Καθαρο overClocking γινετε μονο μεσο Bios. Εχει αρκετα θετικα και αρκετα αρνητικά. Το overcloking επιτυγχάνετε με την αυξηση των volt στον επεξεργαστη και την αύξηση συχνότητάς του clock του. Όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω το overclocking δεν έχει κανένα νόημά σήμερα γιατί οι τιμές σε ανταλλακτικά υπολογιστών ειναι αρκετά χαμηλές.Οταν λεμε για overclock απο 2gh στα 2,1 2,2 δεν βλέπεις σχεδόν καμία διάφορα. Σαν να έχουμε ένα Saxo Vts 120ps με ένα Saxo vts 125 αλογα.Για να δεις διαφορα θα πρεπει να γινει αρκετα μεγαλο pusharisma με ειδικα κουτια για καλύτερή ροΐ αερα και συστηματα ψηξης της cpu ειτε με αρκετα δυνατα ανεμιστήρια ειτε με συστηματα υδροψηξεις . Το Overclocking άνθησε πριν 7 χρονια οπου ενας επεξεργαστης ειχε τρελες τιμές που δεν μπορούσες να τα ακουμπήσεις . Ετσι ο κοσμος ξεφευγε σε extremeclocks με αποτέλεσμά πολλές φορές να επηρεάζει την συμπεριφορά / αστάθεια του επεξεργαστή . Πολλα παιδια είχανε παρει τον επεξεργαστη στα χερια. To οverclock ειναι ενα αρκετα ακριβο hobby.
Α και κατι αλλο δεν ειναι ο επεξεργαστης αργος τα περιφερικα ειναι αργα! Cd-rom , Hard Disk , Ram , Bus.
Διαβασε λιγο αρχητεκτονικη Y/H πριν κανεις κατι.
Ειναι αρκετα προτιμότερο αρκετες φορες να βαλεις ενα πιο γρήγορο HD παρα να παιξεις με τον επεξεργαστη. Παντα με προϋπόθεσή τι τρεχει στο pc σου
Ας πουμε οτι τρέχεις DATA BASE π.χ PostGres και εχεις 10000000000000 εγραφες . Τι αναβάθμισή θα έκανες? Με ενα push στον επεξεργαστή δεν λυνεις τα προβληματα σου.
Απο εκει και περα
http://www.overclock.net/Π.ς Μην Βαζεις προγραμματα που κανουν overclock μεσα απο windows
Good Luck.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καμια , Windows : Αρκετα ┃ Προγραμματισμός: Java , C++ , Fortran , SQL , Html ┃ Αγγλικά: Μετρια
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 32bit Full Install σε HP DV5190ea
Προδιαγραφές ⇛ T2400 │ RAM 2GB │ NVIDIA 7400 Go │ HD Audio │ TFT 15.4 wide