Για στο forum
Πρόσφατα και μετά από αναβάθμιση από ubuntu 8.04 σε 8.10 και αφού τα έκανα μπάχαλο σκέφθηκα να επαναφέρω τα παλιά partitions στον σκληρό δίσκο που τα είχα κρατήσει σε image file μέσω norton ghost.
Το σύστημα είχε winxp pro και ubuntu 8.04 και είχα κρατήσει 6 διαφορετικά image files σε διάφορες ημερομηνίες... ε κάποιo θα έπαιζε ... δεν μπορεί.
Εμένα μου λες .... μάλλον λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο.
Τα winxp pro δεν έπαιζαν με τίποτα και το ubuntu 8.04 ξεκινούσε κανονικά την πρώτη φορά, αλλά την δεύτερη δεν φόρτωνε το γραφικό περιβάλον και μου έβγαζε μήνυμα να τρέξω manual μια εντολή και χωρίς κάποιους διακόπτες για να τσεκάρει τον σκληρό που είχε πρόβλημα.
Ετρεξα λοιπόν την εντολή και μετα από μιάμιση μέρα χωρίς αποτέλεσμα έκανα ένα special format εγκατέστησα winxp pro από την αρχή και τα διάφορα προγράμματα τους και στην συνέχεια ubuntu 8.10.
Τώρα ψάχνω κάποιο πρόγραμμα αντίστοιχο του norton ghost αλλά να κάνει δουλειά και να επαναφέρει σωστά το image file στον σκληρό μια και φαντάζομαι ότι τα διαφορετικά λειτουργικά ίσως ήταν η αιτία που δεν δούλεψε σωστά. Πιστεύω ότι κάποιο πρόγραμμα σε linux θα κάνει καλύτερη δουλειά, θα ήθελα όμως να υπάρχει η δυνατότητα να γράφει το image file σε δίσκους dvd.
Μπορεί να δώσει μια βοήθεια κάποιος.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Γιώργος - sv9cag