Το πιο περίεργο πρόβλημα που έχω δεί

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Το πιο περίεργο πρόβλημα που έχω δεί

Δημοσίευσηαπό Amadeus7 » 23 Ιουν 2009, 06:51

Δεν ήξερα πού να βάλω το post και έτσι το έβαλα εδώ. Ξαφνικά λοιπόν μία ωραία προΐα, γεμιζει η οθόνη artifacts και κολάει το σύμπαν. Μετά από λίγο σβήνει η οθόνη (stanby) και το PC δεν κουνιόταν με τίποτα, οπότε έκανα επανεκίνηση. Το περίεργο ήταν πως τα artifacts συνέχισαν να εμφανίζονται ακόμα και στην αρχική οθόνη και στο bios. Είχα τοτε xp και ubuntu. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα ημουν με το ubuntu. Αλλά συνέχιζε να εμφανίζεται όταν έμπαινα και με τα 2 λειτουργικά. Αρχικά artifacts και μετα σβήσιμο οθόνης. Σκεύτηκα ότι ήταν κάποιο πρόβλημα με το ubuntu αλλά τελικά μάλλον δεν ηταν. Μετά σκεύτηκα πως επειδή εδώ και ένα μήνα, στα xp, είχα έναν ιο (NTauthority win32:sality) ο οποίος μ δημιουργούσε πολλά προβλήματα, ευθυνόταν και γι'αυτό. Έκανα λοιπόν format και καθάρισα τα πάντα (εξωτερικούς σκληρούς κλπ) με το avira που βρήκε όλα τα μολυνσμένα με τον ιο αρχεία. Δεν ξανα έβαλα ubuntu και όλα ωραία και καλά. Έβαλα όμως ένα live cd μίας παλαιότερης έκδοσης ubuntu (είχα 9.04 και το live cd είχε 8.10) και έκανα εκκίνηση από αυτό αλλά ξαφνικά νά τα πάλι τα artifacts... Δεν εγκατέστησα το ubuntu, μόνο εκκίνηση από το ive cd έκανα. Αμέσως το έβγαλα και μπήκα με τα xp, και τσούπ, νά τα πάλι τα artifacts... Μετά από λίγο που είμαι στα xp ξαναεμφανίζονται τα artifacts και ξανασβήνει η oθόνη. O μόνος τρόπος για να σταματησουν να εμφανίζονται, είναι να κάνω load setup defaults στο bios. αλλά πάλι αυτό είναι προσωρινό. Έκανα bios update, νεους drivers για κάρτα γραφικών κλπ αλλά τίποτα. Έχω μία 7600gt που με το ζόρι να φτάσει τους 80 βαθμούς κελσίου. Είναι το ποιό περίεργο πρόβλημα που έχω δει σε PC. Δέν νομίζω να είναι βλάβη της gpu δεδομένου πως από τη στιγμή που έκανα format μέχρι να δοκιμάσω το live cd όλα ήταν μία χαρά (και games έπαιζα που απαιτούν πολύ δουλειά από gpu). Οπότε το μόνο που πιστέυω πως συμβαίνει είναι πως το PC μου έχει αλεργία στο ubuntu και με το που τα βλέπει, τα παίζει :P . Θα ήμουν ευγνώμον άν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει επειδή δεν αντέχω άλλο με τα xp. πρέπει να βάλω πάλι linux αλλά φοβάμαι πως θα επιδεινωθεί η κατάσταση :D
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 / Windows XP Pro
Προδιαγραφές New PC⇛cpu: AMD Athlon(tm) 7850 Dual-Core Processor | ram: kingston 4GB 800mhz | mobo: Gigabyte GA-MA770-UD3 | gpu: ATI Radeon HD 4850 | Οθόνη: Samsung Syncmaster T200HD
Προδιαγραφές Old PC ⇛ cpu: AMD AM2 3800+ x2 | ram: kingston 2GB 800mhz | gpu: NVIDIA Geforce 7600gt │mobo: asus m2n-e | Οθόνη: Samsung 170C
Άβαταρ μέλους
Amadeus7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Το ποιό περίεργο πρόβλημα που έχω δεί

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 23 Ιουν 2009, 12:48

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 02:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Amadeus7 » 23 Ιουν 2009, 13:46

οι 80 βαθμοί δεν νομίζω να είναι αρκετοί για να κολάει το σύστημα, ποιό παλιά έφτανε και 95 και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 / Windows XP Pro
Προδιαγραφές New PC⇛cpu: AMD Athlon(tm) 7850 Dual-Core Processor | ram: kingston 4GB 800mhz | mobo: Gigabyte GA-MA770-UD3 | gpu: ATI Radeon HD 4850 | Οθόνη: Samsung Syncmaster T200HD
Προδιαγραφές Old PC ⇛ cpu: AMD AM2 3800+ x2 | ram: kingston 2GB 800mhz | gpu: NVIDIA Geforce 7600gt │mobo: asus m2n-e | Οθόνη: Samsung 170C
Άβαταρ μέλους
Amadeus7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 23 Ιουν 2009, 13:53

Amadeus7 έγραψε:οι 80 βαθμοί δεν νομίζω να είναι αρκετοί για να κολάει το σύστημα, ποιό παλιά έφτανε και 95 και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Το σύστημα λειτουργεί ομαλά έως τους 60-65 βαθμούς... Από εκεί και μετά "χτυπάει το καμπανάκι"... Το ότι συνεχίζει να λειτουργεί ο υπολογιστής δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά.

Κατά τη γνώμη μου αγόρασε ένα τέτοιο για να ελέγχεις τη θερμοκρασία του συστήματος και για να μπορείς να αυξομειώνεις τους ανεμιστήρες του συστήματος (για μείωση θορύβου κλπ).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχεις τουλάχιστον έναν ανεμιστήρα μπροστά στο case (8cm) για εισροή αέρα και έναν πίσω (12cm) για εκβολή του αέρα έτσι ώστε να δημιουργείται ροή του αέρα στο σύστημά σου και να ψύχονται τα υποσυστήματα.

Τέλος, η λογική θερμοκρασία που αποδίδει ο υπολογιστής άριστα είναι οι 40-45 βαθμοί... Σε αυτές τις θερμοκρασίες λειτουργεί άψογα και χωρίς φθορές...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 23 Ιουν 2009, 14:01

Δεν είναι με τίποτα θερμοκρασία μητρικής γιατί οι μητρικές έχουν ένα όριο ασφαλείας που αν το ξεπεράσεις το pc κάνει αυτόματα restart. Τα artifact ειναι δείγμα δυσλειτουργίας της κάρτας γραφικών. Μάλλον φτάνει στα τελευταία της. Ενάς άλλος λόγος που μπορούν να εμφανιστούν artifacts είναι όταν κάνεις overclocking την κάρτα γραφικών και την έχεις ζορίσει αλλά στην περίπτωση σου δεν συμβαίνει αυτό.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 23 Ιουν 2009, 16:51

Πως γινεται να δω την θερμοκρασια του υπολογιστη?
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 32bit σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 23 Ιουν 2009, 21:59

@Anastasios23
κάνε
Κώδικας: Επιλογή όλων
acpi -t

περισσότερα στο
έγραψε:man acpi

:P
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 24 Ιουν 2009, 03:21

sokoban4ever έγραψε:@Anastasios23
κάνε
acpi -t

περισσότερα στο
έγραψε:man acpi

:P

user@user-desktop:~$ acpi -t
No support for device type: thermal
user@user-desktop:~$
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 24 Ιουν 2009, 03:37

@Anastasios23
Το
sensors

??
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 24 Ιουν 2009, 04:23

sokoban4ever έγραψε:@Anastasios23
Το
sensors

??

user@user-desktop:~$ sensors
Το πρόγραμμα 'sensors' δεν είναι αυτή τη στιγμή εγκατεστημένο. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε πληκτρολογώντας:
sudo apt-get install lm-sensors
bash: sensors: command not found

Το εκανα εγκατασταση
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα