ChrisMiNT έγραψε:Από την άλλη, δεν είναι κακό να τρέχεις περιοδικά κάτι σαν το rkhunter ή το clam όπως προαναφέρθηκε. Βέβαια από την στιγμή που ο υπολογιστής σου δεν είναι server δεν έχει ιδιαίτερο φόβο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το linux δεν χακάρεται. Απλά είναι πολύ πιο δύσκολο, και πολύ πιο σπάνιο από ότι στα windows.
Γενικά σαν θέμα ασφάλειας, να προσέχεις τα εκτελέσιμα και scripts τα οποία δεν ξέρεις από που προέρχονται ειδικά στην περίπτωση που σου ζητάνε password. Πάντως antivirus δεν χρειάζεσαι απλά να προσέχεις λίγο. Αν προσέχεις το μισό από ότι πρόσεχες στα windows, τότε δεν θα έχεις θέμα.
Και καθόλου να μην προσέχει δεν προκειτε να κολήσει ιο... Και να θέλει να βρει κάποιο ιο να τρέξει στο linux δεν πρόκειται να βρει. Εγώ 5 χρόνια τώρα που τρέχω ubuntu καθημερινά χωρίς να προσέχω καθόλου έχοντας απενεργοποιήσει κάθε είδος ασφάλειας δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα... Αλήθεια αν γνωρίζεται κάποιο malware που μπορώ να τρέξω στο ubuntu έστω και για πείραμα για να δω πως είναι τότε στείλτε μου το...