καλησπερα, δεν ξερω αν εχει ξανα συζητηθει γιατι δε βγαζω ακρη με την αναζητηση, παρολο που εχω δοκιμασει διαφορους τροπους αναζητησης που αναφερονται στις οδηγιες. Εχω μια απορια. Το ubuntu ειναι open source λειτουργικο. Ενταξει δεν κλεινει αυτοματα εκτος αν το ρυθμισουμε. Αντε και το ρυθμισαμε να κλεινει αυτοματα μετα απο καποιο χρονικο οριο. Αυτο δεν ελεγχει αν η cpu ειναι idle; Κλεινει απο μονο του οταν βλεπουμε ταινια στο ιντερνετ. Οταν βλεπουμε ταινια δεν υπαρχει εστω κι ενα 2% cpu usage ; Δε μπορει να βλεπουμε ταινια και να εχουμε 0 και 1 %.
Δοκιμαζω το caffeine και εφοσον δε δουλευει πλεον σωστα , κατεβαζω script που το διορθωνει και δουλευει. Καταφερνω λοιπον να εχω την οθονη ανοιχτη και να βλεπω ταινια. Τωρα τελειωνει η ταινια και το pc συνεχιζει εκει και με περιμενει εγω να το κλεισω. Βαζω autoshutdown, δε δουλευει γιατι ειναι gui. Βαζω qshutdown δε δουλευει γιατι προφανως ηπιε "πολλους καφεδες"......
Υπαρχει λυση να βλεπουμε ταινια και να κλεινει μονο του ή πρεπει να ανοιγω teamviewer και να χρησιμοποιω το κινητο σα τηλεκοντρολ ??? ημαρτον !