Ο επιμένων ΕλληΝΙΚΑ.
Τελικά μετά καημών και βασάνων κατάφερα να κάνω το vnware workstation 9.0.2 να φορτώσει και να λειτουργήσει.
Του έχω εγκαταστήσει 2 εικονικά λειτουργικά.
Το ένα είναι το windows 8 και το άλλο το ubuntu 13.04
Έτσι για δοκιμή.
Τι άλλαξε και λειτούργησε το πρόγραμμα.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Εκεί όπου ζητούσε να του ορίσω τον κατάλογο kernel και ότι να του έβαζα δεν το δεχόταν.
Εκεί από το τερματικό εκτελούμε την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r)
Αν και πάλι έχει πρόβλημα δεν προχωράει τότε συνεχίσουμε με τις παρακάτω εντολές
cd /lib/modules/$(uname -r)/build/include/linux
sudo ln -s ../generated/utsrelease.h
sudo ln -s ../generated/autoconf.h
sudo ln -s ../generated/uapi/linux/version.h
Αν μετά από αυτές σας βγάζει 2 επιλογές μια για εγκατάσταση και άλλη μια για ακύρωση και όταν πατάτε εγκατάσταση κλείνη και δεν κάνει τίποτα τότε θα κάνετε το παρακάτω.
Θα ανοίξετε την διαχείρηση πακέτων synaptic και από εκεί θα εγκαταστήσετε το
open vmtools (cli)
Μετά λογικά θα φορτώσει.
Όμως δεν είναι register και δεν θα σας αφήνει να τρέχετε την εικονική μηχανή που θα φτιάξετε και ταυτόχρονα από το μενού εάν πάτε να του βάλετε σειριακό αριθμό δεν θα λειτουργεί το μενού που τον βάζετε.
Τι θα κάνετε
Αφού έχετε κλείση το vmware πηγαίνετε στο τερματικό
Εκεί θα εκτελέσετε την παρακάτω εντολή.
sudo /usr/lib/vmware/bin/vmware-vmx-debug --new-sn χχχχχ-χχχχχ-χχχχχ-χχχχχ-χχχχχ
Προσοχή σε δύο πράγματα όμως.
Τα εκεί που έχει τα χχχχχ θα βάλετε τον σειριακό αριθμό που έχετε.
Εάν σας βγάλει μήνυμα λάθους ότι δεν βρίσκει το αρχείο τότε θα πάτε στο αρχείο->υπολογιστής και εκεί πάνω αριστερά θα πατήσετε τον μεγενθυντικό φακό που λέει εντοπισμός φακέλων και εγγράφων με βάση το όνομα τους.
Μόλις το πατήσετε στο πεδίο που θα ανοίξει θα γράψετε vmware-vmx-debug.
Όταν το βρει θα το επιλέξετε και θα κλικάρετε πάνω του με δεξί κλικ του ποντικιού και θα επιλέξετε ιδιότητες.
Από το παράθυρο που θα βγάλει έχει ένα πεδίο που λέει τοποθεσία δηλαδή σε ποιον κατάλογο βρίσκεται το αρχείο.
Θα επιλέξετε την διαδρομή δηλαδή την τοποθεσία και θα αντικαταστήσετε αυτή που έχω εγώ ( /usr/lib/vmware/bin/
Εάν μετά την εγκατάσταση κάποιου εικονικού λειτουργικού όταν κάνετε start δηλαδή να το εκκινήσει σας βγάλει μήνυμα λάθους ότι κάποια στοιχεία λείπουν κτλ τότε θα κάνετε το παρακάτω.
Κλείνετε το vmware.
Ανοίγετε το τερματικό και εκτελείτε τις παρακάτω εντολές.
sudo /etc/init.d/vmware stop
sudo /etc/init.d/vmware start
Και μετά ανοίγετε πάλι το vmware.
Αυτά μετά από αρκετές ώρες ψάξιμο και ταλαιπωρία.
Το μόνο πρόβλημα που έχει μείνη είναι ότι κάθε φορά που το ανοίγω μου ζητάει να συμφωνήσω με τους όρους του προγράμματος και δεν κρατάει τις εικονικές μηχανές στο μενού και κάθε φορά πρέπει να κάνω load την εικονική μηχανή που θέλω να τρέξω δείχνοντάς του τον κατάλογο που είναι το αρχείο της.
Υποθέτω ότι ίσως δεν μπορεί να σώσει κάποιο αρχείο config γιατί δεν έχει τα δικαιώματα στον κατάλογο που πάει να το σώσει και δεν κρατάει κάποιες ρυθμίσεις.