Εφαρμογή dos σε ubuntu 8.04.1(Εκλεισεχωρίς λύση)

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Re: Εφαρμογή dos σε ubuntu 8.04.1(Εκλεισεχωρίς λύση)

Δημοσίευσηαπό pavlos » 19 Νοέμ 2008, 09:26

έγραψε:έμαθα να τα φορτώνω με dosbox αλλά με κινεζοαλαμπουρνέζικους χαρακτήρες

Σ' αυτό το σημείο, έφτασα κι εγώ ... [για να δούμε ..] :roll:

έγραψε:το dosemu το εγκατέστησα αλλα όταν το πατάω δεν κάνει τπτ.

μια απ' τα ίδια ... :? .... γιατί όμως ... :?:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
2.6.24-19-generic i686 GNU/Linux Ubuntu 8.04 Desktop Edition
ASUS A6J: Centrino Duo T2300 @ 1.66GHz/1024MB/ATI Technologies Inc M56P [Radeon X1600] 256MB/Intel PRO/Wireless 3945ABG
pavlos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pavlos » 19 Νοέμ 2008, 11:55

Λοιπόν ... έχουμε και λέμε ...

με dosbox την έκανα την δουλειά ...

βήμα 1ο : κάνουμε download το http://www.hyper.gr/abcgrl.zip στον dosprog κατάλογο, αποσυμπίεση και θα πάρουμε το abcgrl.com. Κατόπιν ανοίγουμε το dosbox από το τερματικό.

βήμα 2ο : μέσα από το dosbox : [ctrl]+F1 για να ενεργοποιήσουμε τον key mapper. Επιλέγουμε [fullscreen], κατόπιν [del] και μετά [add] και δίνουμε έναν συνδυασμό πλήκτρων, (εγώ έδωσα το πλήκτρο F12 που δεν το χρησιμοποιεί η εφαρμογή μου στο DOS), και [SAVE]. Αυτό, το κάνουμε άπαξ, δηλ. μία φορά και δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνουμε. (το βήμα αυτό είναι σημαντικό γιατί το abcgrl.com χρησιμοποιεί τον συνδυασμό πλήκτρων [alt]+[enter] για την εναλλαγή από Ελληνικά σε Αγγλικά. Επειδή όμως ΚΑΙ το dosbox έχει προεπιλεγμένο αυτόν τον συνδυασμό για full screen, θα πρέπει να τον αλλάξουμε. Αν δεν το κάνουμε δεν θα μπορούμε να κάνουμε την εναλλαγή ;) )

βήμα 3ο : κάνουμε mount το c με [mount c /home/yourusername/dosprog], μπαίνουμε με [c:] και τρέχουμε το abcgrl.com. Tο abcgrl.com, τρέχοντάς το θα μας δώσει κάποιους συνδυασμούς πλήκτρων με το [Alt]. Η εναλλαγή από Ελληνικά σε Αγγλικά και τούμπαλιν γίνεται με το [Alt]+[Enter]. Κατόπιν μπορούμε να τρέξουμε την εφαρμογή του DOS που θέλουμε. Για full screen, χρησιμοποιούμε το πλήκτρο που ορίσαμε στον key mapper.

(το mount στο c - αν δεν θέλουμε να το κάνουμε κάθε φορά που ανοίγουμε το dosbox, μπορούμε να το κάνουμε μέσω του configuration file [dosbox.conf] για το οποίο ο τρόπος περιγράφεται στο http://www.ubuntugeek.com/howto-auto-mo ... osbox.html ) Μέσω του dosbox.conf επίσης, μπορούμε να δώσουμε (μετά το mount) και τις εντολές για να τρέχει κατ' ευθείαν το abcgrl.com.)

Ιδού >

ΕικόναΕικόνα

Ελπίζω να βοήθησα ...

Δεν δοκίμασα ακόμη να εκτυπώσω σε serial printer μέσα από την εφαρμογή . (μεγάλη πίκρα το κόβω ... αλλά θα προσπαθήσω ... )

θα επανέλθω ...

i) γιατί δεν μου δουλεύει το dosemu :?: (μου το εμφανίζει κανονικά στο applications > εργαλεία συστήματος > , κλικάρω και ... πουφ! τίποτε ...)
ASUS A6J: Centrino Duo T2300 @ 1.66GHz/1024MB/ATI Technologies Inc M56P [Radeon X1600] 256MB/Intel PRO/Wireless 3945ABG
pavlos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pavlos » 22 Νοέμ 2008, 09:07

pavlos έγραψε:Δεν δοκίμασα ακόμη να εκτυπώσω σε serial printer μέσα από την εφαρμογή . (μεγάλη πίκρα το κόβω ... αλλά θα προσπαθήσω ... )

Καλημέρα,

Μετά από πολλές προσπάθειες και αρκετό ψάξιμο, έμαθα πως η official έκδοση του dosBox ( 0.72 ) ΔΕΝ υποστηρίζει εκτύπωση ... :cry: Κατά συνέπεια, πάμε για άλλα ...

Θα επανέλθω ...
pavlos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pavlos » 23 Νοέμ 2008, 19:05

Λοιπόν ... αφού το DOSBox δεν υποστηρίζει εκτύπωση, είπα να δουλέψω με Virtual Machine. Κατέβασα το Sun xVM VirtualBox 2.0.4, το εγκατέστησα, ακολούθησα και ΟΛΕΣ τις οδηγίες σας για το πως ενεργοποιούνται οι USB θύρες, οι permissions στις ομάδες χρηστών κτλ, κτλ, κτλ. αλλά το αποτέλεσματα ήταν μια πλήρης αποτυχία και φαίνεται παρακάτω >

ΕικόναΕικόνα

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να bootάρω στο virtualbox από ένα FDD (συνδεδεμένο με USB) στο laptop μου, το οποίο floppy έχει μια δισκέτα συστήματος DOS 6.0. Στην εκκίνησή του το virtualbox μου βγάζει την παραπάνω εικόνα.

Καλοί μου άνθρωποι, μια βοήθεια plz γιατί εδώ και δυο μέρες ... έχω φρικάρει ...
pavlos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες