Καλημέρα παίδες!!!
Χθές αποφάσισα να εγκατασήσω το vmware σε Ubuntu 8.04 desktop.
Έπειτα μέσα από το vmware εγκατέστησα επιτυχώς το Ubuntu 8.10 με όλα τα upgrades (το ήθελα για ένα project). Τώρα θέλω να "πάρω" όλο το virtual machine ( το image μαζί με όλα τα configs) και να τα αντιγράψω σε ένα DVD.
Από την εμπειρία μου σε windows όλα αυτά ήταν στον φάκελο vmware/Ubuntu τον οποίο τον έκανα απευθείας αντιγραφή και μπορούσα να το χρησιμοποιήσω οποτεδήποτε ήθελα...
Όμως.... τώρα με τα 8.04 στον αντίστοιχο φάκελο το συνολικό μέγεθος είναι μόλις 19.96 ΚΒ, πράγμα που προφανώς είναι αδιανόητο...
Αυτό που παρατήρησα είναι πως όταν ενεργοποιώ το virtual machine στον ίδιο φάκελο εμφανίζεται ένα ακόμη αρχείο *.vmem (μεγέθους ~600ΜΒ)μαζί με μερικά ακόμη μικρά αρχεία. Έτσι υπέθεσα ότι ΌΛΟ αυτό το σύνολο είναι αυτό που χρειάζομαι....Δε γίνεται όμως να τα αντιγράψω καθώς αυτά είναι το virtual machine εν λειτουργεία. Εγώ δε χρειάζομαι τα αρχεία όταν το vmware είναι κλειστό?
Εν συντομία η ερώτηση είναι... Πως θα έχω όλα τα αρχεία μαζί για να τα γράψω σε ένα DVD???? ( το οποίο συνεπάγεται στην ερώτηση, πού είναι το image του machine που δημιουργώ???? καθώς δεν είναι ούτε στο ~/vmware ούτε στο ~/.vmware, με ένα find / -name .vmem το αρχείο το βρίσκω μόνο όταν είναι ενεργό το virtual machine )
Σημείωση πως το vmware το εγκατέστησα από ένα μεμωνομένο αρχείο *.bundle και όχι με τον "Κλασσικό" τρόπο
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων όσους έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το ποστ μου