Σταθερότητα της 9.04

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Σταθερότητα της 9.04

Δημοσίευσηαπό digibill » 14 Μάιος 2009, 23:03

Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες χρήσης της νέας έκδοσης, και μετά από κάποιες συζητήσεις με έναν φίλο που την πέρασε κι αυτός, αρχίζω να έχω κάποιες «ανασφάλειες» :roll: Δεν ξέρω αν είναι νωρίς ακόμη να την κρίνουμε ή όχι, αλλά μου φαίνεται ότι η νέα έκδοση είναι σχετικά ασταθής, ειδικά συγκρινόμενη με την 8.04 που είχα πριν :roll:
Συγκεκριμένα, μέσα στις 3 περίπου εβδομάδες χρήσης της, μου έχει κολλήσει εντελώς το σύστημα μία φορά (επαναφορά μόνο με διακοπή ρεύματος μέσω reset) κάτι που θεωρώ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ για linux! (στην 8.04 δεν μου είχε συμβεί ποτέ στον έναν χρόνο που την χρησιμοποιούσα). 2 ή 3 τουλάχιστον φορές θυμάμαι το σύστημά μου να παγώνει για λίγο και να επανέρχεται, 2-3 φορές έχει "σκαλώσει" το evolution και δεν έκλεινε παρά μόνο με kill και γενικότερα αποκομίζω μια αίσθηση ότι, κάποιες φορές, το σύστημα "σχοινοβατεί".
Ναι, είναι σαφέστατα γρηγορότερη από την 8.04 στον χρόνο εκκίνησης, αλλά ώρες-ώρες αισθάνομαι σαν να μην είναι 100% σταθερή..... :roll: Τα ίδια ακριβώς μου περιέγραψε και φίλος που την δουλεύει για παρόμοιο χρονικό διάστημα, αλλά σε εντελώς διαφορετικό σύστημα.....
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Σταθερότητα της 9.04

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 14 Μάιος 2009, 23:11

Δεν ξέρω, σε μένα, στο δικό μου σύστημα, δουλεύουν όλα ρολόι. Μικροκολλήματα είχα μόνο με τις δοκιμαστικές (alpha5 - beta). Αλλά δεν δουλεύω και τίποτα το απαιτητικό. Σερφάρισμα κυρίως, καμιά μουσική, καμιά προβολή εικόνων, αλλά εντάξει το ότι κόλλησε μια φόρα το σύστημα δεν θεωρώ ότι σημαίνει απαραίτητα ότι το λειτουργικό είναι ασταθές. Αν αυτό συνέβαινε συνέχεια κάθε μέρα π.χ., τότε ναι θα έλεγα ότι υπάρχει πρόβλημα με την σταθερότητα του λειτουργικού.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Μάιος 2009, 23:20

digibill έγραψε:Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες χρήσης της νέας έκδοσης, και μετά από κάποιες συζητήσεις με έναν φίλο που την πέρασε κι αυτός, αρχίζω να έχω κάποιες «ανασφάλειες» :roll: Δεν ξέρω αν είναι νωρίς ακόμη να την κρίνουμε ή όχι, αλλά μου φαίνεται ότι η νέα έκδοση είναι σχετικά ασταθής, ειδικά συγκρινόμενη με την 8.04 που είχα πριν :roll:
Συγκεκριμένα, μέσα στις 3 περίπου εβδομάδες χρήσης της, μου έχει κολλήσει εντελώς το σύστημα μία φορά (επαναφορά μόνο με διακοπή ρεύματος μέσω reset) κάτι που θεωρώ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ για linux! (στην 8.04 δεν μου είχε συμβεί ποτέ στον έναν χρόνο που την χρησιμοποιούσα). 2 ή 3 τουλάχιστον φορές θυμάμαι το σύστημά μου να παγώνει για λίγο και να επανέρχεται, 2-3 φορές έχει "σκαλώσει" το evolution και δεν έκλεινε παρά μόνο με kill και γενικότερα αποκομίζω μια αίσθηση ότι, κάποιες φορές, το σύστημα "σχοινοβατεί".
Ναι, είναι σαφέστατα γρηγορότερη από την 8.04 στον χρόνο εκκίνησης, αλλά ώρες-ώρες αισθάνομαι σαν να μην είναι 100% σταθερή..... :roll: Τα ίδια ακριβώς μου περιέγραψε και φίλος που την δουλεύει για παρόμοιο χρονικό διάστημα, αλλά σε εντελώς διαφορετικό σύστημα.....

Θέλει περισσότερες πληροφορίες για να αναλύσουμε που μπορεί να είναι το πρόβλημα, αν το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο, κτλ.
Για το θέμα του Evolution Mail, τι λογαριασμούς χρησιμοποιείς; IMAP ή POP3;
Τι κλειστό λογισμικό τρέχεις; Κάρτα γραφικών binary οδηγός, Skype, Flash;
Έχεις 64-bit;
Δοκιμάζεις προγράμματα που βασίζονται στη βιβλιοθήκη SDL;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 14 Μάιος 2009, 23:26

κανενα προβλημα δεν εβγαλε ακομα σε εμενα :)
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 14 Μάιος 2009, 23:35

simosx έγραψε:Θέλει περισσότερες πληροφορίες για να αναλύσουμε που μπορεί να είναι το πρόβλημα, αν το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο, κτλ.
Για το θέμα του Evolution Mail, τι λογαριασμούς χρησιμοποιείς; IMAP ή POP3;
Τι κλειστό λογισμικό τρέχεις; Κάρτα γραφικών binary οδηγός, Skype, Flash;
Έχεις 64-bit;
Δοκιμάζεις προγράμματα που βασίζονται στη βιβλιοθήκη SDL;

Δεν θα ήθελα η συζήτηση να μεταφερθεί σε τεχνικά θέματα και σε ανάλυση επιμέρους προβλημάτων...... Για μένα το σημαντικό είναι ότι τρέχοντας ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ SOFTWARE σε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ HARDWARE, υπήρξαν προβλήματα....... Το μόνο που άλλαξε είναι η έκδοση του λειτουργικού.....
Εντάξει, μπορεί να είναι και ιδέα μου ή κάποια πραγματάκια που ίσως πήγαν στραβά στην αρχή να οφείλονται σε τυχαίους παράγοντες..... Πιο πολύ θα ήθελα να δω δηλαδή αν υπάρχει αυτή η αίσθηση και από άλλους, κάτι το οποίο απ' ότι βλέπω μάλλον δεν ισχύει.... :roll:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα