περιβαλλον εκει σταματαει και βγαζει την μαυρη οθονη με την παυλα να αναβοσβηνει.θελω να το εγκαταστησω σε dual boot με πρωτο λειτουργικο τα windows(εννοειται οτι εχω δημιουργησει partitions για το linux).ο δισκος ειναι S-ATA και το μοντελο του υπολογιστη ειναι turbo-x.αν χρειαζεσαι και καποια αλλα στοιχεια του υπολογιστη πες μου αρκει να βρουμε λυση.και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι οσες διανομες δεν γινεται να εγκατασταθουνε κανονικα μπορω να της εγκαταστησω σε virtual machine.πως γινεται αυτο?
Η/Υ&Μοντέλο: TURBO-X / Processor : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz / Memory : 2074MB/Graphics:GeForce 8600M GT/PCI/SSE2
cab321
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 05 Ιούλ 2008, 20:51

Χμ... Alternative installation CD δοκίμασε. (Λογικά ΔΕ θα δουλέψει) αλλά θα δεις σε ποιο σημείο υπάρχει το πρόβλημα. Πάρε σβάρνα το web για άτομα με ίδια κάρτα γραφικών και δίσκο με εσένα. Και επίσης δοκίμασε να κάνεις ένα mem-test αρχικά από το cd. Ίσως είναι διαφωτιστικό.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 05 Ιούλ 2008, 21:00

το πρωτο που θα σου έλεγα να τσεκαρεις είναι το CD για σφαλματα αλλά αφου λες ότι δοκιμασες πολλές διαφορετικές εκδόσεις..αυτο ειναι μαλλον απιθανο.

Παντως φαινεται ότι ο υπολογιστης σου αρνείτε να κανει boot από LiveCD γενικα.

Εγώ θα σου πρότεινα εάν ο υπολογιστής σου μπορει να κανει boot από USB να πάς σε κάποιον φίλο σου που έχει linux (ή σε κάποιον άλλον υπολογιστη όπου το LiveCD παίζει) και να κάνεις την παρακάτω διαδικασία

viewtopic.php?f=9&t=210

για να δημιουργήσεις ένα LiveUSB stick και να εγκαταστησεις το ubuntu από εκει. Αν θέλεις να βάλεις fedora μπορείς να δημιουργησεις LiveUSB και μεσα από τα windows νομιζω.

Ξέρω τουλάχιστον μία περίπτωση που κάποιος έιχε το ίδιο προβλημα και το έλυσε κατ αυτον τον τροπο
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 05 Ιούλ 2008, 21:06

Καλησπέρα. Θα ήθελες να μας ενημερώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημά σου? Για να μπορέσουν να βοηθήσουν οι συμφορουμίτες...
Ρίξε και μια ματιά στο Φιλικές οδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux και βάλε πληροφορίες στην υπογραφή σου.
ΥΓ1: Σε εμένα κάτι παρόμοιο συνέβαινε με iso που δεν είχε κατέβει καλά (σφάλματα), αλλά εσύ λες ότι έχεις δοκιμάσει διάφορες διανομές.
ΥΓ2: έψαξα λίγο στο google με ubuntu text mode alternate cd και βρήκα πολλά που με διαφώτισαν στο τι σημαίνουν όλα αυτά και πως κάνω τι... , π.χ. στη wikipedia διάβασα ότι το alternate cd σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις εγκατάσταση από text mode και όχι γραφικό περιβάλλον.
Για να το κατεβάσεις http://releases.ubuntu.com/8.04/
Ψάχνοντας βρήκα και αυτά, ρίξε μια ματιά στα
https://help.ubuntu.com/community/Installation
https://help.ubuntu.com/community/Installation/I386
http://users.bigpond.net.au/hermanzone/
...ή σε ότι άλλο βρεις στο google.
Πρώτα να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις και μετά να το δοκιμάσεις. Προσεχτικά.
ΥΓ3: Καλή ιδέα το flash!
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cab321 » 05 Ιούλ 2008, 21:20

σας ευχαριστω πολυ ολους.θα εχετε νεα μου συντομα
cab321
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cab321 » 07 Ιούλ 2008, 18:09

παιδια ευχαριστω για την βοηθεια και της συμβουλες καταφερα να εγκαταστησω το ubuntu απο ενα alternative cd χωρις ακομη να ξερω πως εγινε αφου πριν δεν μπορουσε να κανει εγκατασταση.anyway σας ευχαριστω και παλι
cab321
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα