Έχω εγκαταστήσει το clamav και το clamtk από τα αποθετήρια τους(δηλαδή είναι πλήρως ενημερωμένα).Μάλλον όμως δεν μπορώ να σκανάρω σωστά.
A) Yπάρχει επιλογή στον nautilus "άνοιγμα με clamtk"όταν κάνω δεξί κλικ πάνω σε ένα αρχείο exe.
B) Όποιο αρχείο ή φάκελο σκανάρω είτε με το A είτε κανονικά από το clamtk και όσο μεγάλο ή μικρό μέγεθος και αν έχει, το αποτέλεσμα είναι ότι σε 2 δευτερόλεπτα έχω πάντα την ίδια απάντηση "Ολοκλήρωση ανίχνευσης(1071915 υπογραφές).
Τα windows γιατί ολοκληρώνουν την ανίχνευση σε χρόνο ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου ή φακέλου ενώ το clamav κάνει πάντα 2 δευτερόλεπτα ή για να θέσω το ερώτημα πιο σωστά που έκανα λάθος πάλι;
Έχω το ubuntu 11.10 όταν είχα το 11.04 είχα εγκαταστήσει το nautilus-clamscan από synaptic το οποίο έλεγε στο δεξί κλικ αν θυμάμαι καλά όχι άνοιγμα αλλά scan και πράγματι δούλευε όπως στα windows, υπήρχε όμως πρόβλημα εμφάνιζε και άλλη λειτουργία του nautilus στις διεργασίες με χρήση μνήμης 400ΜΒ που δεν σταμάταγε αν δεν έκανα επανεκκίνηση ή αποσύνδεση(και όπως ήταν φυσικό το ξήλωσα).
Ευχαριστώ.