Συντονιστής: konnn

mikedimou έγραψε:Καλησπέρα στην κοινότητα , μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως κάνουμε μεγάλη συμπίεση αρχείων ; Έχω ενα αρχείο pdf 4 MB και θέλω να το κάνω 2MB , προσπάθησα με zip και μου το κάνει μεχρι 3.9MB.

Απλά άλλαξε τον τίτλο σου , γιατί είναι συγκεκριμένα για .pdf (και η ερώτηση σου , αλλά και η απάντηση που θα σου παραθέσω εδώ , μην μπερδευτεί κάποιος άλλος , κάνε τον αν θες π.χ Συμπίεση αρχείου pdf)
gs -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.4 -dPDFSETTINGS=/screen -dNOPAUSE -dQUIET -dBATCH -sOutputFile=output.pdf input.pdf man gs
Learner έγραψε:
Την εντολή που θα σου παραθέσω εδώ την δοκίμασα πρώτα ο ίδιος σε ένα βιβλίο μορφής pdf και η συμπίεση ήταν εντυπωσιακή , από 16.8ΜΒ έγινε 2.1MB , επίσης σε έμενα η ποιότητα παρέμεινε ίδια.. (δεν χαλάσανε ούτε εικόνες ,ούτε γράμματα) !!
- Κώδικας: Επιλογή όλων
gs -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.4 -dPDFSETTINGS=/screen -dNOPAUSE -dQUIET -dBATCH -sOutputFile=output.pdf input.pdf
Αυτή είναι μια εντολή ολόκληρη. Εσύ κάνε την copy-paste στο τερματικό σου και θα αλλάξεις 2 πράγματα..Ελπίζω να σου δουλέψει
- output.pdf = θα βάλεις ένα όνομα που θες , διαφορετικό από το original αρχείο (να τελειώνει σε .pdf , π.χ book2.pdf)
- input.pdf = θα βάλεις την πλήρη διαδρομή που βρίσκεται το original αρχείο .. αν π.χ το αρχείο λέγετε book.pdf και βρίσκεται στο /home σου και το username σου (στον υπολογιστή) είναι mikedimou , τότε στην θέση του input.pdf θα βάλεις /home/mikedimou/book.pdf

YianPan έγραψε:Learner έγραψε:
Την εντολή που θα σου παραθέσω εδώ την δοκίμασα πρώτα ο ίδιος σε ένα βιβλίο μορφής pdf και η συμπίεση ήταν εντυπωσιακή , από 16.8ΜΒ έγινε 2.1MB , επίσης σε έμενα η ποιότητα παρέμεινε ίδια.. (δεν χαλάσανε ούτε εικόνες ,ούτε γράμματα) !!
- Κώδικας: Επιλογή όλων
gs -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.4 -dPDFSETTINGS=/screen -dNOPAUSE -dQUIET -dBATCH -sOutputFile=output.pdf input.pdf
Αυτή είναι μια εντολή ολόκληρη. Εσύ κάνε την copy-paste στο τερματικό σου και θα αλλάξεις 2 πράγματα..Ελπίζω να σου δουλέψει
- output.pdf = θα βάλεις ένα όνομα που θες , διαφορετικό από το original αρχείο (να τελειώνει σε .pdf , π.χ book2.pdf)
- input.pdf = θα βάλεις την πλήρη διαδρομή που βρίσκεται το original αρχείο .. αν π.χ το αρχείο λέγετε book.pdf και βρίσκεται στο /home σου και το username σου (στον υπολογιστή) είναι mikedimou , τότε στην θέση του input.pdf θα βάλεις /home/mikedimou/book.pdf
Λοιπον σε μενα με βαση αυτης της εντολης ενα αρχειο PDF απο 139 ΜΒ εγινε 13,9 ΜΒ, αλλα απο ποιοτητα ειναι χαλια,
μαλλον επειδη ειναι πολυ μεγαλο αρχειο και αυτη την εντολη μειωνει σε μεγαλο βαθμο την ποιοτητα.
Ειναι ΟΚ σε μικρα αρχεια οπως απο 16,8 σε 2,1 ΜΒ.
Οποτε προτεινω αυτο το script: OSarena: Συμπιεση PDF
Αυτο το script απο 139 σε 41,8 ΜΒ με καλο λογο ποιοτητας.
Δοκιμαστε τα.

YianPan έγραψε:-dPDFSETTINGS=/screen

YianPan έγραψε:
Αχ να ειναι και το man σε ελληνικη γλωσσα!!
Ποτε με το καλο??