Εβαλα πριν 2 μερες τα 9.10 στον υπολογιστη μου dual boot με xp. Μπορουσα να μπαινω και στα 2 λειτουργικα μετα την εγκατασταση, ομως μετα απο μια τροποποιηση στο σκληρο (ειχα αλλα 2 διαμερισματα αχρησιμοποιητα οπου υπηρχαν τα 9.04 παλαιοτερα και ο χωρος swap τους, τα οποια τα μετετρεψα σε ενα) δε μπορω να μπω στα xp καθως οταν τα επιλεγω στο boot screen βγαινει το μηνυμα " <windows root>\system32\hal.dll"
Εχω επανεγκαταστησει τον grub 2 απο live cd, με αποτελεσμα να μη μου βγαινει καθολου η επιλογη των xp στον boot loader, επειτα προσθεσα τα xp στο grub στο σωστο διαμερισμα δημιουργωντας ενα αρχειο με τη βοηθεια του τερματικου
nano etc /grub.d/11_windows
#! /bin/sh -e
echo "Adding Windows" >&2
cat << EOF
menuentry "Windows XP" {
set root=(hd0,1)
chainloader +1
}
EOF
αφου εσωσα το αρχειο εδωσα chmod a+x /etc/grub.d/11_Windows
update-grub2. Εκανα επανεκινηση και βγαινει το ιδιο μηνυμα οταν επιλεγω xp " <windows root>\system32\hal.dll"
Οσο μπορω διαβασα τον εκτενεστατο οδηγο για gub 2 αλλα ειμαι παντελως ασχετως σε θεματα τερματικου και ubuntu γενικοτερα, οτι βοηθεια παιρνω απο google και ubuntu-gr.
ευχαριστω για την οποια βοηθεια, χρειαζομαι τα xp αμεσα για να τελειωσω καποιες εργασιες, ευχαριστω για την κατανοηση.