Είναι εφαρμογάκι για να συνδέσαι στην κονσόλα σου. Είναι του gnome υποθέτω και πιο ελαφρύ από το αντίστιχο yakuake ( πάλι υποθέτω ) που είναι του kde.
Κομψό διακριτικό και με ένα εύκολο κουμπί ( εγώ έχω το Pause , τέρμα πάνω και δεξιά στο num pad ) έχεις άμεση και αστραπιαία πρόσβαση στην γραμμή εντολών.
Βέβαια τρέχει διαρκώς για να συμβαίνει αυτό και θεωρητικά τρώει πόρους ( αλλά τι να φάει μωρέ το καψερό ; )

Με το πάτημα του Pause λοιπόν, αναδύεται από κάτω προς τα πάνω με κίνηση ξετυλίγματος, στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης μου. Το έχω και σε μικρές διαστάσεις ..
και μιλάμε είναι πολύ χαριτωμένο !
Να το βάλετε κι εσείς !
Έχω όμως ένα προβληματάκι και θέλω να ρωτήσω ! ( Τι νόμιζες ; Μ' έπιασε ο πόνος έτσι στα καλά καθούμενα να σου προτείνω κάτι ωραίο έτσι ; Από αλτρουϊσμό ;
Χωρίς να έχω δικό μου ζήτημα ;

Λοιπόν ενώ στο Σύστημα > Προτιμήσεις > Συνεδρίες έχω πατήσει το κουμπάκι " Προσθήκη " και έχω γράψει μετά ως όνομα το " tilda " και ως εντολή το " tilda " επίσης
( Στο πεδίο " Σχόλιο " δεν έχω βάλει τίποτα γιατί είμαι διακριτικός κύριος και δεν μ' αρέσει να σχολιάζω τον κόσμο ) , και ενώ για μέρες μου φόρτωνε κανονικά το Tilda μου
στην εκκίνηση, από προχθές δεν μου το κάνει ! Πρέπει να το τρέξω εγώ από το μενού " Εφαρμογές > Βοηθήματα " ή από το εκτέλεση με Alt+F2.
ϊσως να φταίει το ότι προσπαθούσα να εγκαταστήσω κάτι άλλο από πηγαίο κώδικα και έβαζα libs , έβγαζα άλλα που conglictάρονταν, τα άλλα που έβγαζα παίρναν σβάρνα
κάποια άλλα κλπ κλπ. Ίσως !
Ίσως πάλι να χάλασε η ρύθμιση της εκκίνησης προγραμμάτων , όπου στο gnome δεν ξέρω που βρίσκεται αυτό το πράγμα ; Στο kde θυμάμαι ότι ήταν σε φάκελο μέσα στο home
και τον έλεγαν kde Autostart ( έτσι δεν είναι ; ) . Στο gnome που το έχει αυτό καλέ μου ;
Συνοψίζω τα ερωτήματα:
1 Γιατί δεν εκκινεί το tilda με το login αφού το έχω βάλει στο " Συνεδρίες "
2 Που είναι ο φάκελος ή το αρχείο που ανακατεύεται με την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων ;
Έχε την ευχή μου γιόκα μου !