ubuntu shutdown on idle

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

ubuntu shutdown on idle

Δημοσίευσηαπό pavlaras » 16 Νοέμ 2013, 16:38

καλησπερα, δεν ξερω αν εχει ξανα συζητηθει γιατι δε βγαζω ακρη με την αναζητηση, παρολο που εχω δοκιμασει διαφορους τροπους αναζητησης που αναφερονται στις οδηγιες. Εχω μια απορια. Το ubuntu ειναι open source λειτουργικο. Ενταξει δεν κλεινει αυτοματα εκτος αν το ρυθμισουμε. Αντε και το ρυθμισαμε να κλεινει αυτοματα μετα απο καποιο χρονικο οριο. Αυτο δεν ελεγχει αν η cpu ειναι idle; Κλεινει απο μονο του οταν βλεπουμε ταινια στο ιντερνετ. Οταν βλεπουμε ταινια δεν υπαρχει εστω κι ενα 2% cpu usage ; Δε μπορει να βλεπουμε ταινια και να εχουμε 0 και 1 %.
Δοκιμαζω το caffeine και εφοσον δε δουλευει πλεον σωστα , κατεβαζω script που το διορθωνει και δουλευει. Καταφερνω λοιπον να εχω την οθονη ανοιχτη και να βλεπω ταινια. Τωρα τελειωνει η ταινια και το pc συνεχιζει εκει και με περιμενει εγω να το κλεισω. Βαζω autoshutdown, δε δουλευει γιατι ειναι gui. Βαζω qshutdown δε δουλευει γιατι προφανως ηπιε "πολλους καφεδες"......
Υπαρχει λυση να βλεπουμε ταινια και να κλεινει μονο του ή πρεπει να ανοιγω teamviewer και να χρησιμοποιω το κινητο σα τηλεκοντρολ ??? ημαρτον !
Spoiler: show
1. Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2. Ubuntu 14.10 3.16.0-28-generic 64bit
3. Intel Core2 Quad CPU Q8300 2.50GHz (overclocked 3.40GHz)‖ RAM 7941 MiB ‖ MSI P35 Platinum(MS-7345)
4. nVidia GK106 [GeForce GTX 660] [10de:11c0] {nvidia}
Άβαταρ μέλους
pavlaras
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ubuntu shutdown on idle

Δημοσίευσηαπό eliasps » 16 Νοέμ 2013, 20:10

Tι ακριβώς θες να κάνει ο υπολογιστής;
Να κλείνει όταν ολοκληρώνεται μία συγκεκριμένη διεργασία;
Να εξαρτάται από το ποσοστό χρήσης της CPU;
Να κλείνει βάσει χρονικού ορίου;

Πολλά από τα παραπάνω γίνονται με Scripts. Το cuttlefish ήταν μία καλή επιλογή αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει για την 13.10.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pavlaras » 16 Νοέμ 2013, 23:08

eliasps έγραψε:Tι ακριβώς θες να κάνει ο υπολογιστής;
Να κλείνει όταν ολοκληρώνεται μία συγκεκριμένη διεργασία;
Να εξαρτάται από το ποσοστό χρήσης της CPU;
Να κλείνει βάσει χρονικού ορίου;

Πολλά από τα παραπάνω γίνονται με Scripts. Το cuttlefish ήταν μία καλή επιλογή αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει για την 13.10.

[Μια απορια ειναι κατ αρχας η εξης. Η χρηση cpu οταν βλεπουμε ταινια ειναι μηδενικη; Γιατι αν δεν εχουμε caffeine συνεχεια προσπαθει να κλεισει.]
Στο dconf editor μπορουμε να ρυθμισουμε πως θα συμπεριφερεται ( μετα απο ποση ωρα θα κλεινει η οθονη και μετα απο ποση ωρα θα κλεινει το pc ). Το ιδανικοτερο λοιπον για μενα ειναι να κλεινει η οθονη οταν η cpu ειναι idle για το χρονικο οριο αυτο που εχω δωσει στις ρυθμισεις.
1. Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
3. Intel Core2 Quad CPU Q8300 2.50GHz (overclocked 3.40GHz)‖ RAM 7941 MiB ‖ MSI P35 Platinum(MS-7345)
Άβαταρ μέλους
pavlaras
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pavlaras » 21 Νοέμ 2013, 11:11

το easyshutdown γιατι δεν λειτουργει οταν εχουμε βαλει caffeine ;
τεσπα εχω βρει προσωρινη λυση:
Κώδικας: Επιλογή όλων
#!/bin/bash

echo -n "Enter a number > "
read x
echo [εδω τον κωδικο μας] | sudo -S shutdown -h +$x

Αλλα δε μου αρεσει. Μ αρεσει πιο καλα το easyshutdown. Το ξεζιπαρα να το δω αλλα ειναι μπερδεμενο για μενα που εχω μονο τις βασικες γνωσεις. Μηπως το σφαλμα του ειναι οτι δεν εκτελει το shutdown με δικαιωματα διαχειριστη ;
Άβαταρ μέλους
pavlaras
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες