Υπάρχει πρόγραμμα για image file σκληρού δίσκου;

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Υπάρχει πρόγραμμα για image file σκληρού δίσκου;

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 18 Δεκ 2008, 15:43

Για στο forum

Πρόσφατα και μετά από αναβάθμιση από ubuntu 8.04 σε 8.10 και αφού τα έκανα μπάχαλο σκέφθηκα να επαναφέρω τα παλιά partitions στον σκληρό δίσκο που τα είχα κρατήσει σε image file μέσω norton ghost.
Το σύστημα είχε winxp pro και ubuntu 8.04 και είχα κρατήσει 6 διαφορετικά image files σε διάφορες ημερομηνίες... ε κάποιo θα έπαιζε ... δεν μπορεί.
Εμένα μου λες .... μάλλον λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο.
Τα winxp pro δεν έπαιζαν με τίποτα και το ubuntu 8.04 ξεκινούσε κανονικά την πρώτη φορά, αλλά την δεύτερη δεν φόρτωνε το γραφικό περιβάλον και μου έβγαζε μήνυμα να τρέξω manual μια εντολή και χωρίς κάποιους διακόπτες για να τσεκάρει τον σκληρό που είχε πρόβλημα.
Ετρεξα λοιπόν την εντολή και μετα από μιάμιση μέρα χωρίς αποτέλεσμα έκανα ένα special format εγκατέστησα winxp pro από την αρχή και τα διάφορα προγράμματα τους και στην συνέχεια ubuntu 8.10.

Τώρα ψάχνω κάποιο πρόγραμμα αντίστοιχο του norton ghost αλλά να κάνει δουλειά και να επαναφέρει σωστά το image file στον σκληρό μια και φαντάζομαι ότι τα διαφορετικά λειτουργικά ίσως ήταν η αιτία που δεν δούλεψε σωστά. Πιστεύω ότι κάποιο πρόγραμμα σε linux θα κάνει καλύτερη δουλειά, θα ήθελα όμως να υπάρχει η δυνατότητα να γράφει το image file σε δίσκους dvd.

Μπορεί να δώσει μια βοήθεια κάποιος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Γιώργος - sv9cag
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.10 64bit σε NB MIRAGE DC-G 7200
Προδιαγραφές ⇛ intel core 2cpu T7200 @2Ghz│2048Mb │GeForge Go 7400│intel PRO 3945ABG │HDA intel │1280x800
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Υπάρχει πρόγραμμα για image file σκληρού δίσκου;

Δημοσίευσηαπό g00fy » 18 Δεκ 2008, 22:10

Δοκίμασε το http://clonezilla.org/. Πολύ καλό εργαλείο και συνεργάζεται καλύτερα στην επαναφορά του συστήματος απο το Norton Ghost, που έτυχε να έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Με το Clonezilla, όλα ΟΚ.

Μπορείς να κάνεις και remote share mount ωστε τα images να τα κρατάς σε απομακρυσμένο σύστημα, π.χ. στο NAS. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να σπάσεις το αρχείο image σε μικρότερα κομμάτια. Υποστηρίζει πολλά συστήματα αρχείων.

Ά, αν σ' ενδιαφέρει, πάρε κι αυτό http://www.freenas.org/ ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 19 Δεκ 2008, 01:14

Ένα πολύ καλό live cd που περιέχει το clonezilla και το systemresquecd βρίσκεται εδώ: http://clonezilla-sysresccd.hellug.gr/el-index.html
Είναι φτιαγμένο από ελληνικά χέρια... :mrgreen:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 19 Δεκ 2008, 14:36

Για σε όλο το forum

Ευχαριστώ για τα links bullgr και goofy θα το τσεκάρω και φαντάζομαι να μην την ξαναπατήσω έτσι.

Και πάλι πολλά ευχαριστώ

Γιώργος - sv9cag
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.10 64bit σε NB MIRAGE DC-G 7200
Προδιαγραφές ⇛ intel core 2cpu T7200 @2Ghz│2048Mb │GeForge Go 7400│intel PRO 3945ABG │HDA intel │1280x800
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες