Καλημερα! Είμαι πολύ αρχάρια σε ό,τι αφορά το linux (2 ημερών χρήστρια). Εψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο με την περίπτωσή μου.
Εχω στο λαπτοπ μου windows7 και ubuntu με dual boot. O Μοναδικός λόγος που χρειάζομαι τα windows είναι ότι έχω ένα πρόγραμμα απαραίτητο για την εργασία μου, το οποίο τρέχει απο φλασάκι, δεν κάνει εγκατάσταση στον υπολογιστή και δεν υποστηρίζεται απο Linux (δοκίμασα το wine αλλα τίποτα).
Από αυτά που έχω διαβάσει, καταλήγω στο ότι πρέπει να εγκαταστήσω το virtualbox στο ubuntu και να τρέχω τα windows από εκεί. και έχω δυο ερωτήσεις.
1- τα win7 που έχω τώρα μου τα εγκατέστησαν πρόσφατα, δεν έχω cd, το λάπτοπ μου είχε εγκατέστημενα τα Vista. Εγώ από πού θα κάνω την εγκατάσταση στο virtualbox? Πρέπει να γίνει εκ νέου, μπορώ άραγε να χρησιμοποιήσω τα cd επαναφοράς των vista? ΜΠορώ κάπως να αντιγράψω τα 7 που έχω στο Virtualbox?
2- όταν τα καταφέρω, και έχω το ubuntu με τα windows στο virtualbox, αυτό θα σημαίνει ότι θα έχω δύo εγκαταστάσεις windows sto laptop. Μπορώ να σβήσω τη μία ώστε να μην πιάνει χώρο? (εννοείται να σβήσω τα windows Που είναι στο dual boot)
Συγγνώμη αν ρωτάω θέματα που έχουν αναφερθεί ξανά! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!