Kubuntu Προβλήματα!

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Kubuntu Προβλήματα!

Δημοσίευσηαπό DrGreem » 10 Ιούλ 2009, 10:47

Εγκατέστησα πρόσφατα τα Kubuntu 9.04 το περιβάλλον μου είναι τελείος άσχετο και επειδή τώρα το μαθαίνω έχω κάποιες απορίες:
1. o Amarok για κάποιον λόγο προσπερνάει κομμάτια, δηλαδή έχω μια λίστα αναπαραγωγης και υπάρχουν κάποια κομμάτια στη σειρά ο amarok όμως τα προσπερνάει (τυχαία κομμάτια,οχι συγκεκριμένα, η επιλογή shuffle είναι απενεργοποιημένη.
2. Μου βγαίνει ένα εικονίδιο που λέει διαθέσιμες ενημερώσεις πατάω πάνω και λέει πως είναι ενημερώσεις φραγής,τι σημαίνει δηλαδή αυτό? Και τι πρέπει να κάνω?
3. Υπάρχει κάτι παρόμοιο όπως η προσφαίρεση προγραμμάτων στο Gnome? Έχω βρεί το Kpackager όμως που απ'οτι κατάλαβα είναι κάτι αντίστοιχο του Synaptic..
4. Όταν ανοίγω τον Smplayer μου βγάζει σφάλμα AO: [pulse] failed to connect to server: Connection refused (Ενώ δουλεύει κανονικά) απλά επειδή είναι ενοχλητικό,πως γίνεται να το απενεργοποιήσω?
Ελπίζω σε απαντήσεις.. :crazy:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Αρχάριος/Προγραμματισμός: Λίγο/Αγγλικά: Καλά
<3 Linux
Άβαταρ μέλους
DrGreem
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Kubuntu Προβλήματα!

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 10 Ιούλ 2009, 12:14

To ΚUbuntu χρησιμοποιεί το Adept αντί για το Synaptic, αλλά μπορείς να εγκαταστήσεις το Synaptic (το οποίο μάλλον είναι το καλύτερο), μέσω του Adept, και να κάνεις την δουλειά σου όπως και πριν..!
Δες κι εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=219543
;)

Για τα υπόλοιπα ερωτήματα περίμενε χρήστες του kUbuntu να σου απαντήσουν, γτ δεν γνωρίζω! :)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 10 Ιούλ 2009, 13:15

1. Ο amarok σε αυτήν την νέα του έκδοση είναι αρκετά ανέτοιμος κατά την γνώμη μου. Θα πρέπει να περιμένεις μερικούς μήνες για να διορθωθούν τα προβλήματα του. Μια πολύ καλή εναλακτική είναι ο songbird.
2. kpackagekit. Αλλό ένα πρόβλημα :P αυτό το πρόγραμμα δεν δουλεύει πάντα σωστά. Που δουλεύω kubuntu έχω εγκαταστήσει το synaptic και όταν βλέπω για αναβαθμίσεις τις κάνω από εκεί.
4. Για πήγαινε στις ρυθμίσεις συστήματος και γύρνα από pulse σε alsa η στην κάρτα ήχου που έχεις.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodwris » 10 Ιούλ 2009, 18:51

Λοιπον αφου υπαρχει αυτο το νημα ας απευθυνθω εδω. Δουλευα εδω κ 3 μηνες το Ubuntu και αποφασισα να περασω σε Kubuntu να δοκιμασω και το KDE αφου εμαθα το Gnome. Aλλα εχω αντιμετωπισει καποια προβληματακια μετα το install και αποριες: (Kubuntu 9.04 i386)

- Τι ειναι αυτο το kwallet; Μου ζητηθηκε οταν εβαλα pass στο ασυρματο net. Μπορω να το απενεργοποιησω και πως και αν επηρεασει καθολου το συστημα;

- Στο Ubuntu ειχα ενεργοποιησει τους ati drivers αλλα τωρα ενω πηγαινω στο hardware drivers και παταω activate δεν κανει τιποτα.

- Πως φτιαχνω quick launcher οπως στο gnome;

Ευχαριστω εκ των προτερων αν και στην πορεια λογικα θα ρωτησω και αλλα. :) :)
thodwris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 10 Ιούλ 2009, 23:15

thodwris έγραψε:- Τι ειναι αυτο το kwallet; Μου ζητηθηκε οταν εβαλα pass στο ασυρματο net. Μπορω να το απενεργοποιησω και πως και αν επηρεασει καθολου το συστημα;

Το kwallet φυλάει τους κωδικούς. Για να μην σου ζητάει κωδικό κάθε τρεις και λίγο δώστου κενό κωδικό!

thodwris έγραψε:- Στο Ubuntu ειχα ενεργοποιησει τους ati drivers αλλα τωρα ενω πηγαινω στο hardware drivers και παταω activate δεν κανει τιποτα.

Αν είναι απαραίτητο να τους εγκαταστήσεις τότε μπορείς να τους βάλεις κατευθείαν απο τον package manager.

thodwris έγραψε:- Πως φτιαχνω quick launcher οπως στο gnome;

σε ποιο σημείο?
Αν είναι στο πανελ για παράδειγμα, αφού ξεκλειδώσεις τα widgets, πας πάνω στο πρόγραμμα που θέλεις στο μενού και με δεξί κλικ το στέλνεις στο πάνελ ή στο desktop.

Επίσης υπάρχει και το plasmoid "klickers" που δημιουργεί launchers με mouse over effe :D
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 11 Ιούλ 2009, 01:30

Ένα πολύ καλό widget που πιστεύω ότι πρέπει να εγκαταστήσεις... δεν ξέρω αν πλέον είναι προεγκατεστημένο είναι το magic folder. Αφού το ρυθμίσεις απλά πετάς τα αρχεία μέσα και ανάλογα με το είδος τα μεταφέρει στους φακέλους που έχεις επιλέξει...
Αν κατεβάζεις πολύ υλικό και βαριέσαι την ταξινόμηση σου λύνει τα χέρια... :)
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 11 Ιούλ 2009, 02:11

Γενικά όσα plasmoids εμφανίζονται στην πρώτη και δεύτερη σελίδα εδώ (http://www.kde-look.org/index.php?xsort ... e=70x77x78) απλά τα σπάνε.
Υπόψιν ότι υπάρχει ένα ppa repo για να τα εγκαταστήσετε απο τον package manager. Τώρα βαριέμαι να το ψάχνω, αλλά με μια αναζήτηση στο φόρουμ θα βρείτε ποστ μου που δίνω λινκ.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim721 » 14 Ιούλ 2009, 13:44

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα Kubuntu 9.04 64bit αλλά μετά την εγκατάσταση και το πρώτο update μου crash-αρει συνεχώς το σύστημα χωρίς να μπορώ να το επαναφέρω αν δεν κάνω restart από το κουμπάκι και μου εμφανίζει συνεχώς αυτό το μύνημα SIGSEGV 11. Έχω κάνει 6 φορές επανεγκατάσταση του Kubuntu στον δίσκο (αφού πρώτα κάθε φορά τον διαμόρφωνα σε κενό particion) και συνεχώς γινόταν το ίδιο. Όσοι χρησιμοποιήτε Kubuntu είχατε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα; Σας έγινε κανονικά η εγκατάσταση χωρίς κάποιο πρόβλημα;
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04 LTS 64-bit (en_US.UTF-8)
Προδιαγραφές Desktop ⇛ AMD Phenom II 2.8GHz │ 4GiB RAM │GeForce 9600 GT 512MiB |
Audio device: NVIDIA Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio (rev a1)

Προδιαγραφές Laptop ⇛
CPU: 2x Intel Pentium Dual CPU T2330 1.60GHz ‖ RAM 4 GB ‖ Clevo M660SRU
Κάρτες γραφικών: nVidia G86 [GeForce 8400M G]
Δίκτυα: eth0: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] | wlan0:Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
dim721
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Ιούλ 2009, 13:49

Μετά την εγκατάσταση πρόσθεσε το repo εδώ (http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2.3) και κάνε update.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim721 » 14 Ιούλ 2009, 14:45

Και πως ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό; Μέσω terminal· και αν ναι με ποιες εντολές; (Συγνώμη αλλά τώρα αρχίζω να συναναστρέφομαι με Linux... :oops: )
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04 LTS 64-bit (en_US.UTF-8)
Προδιαγραφές Desktop ⇛ AMD Phenom II 2.8GHz │ 4GiB RAM │GeForce 9600 GT 512MiB |
Audio device: NVIDIA Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio (rev a1)

Προδιαγραφές Laptop ⇛
CPU: 2x Intel Pentium Dual CPU T2330 1.60GHz ‖ RAM 4 GB ‖ Clevo M660SRU
Κάρτες γραφικών: nVidia G86 [GeForce 8400M G]
Δίκτυα: eth0: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] | wlan0:Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
dim721
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα