εγκατασταση ενημερωσεων πακέτων με το synaptic

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

εγκατασταση ενημερωσεων πακέτων με το synaptic

Δημοσίευσηαπό newToLinux » 22 Ιούλ 2008, 19:49

Γεια σας παιδια! εχω μερικες αποριες οσον αφορα την εγκατασταση πακέτων και ειδικότερα ενημερωσεων.Εχω καταλαβει ότι στο linux δεν παιζει αρχειο setup και είτε κατεβάζεις από κάποια σελίδα ή repository κάποιο συμπιεσμένο αρχείο tar.gz ή κάποιο πακέτο .deb ή πηγαίνεις στο synaptic και για ότι ήδη έχεις εγκατεστημένο ψάχνεις για ενημερώσεις (διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος)..Η πρώτη μου απορία έχει να κάνει με το ότι κατά την εγκατάσταση του gutsy gibbon μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί και να ενημερώσει το πακέτο security και μου είπε ότι να το ενημερώσω πιο μετά μόνος μου (αν κατάλαβα σωστά).Τι ακριβως πρέπει να κάνω?Γενικώς για να έχω καλό επίπεδο ασφάλειας στο internet ποιά πακέτα πρέπει να έχω εγκατεστημένα?..Η δεύτερη απορία έχει να κάνει με την εγκατάσταση ενημερώσεων στο synaptic.Πήγα στη καρτέλα repositories και στο tab ubuntu software στις πηγές τίκαρα τις πρώτες τέσσερις και μετά πάτησα reload.Τώρα έχει γίνει η εγκατάσταση των ενημερώσεων των πακέτων ή πρέπει να κάνω και τίποτα άλλο? Πρέπει να τικάρω τίποτα και στο tab third party software?To κουμπί mark all upgrades τι κάνει?...Ευχαριστω!
newToLinux
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: εγκατασταση ενημερωσεων πακέτων με το synaptic

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Ιούλ 2008, 20:06

Ρίξε μία ματιά εδώ
Video αρχεία πως να εγκαταστήσετε προγράμματα στο Ubuntu
Και ειδικότερα στο 1. Αποθετήρια (Repositories) - "ενεργοποίηση όλων των επίσημων"
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 22 Ιούλ 2008, 23:18

καλό και το βιντεο αλλα καποιοι προτιμουν το γραπτο κειμενο. Τον παρακατω οδηγο τον θεωρω πολυ βασικο:

viewtopic.php?f=9&t=254

Με δυο λογια να θυμασαι, οτιδηποτε και να θες να εγκαταστησεις το ψαχνεις με την παρακατω σειρα προτεραιοτητας:

Synaptic
Synaptic με ενεργοποιημενα επιπλεον αποθετηρια της διανομης
Synaptic με ενεργοποίηση εξωτερικω αποθετηριων (π.χ. Medibuntu)
Πακετα deb (κατεβασμενο απο την ιστοσελιδα του προγραμματος)
Πακετο tar.gz και compile με checkinstall αντι για make install
Installer τυπου .run, .bin, .sh ....
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 23 Ιούλ 2008, 01:37

Γενικά και το video και το γραπτό είναι καλό να συνδυάζεται απο τους νέους χρήστες.
Τώρα καθώς είσαι νέος χρήστης καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στους οδηγούς που υπάρχουν στο forum (viewforum.php?f=9).
Επίσης και στο "Γενικά" (viewforum.php?f=2) υπάρχουν πράγματα που θα σε βοηθήσουν.
Τέλος προτείνω να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση του ubuntu, την 8.04.1 με την οποία θα έχεις και μεγαλύτερη υποστήριξη απο το forum αλλά και γενικότερα απο τους χρήστες του Ubuntu και του GNU/linux.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό newToLinux » 25 Ιούλ 2008, 15:45

Απλά αυτό που με κολλάει έιναι ότι με το που τίκαρα διάφορα site στη καρτέλα με τα repositories και πάτησα reload εμφανίστηκαν πολλές ενημερώσεις εφαρμογών με ασπρο τετραγωνάκι στα αριστερά τους.όλες αυτές είναι ενημερώσεις εφαρμογών που είναι ήδη εγκατεστημένες άρα να εγκαταστήσω και τις ενημερώσεις ή πρέπει να επιλέξω ποιες θα εγκαταστήσω?Αν ισχύει ότι πρέπει να επιλέξω τότε παίζει πρόβλημα γιατι ως αρχάριος δεν ξέρω τί είναι βασικό και αναγκαίο και τι όχι
newToLinux
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 25 Ιούλ 2008, 15:55

Ναι , εφόσον έχεις εφαρμογές που είναι εγκαταστημένες και υπάρχουν αναβαθμίσεις για αυτές θα πρέπει να τις κατεβάσεις κανονικά χωρίς επιλογές , αναβάθμιση είναι πάντα για καλύτερο και να βγάλε κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει και λύση .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα